Koko koti kuntoon: eteinen

Tässäpä yksi kodin ongelmakohdista. Eteinen on ainakin meillä hankala. Se on kauttakulkutila, jossa on kuitenkin säilytettävä runsaasti tavaraa, ja lisäksi tavarat vaihtuvat vuoden aikana. Tilassa säilytellään monenlaisia ja usealle ihmiselle kuuluvia tavaroita, mutta säilytystilat ovat niukat. Tämän viikon haasteena on eteisen raivaus.

Meillä eteisessä säilytystilat koostuvat naulakoista, kenkähyllyistä sekä yhdestä piirongista. Aloitin eilen raivaamisen kengistä. Kävin läpi omat ja lasten kengät, hoidin nahkakengät ja siirsin sandaalit ja kevyet kesäkengät talvisäilytykseen. Seuraavaksi pitäisi tehdä takeille sama operaatio, jotta naulakko väljentyisi. Piironki sisältää hattuja, hanskoja ja huiveja, enkä ole ajatuksella raivannut sitä aikoihin. Käyn tällä viikolla sen viisi laatikkoa läpi, ja vaikka en mitään poistaisikaan, järjestän ainakin kaikki niin, että vaatteet löytyvät kun niitä tarvitsee.

Sitten on vielä yksi ongelmakohta, nimittäin laskutilat. Kyseisen piirongin päällä kuuluisi olla kalenteri, kynä sekä yksi säilytyspurkki. Voitte arvata, että tilanne ei ole ihan sellainen. Piirongin ohi tulee kuljettua kymmeniä kertoja päivässä, ja sen päälle on helppo laskea käsistään mitä tahansa ”väliaikaisesti”. Muutaman päivän päästä ne tavarat ovat siinä edelleen.

Tämän viikon tavoitteena on siis saada meidän eteinen taas väljäksi ja toimivaksi ja siirtää tarpeettomat tavarat sieltä pois. Kenkähyllyille on myös kertynyt epämääräisiä nyssyköitä, ja vaikka niistä ei varsinaisesti haittaa, eivät ne kovin esteettisiäkään ole.

Missä tilassa teidän muiden eteiset ovat?

10 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: eteinen

 1. Tunnistan niin meidänkin eteisen noista laskutiloista. Eteisessä on senkki, jonka päällä on pieni kori avaimille sekä laatikko pikkutavaroille, mutta silti kaiken maailman kuitit ja epämääräiset tavarat peittävät koko senkin päällisen. Tulevalle postille on meillä onneksi oma paikka, ja heti postipinon vieressä paperinkeräyslaatikko, johon menevätkin suoraan kaikki postiset yms. turhakkeet. Muutenkin meillä on kahden ihmisen tarpeisiin ihan hyvin säilytystilaa eteisessä, kun esim. eteispenkissä on säilytystilaa ja tuohon senkkiin mahtuu paljon kaikkea. Mutta kiitos vinkistä, yritänkin nyt viikonloppuna keksiä jonkin ratkaisun tuohon senkin päälliseen, että miten sen saisi pidettyä siistinä.

  • MEillä on eteisessä piirongin lisäksi myös yksi hylly, joka on heti ovesta tullessa vieressä. Siinä on avainkori, mutta useimmiten ko. laskutila pysyy kohtuullisen siistinä. Sen jälkeen kun kehitin kaikelle postille sen ”inboxin”, taso on ollut kohtuullisen siisti. Toisaalta se on kätevä väliaikaisena laskutilana, jos pitää saada käsistään jotain heti kun tulee sisään. Mutta tuo piironki on niin matkan varrella joka paikkaan, että se on se varsinainen haaste.

 2. Meidän eteinen on ihanan siisti! Meillä on nimittäin liiankin paljon kaappitilaa eteisessä. Pikkueteisessä ja isossa eteisessä molemmissa on kaappeja, lisäksi on lipasto. Ja naulakot. Meillä sopii kaappeihin kaikki vaatteet kesävaatteista talvivaatteisiin ja luistimiin.

  • Oho mikä tilanne! Taidat kuulua vähemmistöön. Minusta tuntuu, että ihmisten eteiset ovat aina tupaten täynnä. Tai sitten teillä on juuri oikea määrä tavaraa!

  • ”Meillä on nimittäin liiankin paljon kaappitilaa eteisessä.”

   Kerran tuhannesta syndrooma…
   … lycka till vaan. Miten toi voi olla mahdollista?

 3. Meidän eteisessä on aika iso urakka, jos haluaisi kaiken siistiksi…siellä kyllä näyttää siististä, mutta ne kaapit. Taidanpa kondoilla kaapit :).

 4. Meillä on pikkuinen tuulikaappi, jossa on kenkäteline, puinen arkku ja pari kaappia: hyvässä järjestyksessä oleva siivouskomero ja sellainen kaksiovinen isompi, liian täysi kaappi ja niiden yllä kaapit. Tavaraa on selvästi liikaa. Aika paljon sain raivattua alkukesästä, mutta nyt arkun päällä on siinä aiemminkin ollut pieni kori, jossa on kulloinkin tarvittavaa pikkuvaatetta (pipoja, lierihattuja, huiveja, hanskoja, lähinnä lapsen) ja sen lisäksi pahvilaatikko, jossa on piharompetta kuten hyppynarut. Aiemmin laatikko oli lattialla, ja se oli siitä pakko siirtää, jotta saatiin esteetön kulkureitti. Nyt arkun päällä ei voi istua.

  Piharomppelaatikko pitäisi saada varmaan komeroon. Komeron lattialle pitäisi saada siksi lisätilaa, joten sinne kai suuntaan seuraavaksi. Samoin komeroiden päällä olevassa tilassa on kaikenlaista, mm. uimapötkylä, makuupussi ja vanhoja joulupapereita. Emme juuri koskaan osta pakkaustarpeita, niin että kyllä niitä joulupapereita käytetäänkin. Mutta ei niitä varmasti niin paljoa tarvitse.

  Sitten on iso aula, ja sielläkin pitäisi raivata. Sinne tuntuu kertyvän esimerkiksi sellaista tavaraa, joka on lähdössä meiltä pois, ja on ollut jo _kauan_. Huomaan, että minun on erityisen vaikeata saada vietyä tavaroita pois, jos en ole ihan varma, mihin ne pitäisi tai kannattaisi viedä. Aulassa on myös iso komero, jossa on käsityö- ja askartelutarpeita, ja se on aivan täynnä ja sekaisin.

  Sitten on rulo, joka on jo aika hyvässä järjestyksessä, kun viime talvena hävitin isot määrät turhia papereita. Vaatekomero on melko hyvässä järjestyksessä, mutta sen yläpuolella oleva kaappi ei. Olen säilyttänyt jotain äitini aikoinaan tekemiä puuvilla- ja puuvilla-pellavaneuleita, jotka ovat minulle aivan liian suuria mutta joissa on erinomainen lanka. Samassa yläkomerossa on kasseja, joista moni lienee turha.

  On myös pikkupiironki, jonka laatikot ovat suhteellisen hyvässä järjestyksessä ja jonka päälle ei enää kerry romua, kun emme päästä kertymään. Joka paikassa muualla sitä on sitten kyllä. Mainitun rulon edessä on kaksi vanhaa pientä nojatuolia, joista toisen päällä on ryönää ja joiden alla ja takana on myös jotain rompetta. Että ei lopu hommat täällä, ei.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)