Viikon vinkit: varastobisnestä ja ruokahävikin minimoimista

Hesari kirjoittaa mielenkiintoisesti varastobisneksen kasvusta Suomessa. Artikkelista käy ilmi kiinnostavia yksityiskohtia. 85% asiakkaista on yksityishenkilöitä, ja heistä suurin osa muuttajia. Enimmäkseen kopeissa säilytetään ihan tavallisia tavaroita, jotka eivät vain mahdu kotiin. Ihan merkityksetön ei ole sekään seikka, että jos vuokraat koppisi ”pelikaanivarastoista” (Pelican Self Storage) rahasi valuvat luxemburgilaiseen veroparatiisiin.

Tammikuu meni jo, mutta tässä uutisessa on edelleen asiaa: jääkaapista, pakastimesta ja kuivakaapista on hyvä syödä ajoittain vanhat pois, ja alkuvuosi on siihen otollista aikaa. Uutisessa on lisäksi hyviä vinkkejä kuinka korvata puuttuvia ainesosia resptistä. (YLE)

8 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: varastobisnestä ja ruokahävikin minimoimista

 1. Luin ystävän minulle kierrättämästä naistenlehdestä (Me Naiset muistaakseni), miten voi elää pienissä neliöissä. Jutussa viitattiin myös vuokravarastoihin ja suositeltiin myös jemmaamaan tavaraa ystävien ja vanhempien varastoon. Tästä aiheestahan on blogissasi keskusteltukin, mutta minä edelleen hämmästelen: että vanhempien nurkkiin! Ettäs kehtaavat. On ymmärrettävää, että ulkomaankomennuksella oleva tai poikkeustilanteessa (ero, putkiremontti yms.) elävä voi tarvita varastotilaa, mutta tuntisin itseni tavaran orjaksi, jos tavanomaisessa elämässäni tavara ei mahtuisi kaappeihini. Tosin varastotilaa vuokraavat vaikkapa moottoripyörä- tai veneharrastajat, joiden harrastus on kausiluonteista.

  Blogissasi on ollut taas kiinnostavia juttuja!

  • Hmm… miten elää pienissä neliöissä – ilmeisesti siten että säilyttää tavaransa jossain muualla. Lienee sanomattakin selvää että olen kanssasi yhtä mieltä noista ohjeista. Kummallista että siinä ei neuvottu vähentämään tavaraa sen verran, että mahtuu oikeasti niihin pieniin neliöihin.

 2. ”… miten elää pienissä neliöissä…”

  Menee kyllä nyt ihan ohi postauksen aiheen, mutta on kummitellut mielessäni jo lähes vuoden, ehkä pontena 49,9 neliöinen omakotitalo Vantaalla…

  Eli meillä on kaksi aikuista ja 76,5 m2 ja olen saletti siitä, että vuoden tietokoneistetun lämpökameraseurannan perusteella käyttäisimme kämpästämme alle 40 m2 – ja jos ikkunalautakasvit saisivat vetensä jotenkin automaagisesti niin sitten vielä selkeästi vähemmän.

  Kämpän koko ja elämisen iso tila ovat aikalailla eri asioita. Siksikin tuo Vantaan projekti oli mielenkiintoinen seurata.

  • Tuo onkin mielenkiintoinen visio, että lämpökameralla seurattaisiin asukkaiden liikkeitä… Mutta kun mietin, niin luulenpa että meillä näkyisi liikettä tasaisesti kaikkialla. Kieltämättä tuollainen pikkuruinen omakotitalo on aika jännä konsepti.

 3. Olen itse käyttänyt tuollaista ylimääräistä vuokravarastoa kun muutama vuosi sitten rakensimme taloamme ja asuimme vuoden vuokralla pienemmässä asunnossa. Oli pakko laittaa osa tavaroista sinne jotta mahduimme kolmen lapsen kanssa 70 m2 vuokrakämppään.

  Tosin totesin jälkeenpäin, että osan tavaroista olisi voinut laittaa kierrätykseen jo siinä vaiheessa kun ne varastoin. Toki karsintaakin tein, mutta olisin voinut tehdä vielä rankemmalla kädellä.
  No ainakin homma opetti sen että ei enää ikinä… jos tavarat ei mahdu omiin nurkkiin on syytä karsia tavaraa.

  Ymmärrän kyllä esim. veneilijöiden tms muiden harrastajien tarvetta tälläisille. Itsekin olen joskus miettinyt että mihinkähän moiset romppeet saisi mahtumaan jos vene olisi olemassa.

  Täytyy tunnustaa että itsekin syyllistyn yhdessä asiassa vanhempien luokse tavaroiden varastoimiseen. Autonrenkaat on tällä hetkellä äidin autotallissa, koska omaa autotallia käytetään harrasteauton säilytykseen ja renkaat ei omaan talliin mahdu sopuisasti. Tämä on ainoa poikkeus sääntöön, jos ei tavarat mahdu omaan kotiin ne lähtee…

  • Eikö ole mielenkiintoista, että pakkaamisvaiheessa kuvittelee jotain tarvitsevansa, ja purkaessa sama tavara alkaa tuntua tarpeettomalta… olen huomannut tämän useita kertoja. Meillä on myös ollut tavarat varastossa, kun asuimme ulkomailla. Kausisäilytykseen tuo on ok, jos laskee varaston hinnan mukaan harrastuksen kustannuksiin. Mutta sitä en ihan käsitä, että varastoidaan pitkään jotain sellaista, mille ei ole mitään käyttöä eikä mitään suunnitelmaa sijoittaa mihinkään muualle kuin varastoon.

   On muuten eri asia säilyttää vanhemmillaan autonrenkaita, kuin dumpata sinne laatikkotolkulla tavaraa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)