Viikon vinkit: Karsimista, kierrätysautoja ja ympäristötekoja

Iltalehti listaa ideoita tavaroista, joista voi helposti luopua samantien. Ajatuksena kai on, että näistä voi lähteä liikkeelle jos tavaroita on liikaa eikä tiedä mistä aloittaa. Listalla on paljon kierrätykseen kelpaavia tavaroita, kuten pienelektroniikkaromua, joka pitää toimittaa oikeaan osoitteeseen, eikä heittää suoraan roskikseen.

Tähän liittyen HSY:n kierrätysautot lähtevät liikkeelle tasan kuukauden päästä. Etsi oma pysäkkisi täältä. Nyt on siis kuukausi aikaa kaivella vanhat johdot, pannut ja maalinjämät kaappien ja komeroiden periltä.

Tämä YLEn uutinen komppaa WWF:llä saatua yleislinjausta: asuminen, syöminen ja liikkuminen ovat ne asiat, joilla saa eniten luonnonsuojelua aikaan. Tämä kannattaa lukea, siinä kiteytyy moni sellainen asia, jota minäkin olen mielessäni miettinyt, mutten ole osannut sanoiksi pukea. Ylimääräisen shoppailun rajoittaminen on monesta syystä järkevää, mutta todellisten isojen vaikuttavien muutosten pitää tapahtua rakenteiden tasolla. Se ei tietenkään poista yksilönvastuuta, mutta tästä jutusta käy ilmi eri asioiden mittasuhteet. Muistuttaisin myös, että vaalit lähestyvät, eivätkä nämä asiat ole yhdentekeviä.

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: Karsimista, kierrätysautoja ja ympäristötekoja

  1. Olisi mukava saada vinkkejä kirpputoreilla myymisestä. Siellä ainakin itse hankkiudun osasta tavaroista eroon.

    • Olen pahoillani, mutta en juurikaan osaa antaa tässä aiheessa vinkkejä. Olen nimittäin todella huono kirpparimyyjä. En saa aikaiseksi, ja niinpä päädyn myymään ja lahjoittamaan tavaroita lähinnä kavereilleni. Mutta omasta ostokäyttäytymisestä olen huomannut sen, että tuote herättää mielenkiintoni silloin, kun se on virheetön ja lähes uudenveroinen, ja halpa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)