Viikon vinkit: mikromuovit ja kemikaalit, lääkkeitä ja lattianpesua

Hesarin maksumuuri aiheuttaa sen, etten usein linkkaa lehden sivuille. Viime viikolla oli kuitenkin niin hyödyllinen artikkeli, että haluan jakaa sen. Jutussa kerrotaan kemikaaleista ja mikromuovista, joita käytetään lukuisissa päivittäistuotteissa, kuten kosmetiikassa ja lääkkeissä. Siinä myös kerrotaan, kuinka niitä voi välttää. Paljon tärkeää tietoa selkokielellä. Suosittelen. Samalla tulee taas muistutetuksi, miten luonnonkosmetiikan käyttö on järkevää myös siitä syystä, että se kuormittaa luontoa vähemmän kuin moni normituote.

YLE puolestaan kirjoittaa, kuinka suuria määriä käyttämättömiä lääkkeitä palautuu takaisin tuhottavaksi. Se onkin tärkeää, sillä lääkkeet ovat ongelmajätettä. Muistakaa siis palauttaa kaikkien lääkkeiden jämät takaisin apteekkiin. Eikä kukaan varmaan missään olosuhteissa tyhjennä lääkekaapin jämiä roskikseen tai viemäriin!

Siivousta: kuinka eri lattiamateriaalit pestään. Jutussa käydään läpi suurin osa kotien lattiamateriaaleista, sekä kerrotaan yksityiskohtaisesti, mikä on oikeaoppinen tapa pitää ne puhtaana, sekä mitkä välineet sopivat mihinkin. (ESS)

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: mikromuovit ja kemikaalit, lääkkeitä ja lattianpesua

  1. Kun on lukenu Hesarin sivuilla ne viis artikkelia, kannattaa siirtyä käyttämään yksityistä selausikkunaa (Firefoxista ja Chromesta ainakin löytyy tämmöinen). Kun siellä menee artikkelit täyteen, ni sit vaan sulkee ikkunan ja avaa uuden, ja sit voi taas lukea 5 artikkelia. Jne. Samoin jos seuraa Hesaria Facebookissa tai Twitterissä, voi Hesarin itse jakamia uutisia lukea aina, vaikka ois 5 artikkelia jo täynnä 🙂

    • Jaahas, aina oppii uutta. Itselläni on tunnukset, mutta oletettavasti joku muu hyötyy näistä!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)