Omppulaatikko

Olen ennenkin maininnut, että minulla on vaikeuksia luopua hyvistä pahvilaatikoista. Niitä kun voi aina tarvita. Nyt Marie Kondoa (anteeksi, taas ollaan tässä aiheessa) lukiessa törmäsin hänellä sellaiseen ajatukseen, että kätevin säilytystarvike on kenkälaatikko. Niihin voi kuulemma säilöä mitä vaan siistisi. Ehkäpä niinkin, vaikka kenkälaatikot eivät mielestäni yleisesti ottaen ole niin kauniita, että haluaisin niitä säästellä muuhun kuin kenkien säilyttämiseen. Mutta toisena hyvänä ideana Marie mainitsee Applen pahvilaatikot, ja siinä hän on kyllä oikeassa. Katsokaa nyt tätä:

imageJouduin ostamaan uuden johdon tietokoneeseen, ja johto kaikkine tilpehööreineen oli pakattu tällaiseen pahvilaatikkoon. Se on kooltaan noin 20 x 20 cm. Eihän tällaista voi heittää pois! En vielä tiedä mitä tänne laittaisin, mutta jotain ihan varmasti. Laatikko on suorastaan kaunis. Olisi tuhlausta panna se roskiin. Ehkäpä laitan sen pöydänkulmalle, jonne kertyy erinäisiä latausjohtoja, ja alan pitää niitä tässä laatikossa. Vanha totuus nimittäin on, että kaikki näyttää paremmalta kun sen asettaa tarjottimelle. Varmasti kaikki näyttää paremmalta myös kauniissa valkoisessa pahvilaatikossa.

9 vastausta artikkeliin ”Omppulaatikko

 1. Kyllä kenkälaatikko tai muu siisti pahvilaatikko on ihan käypänen säilytysvaruste munkin mielestä. Itsellä on harvemmin käytettävät juhlakengät laatikoissa ja laput päällä mitä mistäkin löytyy. Ei tarvitse pölyjä pyyhkiä kengistä kun niitä kerran, kaksi vuodessa käyttää.

  Mulla olis heti käyttöä tollaselle laatikolle… tosin juuri tuo on ehkä hiukan pieni, koska olen etsiskellyt sopivaa laatikkoa/koria/saavia tai jotain säilytysvälinettä olkkariin tv:n kaukosäätimille ja esim. pelikonsolin ohjaimille. Mielellään se laatikko saisi olla kannellinen, jotta harvemmin käytettävät kapulat ei pölyynny ihan hirveästi. Useammin käytettäviä kapuloita vois sitten pitää siinä päällä helposti löydettävissä.

  Tein samantapaisen säilytysratkaisun keittiössä kun meillä seilasi puhelimen latureita yms. pöydällä jatkuvasti. Laitoin ne nätisti lahjaksi saatuun metallipurkkiin ja siellähän ne pysyy kivasti piilossa. Siis silloin kun niitä ei käytetä.

  Ton laatikonhan vois myös ”tuunata” kankaalla tai paperilla jos pelkkä valkoinen pahvi ei miellytä. =)
  Tosin mun silmään myös tuo vaalea väri on ihan kiva.

  • Minullakin on kaikki paitsi käytössä olevat kengät laatikoissa. Tosin ostin Ikeasta sellaiset, missä on läpinäkyvä pääty, jotta näen heti mitä niissä on sisällä, ja samankokoisina ne on helppo pinota päällekäin. Minua tuon omppulaatikon design miellyttää juuri tuollaisena selkeän valkoisena!

 2. Oletko aivan tosissasi? Minulla on ongelmana käyttämättömäksi jääneet pahvilaatikot. Ja eivät ne ole kauniita, eivät millään kriteereillä.Sitä paitsi, tavarat menevät pienempään tilaan, mikäli niitä ei sullo laatikoihin. Tosin nyt pakatessa laitoin astiat omiin laatikoihinsa.

  • Olen ruvennut miettimään, että laatikot vaatekaapin hyllyllä voisivat olla järkevät. Olen vähitellen ruvennut kokeilemaan Kondon viikkaussysteemiä, ja kieltämättä lopputulos on sekä kaunis että käytännöllinen. Hyllyillä on vaikea saada vaatteita pysymään pystyssä, mutta laatikossa se onnistuisi. En tosin ajatellut hamstrata kenkälaatikoita, vaan jotain kätevämpää. Tuossa omppulaatikossa säilyttämisen pointti oli juuri se, että laatikko oli mielestäni liian kaunis poistettavaksi. Jos se olisi ollut joku tavallinen ruskea, olisin varmaan heittänyt sen pahvinkeräykseen. Kauniita laatikoita säästän kyllä edelleen, vaikka olenkin opetellut tästä tavasta pois.

   • Tähän vaan sen verran että mä aloin järjestämään vaatekaappeja ja viikkaamaan vaatteet tuolla Kondon menetelmällä.
    Meillä on koko perheellä vaatteiden säilytyksessä käytössä korikot eli ei hyllykaappeja.

    Mikä oivallus mulle tuli kun tätä hommaa tein !
    Nyt vaatteet löytää ihan eri lailla, koska jokaisen vaatteen näkee korista päällepäin. Miksen ole tajunnut tätä aikasemmin…

    • No nää on just näitä. Minäkin olen järjestänyt osan vaatteista tällä tavalla. Lastenvaatteissa on ehdoton etu, että näkee kerralla kaiken. Tenavalla oli nimittäin tapana heitellä päällimmäiset surutta lattialle, kun etsi jotain pinon alimmaista. Enää siihen ei ole mitään syytä, kun näkee kerralla kaiken mitä laatikossa on. Että kyllä tolla Kondolla on ihan ideaakin näissä jutuissa.

     • Just saman huomasin myös minä lastenvaatteiden osalta, kun ekana järkkäsin 11 v tyttären vaatekaapin. Nyt näyttäis viikon perusteella, että vaatteet ei löydy enää lattialta vaatekaapin edestä.

      Myös vanhemmat tyttäret (18 ja 15v) arvosti alusvaatelaatikon uutta järjestystä. Kuulemma ne ”lempipikkarit” löytyy nyt kertasilmäyksellä. =)

      Kondo on vielä lukematta, mutta varauksessa kirjastosta ellen sitten jossain vaiheessa intoudu sitä koukkimaan Audiblesta kuunneltavaksi.

 3. Oikein hyvin ymmärrän Applen kauneuden. Jos pakkaamiseen tarvitaan laatikko, on järkevää tehdä siitä niin hyvä että sitä kelpaa katsella muutenkin.

  • Apple on kehittänyt pakkaukset huippuunsa. Harvoin näkee niin kauniita ja funktionaalisia pakkauksia kuin Applella on. Otin laatikon jo käyttöön.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)