Loppuun pidetty

Viime tammikuussa ikivanha kylpytakkini hajosi. Pidin sitä rikkinäisenäkin aika pitkään, kunnes sain lahjaksi uuden. Siirryin käyttämään sitä, mutta en heittänyt vanhaa pois. Täällä blogissakin ehdotettiin erilaisia korjaustapoja, joilla takin ikää olisi ehkä voinut vielä pidentää, mutta fakta oli että kangas oli jo niin haperoa, ettei korjaaminen olisi kannattanut. Takki olisi vain vähän ajan päästä hajonnut jostain muusta kohdasta.

En kuitenkaan heittänyt sitä pois senkään jälkeen, kun uusi oli jo saatu. Siis olihan se edelleen ihan hyvä takki, paitsi että kangas oli aika pahasti repeytynyt… En pysty selittämään tuota säilyttelyä millään järkisyyllä, en vain kerta kaikkiaan saanut aikaiseksi. Eli koska nyt eletään joulukuuta, voidaan laskea että rikkinäinen takki roikkui kylppärin naulassa noin vuoden tarpeettomana. (Joskus muuten blogeja lukiessa saa sen kuvan, että kirjoittaja on supertehokas ja toteuttaa aina kaikki suunnitelmansa välittömästi ynnä muuta. Olkoon tämä esimerkkinä jälleen siitä, että näin ei ole omalla kohdallani.)

Vähän aikaa sitten aloin kuitenkin käyttää sitä lattialla pehmikkeenä ja suojana, jolla kuopus pötkötteli  kylppärissä sillä aikaa kun kävin suihkussa tai pesin hampaita. Tämä uusi käyttötapa sai jotenkin ajatukset taas raiteilleen, ja tajusin vihdoin mitä takin jäänteille pitäisi tehdä. Niinpä heitin sen viimeisen kerran koneeseen, ja kuivumisen jälkeen revin koko homman räteiksi. Kangas oli jo niin heikkoa, että paksun froteen repiminen oli ihan helppoa. Kangas on silti edelleen erittäin imukykyistä, ja sain tuosta vanhasta vaatteesta noin kymmenkunta erikokoista riepua. Niitä on hyvä käyttää kaikenlaiseen kuivaamiseen ja siivoamiseen. Nuo ovat sellaisia kangaskappaleita, ettei niitä tarvitse varoa ja ne voi heittää roskikseen käytön jälkeen. Eli täydellisiä esimerkiksi parvekkeen, auton tai vastaavien putsauksessa.

Tässä tuli myös äärettömän hyvä mieli, sillä mitään käyttökelpoista ei tarvinnut heittää roskiin! Elämän pieniä iloja, mutta tuntuu oikeasti hyvältä että pystyy käyttämään jonkun tavaran niin loppuun, ettei siitä jää enää mitään käyttökelpoista jäljelle.

2 vastausta artikkeliin ”Loppuun pidetty

  1. Viime kesänä tein juuri saman ratkaisun omalle vanhalle kylpytakilleni! Minun takkini tosin odotteli kaapissa useita vuosia, ennenkuin rohkenin sen pilkkoa. Samalla vaivalla saksin muutaman vanhan paidankin, joita ”hyvin voisi käyttää vielä” mutta joita en halunnut käyttää enää.

    • Hyvä hyvä! Minulla on nyt nuo rätit käytössä, ja olen tyytyväinen. On fiksumpaa säilyttää niitä siivouskaapissa, kuin käyttämätönä takkia naulassa viemässä tilaa joltain muulta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)