Kosmetiikkapäivitys ja uusia suosikkeja

En ole pitkiin aikoihin kertoillut mitään kosmetiikkajuttuja, joten laitetaan aiheesta nyt vaihteeksi lyhyt päivitys vaatejuttujen perään. Taannoisen jämäprojektin jäljiltä erinäiset pullonpohjat ovat hyvin pysyneet aisoissa. Käytäntöni on se, että en aloita uutta ennen kuin vanha loppuu. En myöskään jemmaile ylimääräisiä houkutuksia missään, vaan pääsääntöisesti ostan esimerkiksi uuden sampoon tai suihkusaippuan vasta sitten, kun edellistä on selvästi alle neljäsosa jäljellä. Näytepussukoista olen myös pysytellyt erossa parhaani mukaan. Joskus olen saanut näytteitä, ja yritän muistaa käyttää niitä, enkä säästellä turhaan.

Olen myös ostanut uutta kosmetiikkaa. Sokoksen alessa innostuin, ja ostin elämäni ensimmäiset kuivasampoot. Tavoilleni uskollisena ostin tietenkin halvinta mitä vastaan tuli, eli Herbinaa. Mutta sitten ostin ymmärtääkseni vähän ”hienompaa” merkkiä (Batiste) matkakoon samasta tuotteesta. Molemmat maksoivat pari-kolme euroa, mikä on mielestäni käypä hinta kokeiluun tulevasta tuotteesta. Jos en noista tykkääkään, niin taloudellinen menetys ei ole suuri.

Muistatteko, kun laiton kallista kasvovettä suihkepulloon? No, nyt siellä on halpaa kasvovettä. Samaisesta alesta bongasin Herbinan ruusukasvoveden, joka vaikutti incin perusteella olevan käypää kamaa. Ostin tuon 4,5€ maksaneen putelin ja tyhjensin siitä heti osan vanhaan sumutepulloon. Tykkäilen tästä tuotteesta tällä tavalla käytettynä kovasti, ja hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan.

Kun viimeksi kirjoitin luonnonkosmetiikasta, tykkäilin EkoPharmasta ja Dr.Hauschkasta. Nyt olen päässyt kokeilemaan Estelle & Thildiä, ja kuinka ollakaan, lähes kaikki kasvojenhoitoon tarkoitetut tuotteet ovat nykyisin ko. merkkiä. Erityisen ihastunut olen sarjan seerumeihin, jota käytän säännöllisesti aamuin illoin. En ole tehnyt mitään radikaaleja muutoksia elämäntapoihin, mutta iho on paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Olen siis tehnyt sen johtopäätöksen, että nämä tuotteet todella sopivat iholleni. EkoPharmassa ei ole mitään vikaa ja olisi kiva tukea suomalaista merkkiä, mutta koska sarjaa myydään vain kauneushoitoloissa (tai ainakaan en ole törmännyt niihin muualla), niiden hankkiminen on turhan hankalaa. Dr. Hauschkaan verrattuna Estelle & Thild on miellyttävämmän tuoksuinen  ja jotenkin helpommin lähestyttävä. Vierastin aina Dr. Hauschkan ideologiaa biodynaamisine viljelyineen.

Kosmetiikkaosastolla tilanne on siis varsin hyvällä mallilla. Tuotteita on sopivasti ja olen löytänyt itselleni hyvät vahtoehdot. On muuten hirveän tyydyttävää huomata, että on löytänyt itselleen sopivan sarjan tai rutiinin. Siitä tulee sellainen mukavan rauhallinen olo, että nyt on homma hanskassa. Se vähentää päätöksentekoa ja valintoja merkittävästi, ja se taas helpottaa elämää, kun tietää mitä esimerkiksi kaupasta haluaa, eikä tarvitse ihmetellä satojen vaihtoehtojen keskellä.

7 vastausta artikkeliin ”Kosmetiikkapäivitys ja uusia suosikkeja

 1. Herbinan kuivashamppoo on ollut yksi harvoista tuotteista, joita olen ostanut uudestaan. Ruusukasvovesi kuulostaa hyvälle ja varsinkin suihkepullosta suihkuteltuna.
  Purkin pohjia ja varastoja kyllä riittää omassa huushollissa. Ostan uutta, jota en edes ota käyttöön vaan yritän käyttää niitä vanhoja loppuun.. KonMari on edelleen avaamatta.. 😉

  • Olen testaillut Herbinan sampoota ja tykkään kyllä. Voisin ostaa uudestaankin, etenkin alesta 🙂 Herbinalta olen aiemminkin löytänyt kivoja tuotteita hyvin edullisesti. Batistessa on eri vaikuttava aine, joten täytyy testailla sitä myös, toimiiko yhtä hyvin.

   Purnukoiden loppuunkäyttäminen tuottaa mukavalla tavalla lisää tilaa, koska ei tarvitse miettiä mitään uusia sijoituspaikkoja tavaralle. Tuote vain loppuun ja purkki roskiin.

 2. Juuri näin kuten viimiseksi toteat. Itseäni on huomattavasti ilahduttanut ja elämää keventänyt ns. turhien kosmetiikkatuotteiden käytön tietoinen lopettaminen. Joskus muinoin jopa suihkussa käynti saattoi toisinaan tuntua lievästi uuvuttavalta ajatellen niitä kaikkia rutiineja mitä erityisesti suihkun jälkeiseen operaatioon yleensä kuului. Hiusten osalta erityisesti, ja ilman mainittavaa saati silmin huomattavaa etuutta. Näin ollen kylpyhuoneesta ja tarvehankinnasta ovat poistuneet ainakin kaikki hiuksiin jätettävät hoitotuotteet, samoin kosteisiin hiuksiin käytettävät muotoilutuotteet. Puolivahingossa kesäloman aikana huomasin myös koko hoitoaineen käytön arvelluttavaksi. Lomalla käydessäni kylpylässä en ollut varautunut tälläkään kyseisellä markkinointituotteella, ja kas vain, hiukset olivat juurikin samanlaiset paitsi vähemmän latistuneet. Kunpa vain olisin tätäkin jo aiemmin testannut, sen sijaan että aikoinaan kokeilin jopa hiusten muhittamista ylipitkiä aikoja.. Hoitoaineeton ja vähemmän tuotteita sisältävä tukka on ilmavampi ja täten säilyy myös puhtaana pidempään ilman huomaamattomia muotoiluainekalvoja tai tahmeutta. Miehetkään eivät tarvitse hoitoaineita hiuksiin.. Kuivashampoota minäkin toisinaan käytän pesujen välillä freemaamaan, ja tähän sopii myös kotitalousjauhot 🙂

  Kasvovesi samoin on poistunut käytöstä jo pitkän aikaa sitten. Tarpeita tämän käytölle olisi helppo keksiä, mutta ph:n iholla tasoittaa myöskin sille levitettävä voide. Mahdolliset puhdistusrippeet iholla voi pyyhkiä kylmällä vedellä. Hiuslakka on käynyt tarpeettomaksi. Myös tyyli on kohdallani sekä yleisesti muuttunut hieman huolettomampaan suuntaan, enkä koe tarpeelliseksi ”sitoa” hiuksia tarkalleen tiettyyn muottiin lakalla. Suihkugeelien sijaan olen alkanut käyttää kasvipohjaisia saippuapaloja (ilman saippuaa). Tämä on kenties parhain kaikista muutoksista tottumuksissa. Helppouden lisäksi lähes yhtä motivoivaa on jättää ostamatta ylimääräisiä muovipulloja talouteen. Lieneekö kasvojen puhdistustuote seuraava harkinnan paikka sillä hellävaraisemmin vielä kasvojen ihon voi puhdistaa voiteilla ja öljyillä.

  • Minä pesen kasvot useimmiten ihan vedellä, mutta jos haluan käyttää jotain ainetta otan juoksevaa hunajaa. Vaikka se kuulostaa hieman hurjalta se sopii myös silmien alueelle. Itse asiassa olen kuullut että jopa silmätulehdus on parantunut hunajalla ”hautomalla”, koska se on antibakteerista.

  • Hoitoaineesta en voi luopua, koska hiuslaatuni on niin takkuuntuva. Mutta tiedän kyllä ihmisiä jotka pärjäävät hyvin ilman. Olen lukenut ihmisistä, jotka ovat luopuneet myös sampoosta, mutta se tuntuu aika hurjalta. En voi uskoa, että hiukset pysyisivät puhtaina ilman… tai kauankohan siihen menisi, että se ensimmäinen tahmavaihe häviäisi? Kasvovettä taas suihkuttelen kosteuttamaan ja raikastamaan ihoa, ja tuo Herbinan halpislöytö on ollut kovassa käytössä.

 3. Minä käytin ennen juuri Batistea, mutta viimeksi ostin pakon edessä (=kiireessä ja Batiste-hylly kaupassa tyhjä) Herbinan vastaavaa. Tykkäsin! Välillä käytän kuivasampoota enemmänkin, joten kiva löytää vaihtoehto. Estelle & Thildiin olen aivan rakastunut. Mun iho on myös muuttunut jotenkin E&T:n tuotteisiin siirtymisen myötä, iho on jotenkin paljon tasaisempi ja hehkuvampi. Seuraavaksi ajattelin testata saman merkin vartalotuotteita, jahka nykyiset loppuvat. Korppuihoisena niitä kuluu reippaasti. Voisihan sitä käyttää vain apteekin perusrasvoja, mutta jotenkin tuollainen kauniissa purkissa oleva vartalovoi on ihanaa arjen luksusta. Voisin kuvitella, että ns. täydellisten tuotteiden löytäminen vähentää sitä hinkua kokeilla ja ostaa kaikkea uutta purnukkaa kylppäriä täyttämään. Ehkä? Toivon ainakin niin 🙂

  Kiitos muuten kivasta blogista! Eksyin tänne tänään ensimmäisen kerran jonkin toisen blogin kautta, johon päädyin googlettaessani Projekti 333:a 🙂 Täytyy lueskella juttujasi pidemmällekin ajan kanssa. Tykkään kirjoitustyylistä ja aiheista!

  • Herbina on tuntuu minusta hyvältä! Pelkäsin että se näkyisi harmaana tummassa tukassa mutta en ole huomannut mitään ongelmaa. Batistea en ole vielä testannut. Sen sijaan tuosta Estelle & Thildistä on sama kokemus. Iho on keskimäärin hyvässä kunnossa ja elinvoimaisen näköinen.

   Kiitos kiitoksista! Jos ei kiinnosta lukea kaikkea järjestyksessä (enkä yhtään ihmettele jos ei, tekstiä nimittäin piisaa) niin kategorioittain sekä juttujen lopusta löytyvien tagien avulla voi lukea tietyistä aihepiireistä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)