Arkisia asioita

Sain vihdoin parvekkeen siivottua ja laitettua jouluvalokuntoon. Torilla oli havaittavissa mielenkiintoista hintajoustoa parvekekukkien suhteen. Kun marraskuun alkupuolella kyselin hopealangan hintaa, se oli kolme euroa. Nyt kun kauppiaalla oli enää viimeiset jäljellä, hinta oli pudonnut kahteen euroon ja lopulta sain kuusi kappaletta kympillä. Hyvä diili sinänsä, hän pääsi eroon viimeisistä ja minä sain halvalla parvekekukat.

Siivosin samalla lasittamattoman parvekkeemme talvikuntoon. Lakaisin roskat ja roinat lattialta ja peitin yhden harvakantisen tarvikelaatikon. Laitoin parvekelaatikot kuntoon ja asensin jouluvalot. En harrasta kilpavarustelua naapureiden kanssa, mutta kieltämättä olin pannut merkille että monilla meidän talossa oli valot tuikkineet jo pari viikkoa. No, nyt vihdoin meilläkin. Nyt on enää ongelmana oksennukseen sotkeutunut matto (lapsiperheen riemuja), jonka olen sijoittanut parvekkeelle hajuhaittoja estämään. Maton voi pestä mutta se ei mahdu koneeseen, joten se odottelee nyt ulkona sitä hetkeä, että saan aikaiseksi sen pesemisen pesutuvassa.

Marraskuusta täytyy todeta myös, että en seurannut ruokabudjettia. Lokakuun kokeilu osoitti, että jos haluan niin pystynyt menemään aika vähällä. Mutta tosiasia on, että rahojen seuraaminen aiheutti stressiä. Motivaatio lopahti, ja olenkin mennyt marraskuun kuitteja erikseen seuraamatta. Arvelen budjetin silti pysyneen kohtuullisena, sillä kulutustottumukset ovat ehtineet muokkautua syksyn aikana. Vertailen hintoja kaupassa paljon enemmän kuin ennen, leivon enemmän ja ostan enää harvoin muovipusseja. Harkitsen ottaisinko joulukuulle arkiruokabudjetin käteisellä, ja ostaisin sitten herkut sen ulkopuolelta.

Sen sijaan olen todella raivannut kotona pitkästä aikaa. Työhuoneemme on jatkuvassa muutostilassa, sillä siellä säilytetään monenlaista kierrätystä odottavaa tavaraa. Olen palauttanut lainassa olleita tavaroita, organisoinut kirppikselle meneviä, vienyt laatikoita roskiin ja järjestänyt hyllyjä siellä sun täällä. Tämä kaikki on parantanut kodin viihtyisyyttä roimasti. Jatkan aiheesta ensi viikolla.

Lopuksi raportti huuhteluaineesta. Näköjään liotus + kaksi pesukertaa tuntuu vievän hajua aika tehokkaasti. Olen liottanut sekä etikassa että soodassa. Ensin pesin vaatteita omina erinään ja nyt vähitellen muun pyykin seassa. Kaikista vaatteista ei haju ole vielä ihan kokonaan haihtunut, mutta todella paljon parempaan suuntaan ollaan menossa. Tuntuu hullulta pestä puhdasta pyykkiä, mutta minkäs teet.

4 vastausta artikkeliin ”Arkisia asioita

  1. En lukenut (vielä) aiemman huuhteluainepostauksen kommentteja, mutta nimimerkillä kokemusta löytyy (sukulaisperheestä tulee meille haisuvaatteita), toimivaksi on osoittautunut pesu, sen jälkeen vähintään viikko ulkona parvekkeella ja uusi pesu. Etikkakin toimii, mutta laiskalle ja ei kiireiselle toi ulkotuuletus toimii myös.

    • Näköjään usemapi pesu + etikka on auttanut parhaiten. Tuuletus vieläpä ulkon pakkasessa on nyt myös käytössä. Toimii kuitenkin vain yksi vaate kerrallaan joten pistin sinne eniten tuoksahtavan paidan, joka ei ollut tokeentunut liotuksesta, etikasta ja 60 asteen pesusta.

  2. Oletko harkinnut tilaavasi ruokaa netistä? Siinä olisi oiva postausaihe sinulle muutenkin.

    Se on oikeasti hyvä tapa säästää, vaikka joutuisi muutaman euron toimituskulut maksamaankin. Voi silti rauhassa miettiä mitä kaikkea tarvitsee, pysyy tarkasti ostoslistassa ja ostokset kannetaan suoraan kotiovelle. Sillä tavalla voi vaikka ostaa kerran kuukaudessa jauhot, vessapaperit ja pesuaineet, juustot ja voit, mehut ja pakasteet jne. ja hakee vain tarvittavat tuoretuotteet tai hetken mielijohderuuat kerran tai kahdesti viikossa.

    Säästää aikaa, rahaa ja etenkin vaivaa – kuulostaa aivan sinun blogiltasi! 🙂

    • Olen harkinnut, monestikin! Olet aivan oikeassa, kyllä aihe sopisi tänne hyvin. Joulukin olisi juuri tulossa, joten säästyisin ruuhkilta… Saisinkohan aikaiseksi? Tämä on lähinnä viitseliäisyyskysymys 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)