Likaisten kassi

Pakkaaminen ei ehkä edelleenkään ole vahvin lajini, mutta paluu ja purkaminen on hyvin hallinnassa. Näitä helpottaa merkittävästi se, miten matkan aikana käsitellään likapyykkiä.

Mielestäni likapyykit täytyy pitää alusta saakka erillään puhtaista vaatteista. Sitä varten kannattaa ottaa mukaan muovipussi, jonne likaiset vaatteet laitetaan sitä mukaa kun niitä tulee. Likaiset vaatteet kannattaa myös viikata – vaikka se tuntuisikin vähän tyhmältä. Nimittäin vähän huolimattomastikin taiteltu vaate vie vähemmän tilaan kuin mikä tahansa mytty. Joskus minulla on tätä tarkoitusta varten mukana spacebag. En tiedä mikä tämän pussin nimi on suomeksi, saati sitten saako niitä kotimaasta, mutta kyseessä on siis muovipussi josta saa ilmat puserrettua pois siten, että sisältö menee vakuumiin ja siten erittäin pieneen tilaan. Itse tykkään muovipusseista, mutta ekologisesti tarkka voi tietysti käyttää myös kangaskassia likavaatepussina. Muovipussin etu on siinä, että ei haittaa vaikka vaatteet olisivat vähän kosteita.

Iso oivallukseni kuitenkin on, että etenkin pitemmillä matkoilla kaikki likapyykki kannattaa pakata samaan kassiin. Eli takaisin tullaan tavarat eri kasseissa kuin lähtiessä. Nykyisin kotiin palatessa minulla on aina yksi kassi tai laukku, jossa on pelkästään likapyykkiä. Systeemin etu on siinä, että likaiset vaatteet voi kätevästi tyhjentää suoraan pyykkikoriin tai peräti pesukoneeseen. Takaisin tullessa kannattaa siis pakata eri tavalla kuin lähtiessä, jos haluaa optimoida paluun arkeen mahdollisimman helpoksi.

15 vastausta artikkeliin ”Likaisten kassi

 1. Se on tyhjiöpussi, ja niitä saa kyllä vähän sieltä sun täältä Suomessakin. Itse tosin pakkaisin hieman kosteat jutut nimenomaan kangaskassiin muovipussin sijaan, vai tarkoitatko vain jotain parin tunnin rupeamaa jonka jälkeen ne levitetään kuivumaan etteivät muutu tunkkaisiksi tai jopa homehdu?

  • Tarkoitin, että jos on märkiä vaatteita kun lähdetään, niin muovipussi on parempi. Silloin muut pysyvät kuivina.

 2. Tämä on oikein hyvä systeemi, meilläkin toimitaan kutakuinkin noin. Ja ne muovipussit voi sitten aina uudelleenkäyttää roskapusseina! 🙂 Jos käyttää kangaskassia, on kiva, kun sen voi pestä pyykkien kanssa taas puhtaaksi.

  • Mun kokemukseni on, että ylipätään muovipussi tai pari ei ole pahitteeksi matkoilla. Niille tulee yllättävän usein käyttöä.

 3. Palasimme vähän aikaa sitten kahden viikon lomalta. Pyykkiä oli sen verran, että pakkasin likapyykit valmiiksi eri pusseihin pesulämpötilan mukaan. Näin sain vuorotelen pestyä ne pussi kerrallaan pois.

  Tämä on hallussa, vaikka muuten matkan jäljiltä onkin tavaraa yhä sikin sokin.

 4. Meillä on sama systeemi. Likavaatteet joko pussissa tai niille kokonaan oma kassi. Reissataan paljon sukulaisissa, joten meillä on myös jokaisella on pesupussi, jossa on hammasharja, ponnareita, kampa ja muut hygieniajutut mitä nyt kukakin tarvii jo valmiina. Helpottaa sekä pakkaamista että purkamista, kun ei tarvi kaivella vessan kaapeista hammasharjoja ja muita tykötarpeita viidelle, vaan on valmiit pussit.

  • Mulla on sama systeemi, on lapsille ja itselle sellaiset pussukat, jossa kaikki olennainen. Myös lääkkeet joita säilytetään noissa pussukoissa muutenkin, koska muuten pelkään unohtavani ne kotiin.

 5. Mä kanssa laitan likapyykin aina omaan pussiinsa. Sit ei tarvi arvailla et oliko tää puhdas vai ei (vaikka kyllähän sen helposti näkeekin). Mut ei tarvi rasittaa aivoja yhtään, voi vaa tyhjentää koko pussin pyykkikoriin! 😀

  En oo ite nähny tollasia space bageja Suomessa. Varmaan ihan käteviä, kun menee pieneen tilaan!

  • Jos joku tietää mistä näitä saa Suomessa ostaa, niin saa ilmoittaa! Omani alkavat nimittäin olla jo vähän huonokuntoisia, lähes 10 vuotta vanhoja.

   • Clas ohlsonilta löytyy tyhjiöpakkaus nimellä. Nettisivuilta löytyy ainakin kolmea eri kokoa.

   • Biltema, Tokmanni, Clas Ohlson, Prisma, Anttila, Etola jne. Kyllä niitä on ihan kattavasti saatavilla kivijaloistakin, toki nettikauppoja on pilvin pimein lisäksi =)

 6. Mun mielestä noita tyhjiöpakkauksia on ihan pienissäkin marketeissa ja tarjous-/taloustaloissa. Ainakin meidän pikkukaupungissa. Aino-nimisiä useinkin.

 7. ”Sitä varten kannattaa ottaa mukaan muovipussi, jonne likaiset vaatteet laitetaan sitä mukaa kun niitä tulee.”

  Muovipussi ei ole hyvä idea, jos
  – reissu on pidempi
  – likaiset vaatteet ovat märkiä
  – sää on muuten kostea lomalla.

  Itse käytän semmoisia ”Uuno Turhapuron paidasta” tehtyjä pyykkipusseja.

  -ölköl-

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)