Viikon vinkit: päättyviä palveluita ja käytössääntöjä

Hei te kaikki 52 lukijaa, jotka seuraatte Arkijärkeä blogilistan kautta! Lista lopettaa huomenna toimintansa. Olen ensiavuksi lisännyt tuonne oikeaan laitaan linkin, josta päivitykset voi tilata suoraan sähköpostiin. Sinne voi toki kirjautua muutkin lukijat. Tai sitten blogin voi merkitä omiin suosikkeihin, ja käydä tarkistamassa silloin kun itselle sopii. Itse olen käyttänyt blogilistaa vuosikausia, ja hiukan harmittaa sen loppuminen. Se oli mukava paikka etsiä uusia blogeja. Mitä systeemiä te yleensä käytätte blogien seuraamiseen?

Suureksi pettymyksekseni myös BBC:n Global Player, eli ohjelma jolla BBC:n tuotantoa pystyi katsomaan tabletin kautta, lopettaa toimintansa. Uudesta vastaavasta palvelusta ei ole mitään tietoa. Tämä on ollut parhaiten toimivia appeja, joita olen käyttänyt, ja kovasti harmittaa että nyt menetän nämä BBC:n ihanat dokumentit ja draamasarjat. Onneksi YLEn Areena on viime aikoina kehittynyt parempaan suuntaan.

Juuri nyt monet lukijoista ovat varmaan eilisten juhlien jälkimainingeissa, mutta koska kesä on juhlasesonkia, linkkaan tänne hyvät ohjeet siitä, miten juhlissa käyttäydytään kivasti.(YLE) Arkijärjellä pärjää tietysti hyvin pitkälle, mutta tähän oli kiteytetty olennainen niin napakasti, että halusin linkittää.  Kiinnostaako teitä muuten juhlaetikettiin liittyvät postaukset ylipäätään? Siis että miten eri juhlissa ollaan, mitä pukukoodit tarkoittavat, kuka istuu kenenkin vieressä ja niin edelleen? Ajattelin jatkaa tuota juhlateemaa vielä edelleen, joten kirjoitan aiheesta vielä jatkossakin.

16 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: päättyviä palveluita ja käytössääntöjä

 1. Mä seurailen Googlen Newsstand-appilla. Muuten toimiva ratkaisu, mutta google ei automaattisesti lisää artikkeleihin kommentointilinkkiä joten nousun klikkaamaan nettiversioon jos haluan jotain sanoa. Toisaalta se kyllä nostaa kommentointikynnystä, mikä voi olla hyväkin asia jos on oikein kuumottava aihe.

  Seuraan nykyään todella harvaa blogia. Muistissa on nekin ajat, kun syötteenlukija rakoili liitoksistaan eikä mitään ehtinyt lukemaan. Nollasin kaiken enkä pariin vuoteen lukenut blogin blogia. Se teki kyllä hyvää!

  • Mulla on sellaisia blogeja, jotka aina unohtuu välillä, mutta sitten löydän ne uudestaan. Menee vähän kausittain omien kiinnostusten mukaan. Tervetuloa vaan kommentoimaan tänne! Keskustelu käy välillä kuumana, mutta ei haittaa! Toistaiseksi kun kaikki ovat kuitenkin pysyneet ihan asiallisella linjalla.

 2. Mä käytän blogilistaa päivittäin, kun haen suosikkiaiheiden blogit. Nyt siis siihen käytäntöön tulee muutos. Ja siitähän seuraa se, että varmasti eksyn ihan uusiin blogeihin …

  • Minusta on hyvä eksyä välillä uusiinkin, se laajentaa näkökulmaa 🙂

   • Juu, ei haittaa eksyminen yhtään. Pienesti harmittaa, kun joitakin blogeja pitää nyt vähän hakea, kun en muista nimiä ulkoa.

  • Mulle bloglovin on vieras, mutta sitä kautta ilmeisesti Arkijärkeä seurataan, joten oletettavasti joku on lisännyt blogin sinne?

 3. Feedly myös täällä käytössä (korvasin sillä pitkällisen tutkailun jälkeen aiemmin toimineen Googlen syötteenlukijan).

 4. Jostain kautta päädyin tänään Irti turhasta-sivustolle kuuntelemaan sinun ja Katri Mannisen podcasteja. Mukava kuunnella teidän jutustelua, tuli hyviä vinkkejä ja samalla sain korjattua yhden hameen, joka on pitkään odottanut korjausta. Ette taida enää jatkaa podcastien tekemistä?

  • Meillä on monesti ollut mielessä, että jatkaisimme. Mutta kummallakin on ollut elämä niin täynnä kaikenlaista muuta, että emme ole ehtineet. Olen itse miettinyt, pitäisikö aloittaa Arkijärki-podcast, jossa juttelisin itsekseni. Mutta en ole vielä varma riittäisikö siihen juttua. Mitä mieltä olette?

 5. Aloita joo! Sinulla on miellyttävä puhetyyli. Toivoisin erityisesti raivaus/järjestely/kaaoksen hallinta/rutiinit aiheisia juttuja 🙂

 6. Blogilistan lopettamisen jälkeen tuli etsittyä vastaavia. Blogue.fi jäi parhaiten mieleen 🙂

  • Tämä on aivan uusi tuttavuus. Ja näköjään Arkijärki löytyy sieltä myös, mutta koska ei ole kuvia, se näyttää valkoista ruutua. Eli tämän blogin logiikka ei mene täysin yhteen palvelun kanssa. Mutta ilmeisesti toimii muuten.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)