Citymarketin kotiinkuljetuspalvelu testissä

Citymarketilla on pääkaupunkiseudulla palvelu, jossa ruokaostokset voi tehdä netissä, ja ruoka kuljetetaan kotiovelle. Ensin on kirjauduttava palveluun, sitten ostokset valitaan, sekä annetaan mahdollinen Plussakortin numero, ja ostokset maksetaan kortilla siinä vaiheessa, kun lähetti tuo ne.

Tykkäsin tässä palvelussa siitä, että rekisteröityminen oli helppoa. Toimitusaikoja oli runsaasti, ja ostoskoria saattoi täydentää varsin myöhään. Tilasin kuljetuksen klo 13-15, ja muutoksia saattoi tehdä saman aamun klo 9 asti. Tämä on kätevää, koska muistin jälkeenpäin kaikenlaista, jota sitten kävin lisäilemässä. Nettisivu on kohtuullisen helppokäyttöinen, samoin tilausvahvistukset ja korin muokkaaminen. Kuljetus tuli noin 13.30, lähetti oli reipas joskin hyvin hiljainen (jäin miettimään osasiko hän suomea, mutta toisaalta asialla ei ollut mitään merkitystä). Ruoat oli pakattu siististi, ja esimerkiksi viilit olivat nätisti omassa pussissaan ja oikein päin. Tästä kiitosta pakkaajalle. Maksaminen kävi näppärästi.

Miinusta antaisin kaupan valikoimista. Ymmärrän, että K-ryhmä tyrkyttää Pirkkaa joka välissä, mutta välillä valikoima tuntui suppealta. Kun on tottunut Citymarkettien valtaviin valikoimiin, tuntui kummalliselta, ettei netin kautta se kaikki ollutkaan saatavilla. Useimmista tuotteista oli onneksi ainakin yksi versio tarjolla, mutta en onnistunut ostamaan riisinuudeleita, niitä ei ollut valikoimissa lainkaan. Olisin myös kaivannut enemmän valikoimaa esim. maitoihin. Ostin nyt vahingossa väärää maitoa 3 litraa, koska en tunnistanut pakkausta.

Luulen ymmärtäväni valikoimakysymyksen bisnesnäkökulmasta, mutta näin kuluttajana en ollut siihen tyytyväinen. Ihmettelin myös muuta valikoimissa – löytyy mm. kategoria ”vaatteet ja asusteet”. Ja mitä sieltä saa? No sukkahousuja. Se, miksi haluaisin tilata maidon ja voin lisäksi Pirkka-sukkahousuja, jäi mysteeriksi. Nettisivuilla ärsytti myös ohjelman tarjoamat ”suosikit”, eli ennen varsinaisia hakutuloksia ruutuun räpsähtää rivi kaikkea vähän sinne päin, ja se mitä on oikeasti hakemassa löytyy vasta vierittämällä sivua alaspäin.

Kotiinkuljetus maksoi 5€, jos olisin ostanut yli 130€ kuljetus olisi ollut ilmainen. Tässä muuten näkyy miten suhteellista raha on. Mietin sitä Satokausi-sovellusta ladatessani, onko 5€ vähän kallis. Kotiinkuljetuksesta hinta oli mielestäni ok, ei erityisen halpa, muttei päätähuimaavan kalliskaan. Jos mietin asiaa siltä kannalta, maksaisinko käteisellä vitosen jollekin, joka kävisi kirjoittamani kauppalistan kanssa kaupassa puolestani, niin ilman muuta maksaisin. Toisaalta summan saa kyllä helposti nousemaan yli 130€, jos tilaa hieman harvemmin ja kerralla ottaa enemmän vaippoja, wc-papereita ym. säilyvää ja varastoitavaa tavaraa.

Ensimmäinen kokemus jätti siis varsin neutraalin fiiliksen. Homma toimi, ei täydellisesti mutta riittävän hyvin, jotta voisin käyttää sitä jatkossakin. Seuraavaksi aion kuitenkin kokeilla S-ryhmän vastaavaa palvelua. Se tapahtuu aikaisintaan ensi viikolla tai mahdollisesti seuraavalla, riippuu siitä miten varastot tyhjenevät. Olen alkanut tehdä itselleni aika massiivista peruskauppalistaa, johon yritän kirjata kaiken, jota vähintään kerran kuussa tarvitsen tai ostan. Tuosta listasta voisin sitten aina tarkistaa, olenko muistanut kaiken.

Onko joku muu kokeillut tätä palvelua? Mitä piditte?

8 vastausta artikkeliin ”Citymarketin kotiinkuljetuspalvelu testissä

    • Siellä oli ainakin nyt käynnissä kampanja, jolloin keskiviikkona toimitetut ostokset sai kotiin 5€ hinnalla.

    • Vitonen ei ole minustakaan liikaa. Mutta kyse oli kampanjahinnasta, saa nähdä jatkuuko, tai tuleeko jotain uutta kamppista tilalle.

  1. Me ollaan kokeiltu vain S-ryhmän palvelua, noutopalvelua toistaiseksi. Kauppakassi-Prisma on järkevän matkan päässä, ja tykkäsin nimenomaan siitä, että koko Prisman valikoima on saatavilla. On oikeasti niin paljon näppärämpää ”samoilla hyllyjen välissä” kotikoneella kuin siellä oikeiden hyllyjen välissä, kun kyseessä on hypermarket. Eli ymmärrän hyvin tuon valikoimaturhautumisen Cittarin kanssa! Muuten kuulostaa tosiaan oikein hyvältä Citymarketikin.

    • Meille ei pahaksi onneksi yllä Prisman kuljetus! Täytyy tyytyä Alepan kauppakassiin. En ole vielä testannut sitä, mutta alustavalla vilkaisulla valikoima näytti siedettävältä. Toivoisin kyllä, että Prisman valikoimat olisivat minullakin käytössä!

  2. Ainakin tuossa s-ryhmän Foodiessa oman ostos-/muistilistan voi luoda suoraan sovellukseen klikkaamalla haluamansa tuotteet suosikeiksi (tähtisymboli). Lisäksi edellisen viikon ostokset jäävät valmiiksi ostoskoriin seuraavaa kertaa varten. Itse klikkailen ensin vanhasta satsista turhat pois, sitten tarkistan omista suosikeista mitä puuttuu. Suurin aikasyöppö on se, että alkaa silkasta vaihtelunhalusta etsiä jotain uutta, Prismassa tuota valikoimaa tosiaan riittää…

    • Käsittääkseni Cittarilla oli tallenna ostoskori -toiminto, mutta en tutustunut siihen tarkemmin. Tuo kuulostaa sen sijaan superkätevältä, että edellisen viikon ostokset jäävät valmiiksi. Helpottaa hurjasti, koska useimmiten sitä tarvitsee niitä samoja perustarvikkeita kuitenkin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)