Viikon vinkit: keittiösienet, käteistä rahaa ja nettilehtiä

Ilta-Sanomat listaa hauskoja erilaisia käyttötapoja keittiösienelle.

Sähkökatkot ovat kiusanneet ihmisiä ainakin Keski-Suomessa. Jos koko maahan iskisi sähkökatko pidemmäksi aikaa, käteinen raha osoittautuisi tarpeelliseksi. Yleensä minulla on hiukan (20€) rahaa käteisenä mukana, mutta tuli tämän artikkelin myötä mieleen, pitäisikö pitää kotona jossain jemmaa, jossa olisi vähän enemmän. Tämä on taas sellaista odottamattomaan varautumista, jonka oikeastaan toivoisi olevan turhaa. Mutta toisaalta muutaman setelin säilyttäminen kotona on häviävän pieni vaiva mahdolliseen hyötyyn nähden.

Aineettomia asioita: jos olet kirjastonkäyttäjä pääkaupunkiseudulla, käytettävissäsi on nyt lisää kansainvälisiä lehtiä sähköisesti. Näköislehdet säästävät rahaa ja lisäksi ne eivät jää nurkkiin pyörimään.

4 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: keittiösienet, käteistä rahaa ja nettilehtiä

  1. Meillä on kotona aina eteisen kaapissa 50€. Tähän ei kosketa, eli sitä ei ole olemassa muuta kuin hätätapauksissa.
    Näitä voi olla esimerkiksi kukkaron katoamien ja tällöin vaikka taksin voi maksaa sillä rahalla, tai jos avaimet jää sisälleja pitää huoltomiehelle maksaa avauksesta. Tai mikä tahansa muu oikea rahantarve.
    Kertaakaan tätä rahaa ei ole tarvittu, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

    • Kuulostaa fiksulta systeemiltä. Harkitsen juuri samanlaista systeemiä, mietin että ehkä 100€ olisi sopiva määrä. Sillä pärjäisi jo hetken aikaa.

  2. Käteisen pitäminen on fiksu ajatus. Viimeaikaiset pankkikriisit ovat jo osoittaneet, kuinka haavoittuvaista ”sähköinen” raha on, nehän on vaan numeroita jossain… Itse olen siirtynyt enenevässä määrin maksamaan käteisellä. Hallitsen rahaa paremmin, kun se on käteismuodossa, kortilla tulee ostettua liian herkästi. Rahan hupenemisen tajuaa paremmin, kun käyttää käteistä.

    • Käteinen on hyvä tapa käyttää rahaa. Kun seurasin ruokamenoja, käteisenä kuun alussa nostettu ruokakassa havainnollisti erittäin hyvin, paljonko rahaa kului. Suosittelen käteistä kaikille, jotka ihmettelevät että mihin se raha oikein menee.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)