Arki palaa

Tulin pitäneeksi spontaanin blogiloman viime viikolla. Keskityin kaikkeen mukavaan kesätekemiseen, kuten reissaamiseen, juhlimiseen, ystävien tapaamiseen ja rentoon oleiluun. Nyt on maanantai, lomasta on enää rippeet jäljellä, ja blogi alkaa taas päivittyä. Kerronkin heti alkuun uutisen, olemme äänittämässä uutta Irti turhasta -podcastia Katrin kanssa! Tosin sen valmistumiseen menee vielä hetki, sillä meidän aikataulujen yhteensovittelu ei ole ihan helppoa. Mutta tulossa se on.

Minulle vuodessa on tavallaan kaksi alkua: uusi vuosi ja lukuvuoden alku. Jälkimmäinen on itse asiassa vielä vahvemmin uusien projektien ja tavoitteiden aikaa kuin vuodenvaihde, ja niinpä olen nytkin täynnä kaikenlaisia ideoita oman elämäni kehittämiseksi. Muistelen puoli vuotta sitten vannoneeni, että nyt alan panostaa kasviksiin ruokavaliossa, ja tietenkään se ei ole toteutunut. Mutta joka aamu armo uus’ – joten otetaanpa uusi yritys alkaen elokuun alusta. Nythän on satokausikin parhaillaan, joten siitä ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Olen järjestellyt loman aikana kotia uusiksi, ja raivaamista on luvassa. Uusi (tai siis minulle uusi, monille varmaan vanha) idea on hyödyntää kenkälaatikoita tilanjakajina hyllyillä. Olen karsastanut kenkälaatikoita niiden epäyhtenäisen ulkoasun vuoksi, eikä minusta ole askartelemaan yhtenäisiä päällysteitä niihin. Mutta komeron hyllyillä asialla ei ole niin väliä. Pari avointa laatikkoa on tehnyt ihmeitä epämääräisille tavarapinoille. Mullistavaa, eikö totta 😉 Kenkälaatikoiden lisäksi myös ruokakaupasta saatavat hedelmien muoviset myyntilaatikot ovat osoittauneet hyviksi. Tämän seurauksena olen voinut oikeuttaa pätevännäköisten pahvi- ja muovilaatikoiden säästelyn. Pistin ne sisäkkäin yhdelle hyllylle. Sieltä käyn sitten ensimmäisenä katsomassa, kun jossain tarvitaan pientä säilytyslaatikkoa jollekin sälälle.

Sivusilmällä olen myös seuraillut muovipusseja. Kun luin, että joku pärjää oikeasti ilman kaupan muovikasseja roskapusseina, olin todella ihmeissäni. Mutta nyt kun asiaan on alkanut kiinnittää huomiota, alan ymmärtää miten se on mahdollista. Etenkin elintarvikkeiden mukana tulee paljon erilaisia pakkauksia, jotka voisivat toimittaa roskapussin virkaa. Leipäpusseja, hedelmäpusseja, muovirasioita – kaikenlaista, joissa voisi kuskata roskia ulos. Yhtä kätevää se ei tosin olisi, mutta kylläkin mahdollista. En ole vielä valmis siirtymään tähän systeemiin, mutta jossain vaiheessa voisin miettiä miten tuota kaikkea pakkausmateriaalia voisi hyödyntää vielä järkevämmin.

Tässä siis päällimmäiset kuulumiset. Muutakin on, mutta jätetään seuraaviin postauksiin. Miten teidän kesä on mennyt?

2 vastausta artikkeliin ”Arki palaa

  1. Noista säilytyslaatikoista tuli mieleen… just tänä aamuna katselin keittiössä, että meillä kesän jäätelön syömisen jäljiltä on ainakin 10 kpl 2 l muovisia jäätelölaatikoita +kannet (mallia Lidl). Mietin silloin tuota samaa minäkin, että käviskö ne juuri tuollaiseen käyttöön kuin kuvasit. =) Koko on hiukan pienempi kuin kenkälaatikolla, mutta muoto suurinpiirtein sama eli pikemminkin korkea kuin leveä. Ja ovat yhtenäisen näköisiä eli valkoisia sinisillä kansilla. Jos haluaa kannen päälle voi liimata kuvan tai paperin, mutta mulla ne menisi kyllä tuollaisinaankin.

    Jos en näille laatikoille jotain vastaavaa käyttöä keksi, ne lentää roskikseen, koska ruuan säilyttämiseen en tarvitse noin montaa (isoa) laatikkoa ja lisää näitä tuntuu tulevan koko ajan.

    Raivaukset mulla on kyllä jäänyt vähiin kesän aikana, Olen keskittynyt pääasiallisesti löhöilyyn ja lomailuun. =)
    Paremmalla innolla taas nyt kun arki pikkuhiljaa alkaa.

    • kuulostaa että voisi toimia hyvin. Nyt kun olen vähän raivaillut täällä, niin noita kenkälaatikoita on löytynyt lisää. En ole enää ihan varma kannattaako kaikki säästää vai pitäiskö kuitenkin vain laittaa pahvinkeräykseen. Nuo jäätelölaatikot kuulostaa täydellisiltä sälälaatikoilta, joihin voisi lajitella askartelutarvikkeita tai muuta vastaavaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)