Koko koti kuntoon: kylppärit ja vessat

Ah, keittiö on organisoitu. Tosin niitä kirppistavaroita ei ole vielä laitettu kirppikselle, mutta uudelleen järjestetyt laatikot ja hyllyt ovat kyllä parantaneet käyttömukavuutta merkittävästi.  Tällä viikolla tavoitteenani on raivata kylppäri ja vessat.

Meillä on kylpyhuone, jossa on vain suihku, peilikaappi ja pesukone ja sitten kaksi erillistä vessaa. Ns. pikkuvessassa on vain lähes tyhjä peilikaappi, mutta toisessa on lisäksi jaloillaan seisova kaappi, jossa mm. kaikki lääkkeet. Säilytystilaa ei siis ole kovin paljon määrällisesti, mutta se mikä on, on sotkussa. Olen 1,5 vuotta sitten raivannut kylppärin kaapin perusteellisemmin, mutta sen jälkeen tilanne on taas päässyt ryöstäytymään käsistä. Jos rehellisiä ollaan, nuo peilikaapit olivat yksi niistä alkuperäisistä syistä, miksi koko tähän hommaan edes rupesin. Nyt en jaksa odottaa enää hetkeäkään, vaan raivaan ne seuraavaksi.

Päätin sisällyttää tähän kokonaisuuteen vielä pari muuta juttua: toinen on suihkussa olevat hyllyt/muut säilytystilat, toinen on lääkekaappi. Suihkuun kertyy tyhjiä puteleita sun muuta roinaa herkästi, joten käyn läpi kaikki mahdolliset tavarat, jotka noista tiloista löytyy. Suosittelen tätä kaikille niille myös, jotka tahoillaan ottavat osaa haasteeseen! Lääkekaappi puolestaan on hyvä päivittää suunnilleen kerran vuodessa, ja koska meidän lääkekaappi sijaitsee toisessa vessassa, se on loogisesti mukana tässä kokonaisuudessa. Olennaista on haalia kaikki vanhentuneet lääkkeet ja palauttaa ne apteekkiin. Samalla voi täydentää puuttuvia juttuja. Olen tätä osaa jo aloitellutkin, kirjoitan lääkekaapista erikseen vielä.

Ennakoin, että vastaan tulee erinäisiä jämäpurkkeja, jotka on syytä käyttää ensimmäiseksi pois. Uskon myös, että kylppärin kaapeista tulee vastaan ihan silkkaa roskaa, joka on vain jäänyt sinne pyörimään. Luultavasti raivattavaa ei ehkä ole painossa mitattuna paljon, mutta veikkaan että erinäistä pientä sälää kertyy reilusti. Aion raivata tilan per päivä, eli aikaa tähän pitäisi mennä minulta yhteensä kolme päivää. Jos olet minimalisti, tämä homma on nopeasti hoidettu. Jos taas olet ”tavallinen”, arvelen että raivattavaa riittää muillakin kuin minulla. Kuka on mukana?

8 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: kylppärit ja vessat

 1. Edelleen mukana!!! Pieni aikalisä noihin astioihin tarvii ottaa. Palaan niihin vielä viimeisenä.

  Täytyisi ottaa ennen ja jälkeen kuvat. Aika palkitsevaa…

  • Sulla on niin iso projekti niissä astioissa, että varmaan kannattaa välillä nollata päätä jonkun muun aiheen parissa 🙂

 2. Mukana ollaan ja keittiössä järjestyi kivasti viime viikolla. Kuvittelisin kylppärin olevan aika helppo tavaroiden osalta, mutta ajattelin että voisin pestä sen perusteellisesti, jynssätä kaakelit joku päivä.

  • Meidän siivoojalla on sellainen saumaharja sitä jynssäämistä varten. Olin itse tosi laiska kaakelien pesijä, mutta reipas siivooja onneksi tekee sen nyt pari kertaa kuussa. Kiva kuulla että olet haasteessa mukana!

 3. Minäkin seuraan näitä kirjoituksiasi ja yritän järjestää niiden kannustamana. Meillä on yksi pikkuinen veski ja sitten kylppäri ja kodinhoitotila samassa. Joka puolella on turhaa roipetta, tiedän sen, mutta kyllä tämä tästä vähitellen!

  • Aloita siitä pienestä vessasta, niin mäkin aion tehdä. Helpot pois alta ensin!

 4. En ole aiemmin tätä projektia kommentoinut, mutta mulla on myös samantapainen menossa. Tosin mulla on vähemmän kyse ylimääräisten tavaroiden poistosta (niitä ei järin paljoa ole, onneksi) ja enemmän siitä, että yritän peruspuhdistaa paikkoja. Mutta kyllä poistettavaakin aina välillä kummasti löytyy…ja toki myös ylläpidän paikkojen järjestystä.

  Kiitos siis näistä projektiraporteista, ne ovat kannustavia ja muistuttavia vaikka etenen vähän eri periaatteella ja toisessa järjestyksessä.

  Aiemmin kesällä raikkosin työpöytäni laatikot ja kaapin, ja sieltä lähtikin aikamoinen läjä vanhoja papereita pois. Aiemmin olen myös kuurannut kylppärin peilikaapin, jonka hyllyt olivat törkyisessä kunnossa.

  Keittiöstä olen käynyt läpi kuiva-aineita ja säilykkeitä sisältävät kaapit sekä sulattanut pakastimen. Seuraavaksi ovat vuorossa keittiön laatikot ja astiakaapit.

  Näillä mennään täällä. Onnea ja tsemppiä sinun projektiisi!

  • Minusta on todella mielenkiintoista lukea vastaavia raportteja muiden blogeista, niin ajattelin tehdä tästä omasta proggiksesta julkisen samasta syystä. Aikajana jouluun asti tuntui sopivan pitkältä, siinä ajassa pitäisi ehtiä käydä koko kämppä läpi. Aion muuten ulottaa tämän myös autoon, mutta vintti on pakko jättää pois. En vaan pysty raivaamaan yhdessä viikossa meidän vinttiä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)