Viikon vinkit: raivausvinkkejä, turhia vakuutuksia ja lääkejäämiä

Ruotsalainen ”kaaoskonsultti” antaa itsestäänselviä ohjeita raivaamiseen. (IS)

Kuluttajaliitto varoittaa, että esim. kodinkoneiden ja elektroniikan mukana myytävät ylimääräiset takuut ovat huijausta. Juttu on melko pitkä ja kattava, joten jos aihe kiinnostaa suosittelen. Itsekin olen tainnut joskus näihin sortua, mutta tämän artikkelin luettuani tiedän, että nämä ovat ns. turhaa rahastusta. Kauppojen katteet ovat laskeneet, ja jostain sitä kassavirtaa on hankittava. Jos et jaksa lukea, niin pääsanoma voidaan tiivistää yhteen lauseeseen: Älä ota ylimääräisiä tuotevakuutuksia.

Lopuksi linkkaan INCImix-blogin juttuun vesistöjen lääkejäämistä. Älkää ihmiset heittäkö mitään lääkkeitä vessanpönttöön. Sitä kautta päätyy vesistöön lääkkeitä muutenkin ihan riittävästi.

4 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: raivausvinkkejä, turhia vakuutuksia ja lääkejäämiä

  1. En nyt jaksa sen kummemmin alkaa tuota takuujuttua lukemaan, mutta mulla on yksi omakohtainen kokemus siitä, että takuu itse asiassa kyllä toimii. Meidän poika osti videokameran, jonka sitten jätti telttaan ja se kastui ja meni siis hajalle. Gigantin takuu korvasi kyllä, vaikka siis vikahan oli ihan oma. Poika sai tilalle vieläpä paremman kameran kuin mitä se ensimmäinen oli. Tosin kyllähän se vakuutus maksoi ja en mä kyllä sen koommin ole mitään lisävakuutuksia ottanut, enkä varmaan ota jatkossakaan. Mutta ainakin siis tuo takuu kyllä toimi. Taisivat jopa siellä myymälässä sitä ekaa kameraa ostaessamme sanoa niin, että tuote suunnilleen kannattaa hajottaa just ennen takuun loppumista, niin saa uuden tilalle… melko idioottimaista kieltämättä ajatuksena!!

    • Tosi hyvä että takuu toimi noin hyvin. Tuossa jutussa painotettiin sitä, että yleensä kotivakuutus korvaa saman minkä tuotevakuutuksetkin, ja lisäksi kauppiaan vastuu ei pääty automaattisesti. Noissa on varmasti myös paljon tapauskohtaisia eroja.

    • Taitaa olla eka kerta kun saan tällaisen suoran haasteen! Palaan asiaa tällä viikolla.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)