Tilaisuus, joka toistuu

Näissä kaikenkarvaisissa hulluissa alepäivissä on se hyvä puoli, että ne tarjoavat kiitollista bloggausmateriaalia kaksi kertaa vuodessa. Sanotaan nyt ensin tähän alkuun, että on kiva kun joku on Stockalta käynyt lukemassa tätä blogia, sillä nettikauppaa on selvästi kehitetty näiden päivien osalta paremmaksi. Uskaltauduin jopa tilaamaan sieltä tällä kertaa, toivon kovasti sekä itseni että Stockan puolesta että homma menee ns. putkeen.

Mutta asiaan. Sähköistä kuvastoa selatessani huomasin erilaisia käyttötavaroita, joita ajattelin tarvitsevani. Esimerkiksi siellä oli Methodin tiskiaineita, joita olen pidempään halunnut kokeilla. Olin jo klikkaamassa tuotetta ostoskoriin, kun tulin ajatelleeksi, että meidän tiskiainetilanne on itseasiassa loistava. Ei ole puutetta ollenkaan. Siitä seurasi se, että kyseenalaistin alkuperäisen ajatuksen ostaa nyt halvalla kun kerrankin saa. Sitten tajusin että ajatuksessa oli toinenkin virhe. Nimittäin tuo ”kerrankin”.

Näitä alepäiviä tulee säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa. Useimmiten tuotevalikoima on aika samantyyppinen. Siellä on samat kosmetiikat, talvihaalarit, orkideat ja sukkahousut vuodesta toiseen. On psykologinen harha, että tavaraa olisi pakko ostaa nyt, koska myöhemmin sitä ei ehkä saa. Voi tietysti olla, että juuri noita tiskiaineita ei kevään kuvastoista löydy, mutta rahallinen menetys on silloinkin neljän euron luokkaa. Sen sijaan sen ylimääräisen pänikän säilyttely kuukausitolkulla jossakin on hankalaa. Sitä paitsi todennäköisesti niitä aineita saa ensi keväänä kuitenkin. Joten mikäli meinaat joutua vastaavan osteluhysterian valtaan, pidä mielessä että tilaisuus todellakin toistuu.

6 vastausta artikkeliin ”Tilaisuus, joka toistuu

 1. Täytyy kyllä tähän kommentoida että tiettyjen tuotteiden kohdalla tuo tilaisuus ei kyllä välttämättä toistu. Hyvänä esimerkkinä toimii esimerkiksi kirjat joista painos saattaa loppua ennen seuraavia alennusmyyntejä sittenpä juuri sitä kirjaa ei enää mistään saakkaan. Nykyisin edes kaikkia kirjoja (joita siis ilmeisesti vain minä haluaisin lukea) ei löydy kirjastosta koska niiden lukijakunta on niin pieni, eli kirja on siis melkein pakko ostaa itselleen jos sen haluaa lukea.
  Eli siis kaikkiin tuotteisiin tuo ei välttämättä päde, mutta suurimpaan osaan kuitenkin siinä olet täysin oikeassa.
  Tänäänin tarttui alesta mukaan 8 kirjaa ja 6 on vielä tulossa postin kautta lisää. Ja minä kun oikeasti yritin siivota tuota kirjahyllyä kun sieltä loppuu taas tila. Eihän minulla edelleenkään ole siellä kun noin 20 lukematonta kirjaa jo ennestään. Niin ja kirjamessutkin tulossa…
  Nimimerkillä: minäkö-muka-yritän-olla-minimalisti?

  • Muutama ylimääräinen kirja ei minusta ole vaarallista, jos ne eivät häiritse itseä. Kiitos tästä kommentista, se toimi inspiraationa tuolle Mitä kannattaa ostaa -postaukselle!

 2. Juuri Methodin litkuja ostin kevään Hulluilta, ja nyt uudestaan. Kuluuhan ne… Ja hieno että luontoystävällisiä aineita saa välillä halvallakin. Just eilen kävin Mokosta katsomassa tiskiaineen hinnan: 9,20. Ei oo kyllä sinnepäinkään Hulluilla.

  • Kymppi tiskiaineesta on kyllä aika paljon. Ajattelin ostaa Methodin tiskiainetta sitten keväällä, koska arvioin nykyisten riittävän ihan hyvin sinne asti. Mutta täydensin kyllä muita siivousainevarastoja ja ostin Belle Maisonin kylppärinpesuainetta, koska en pitänyt Methodin vastaavan tuotteen hajusta. Saa nähdä miten se nyt sitten toimii.

 3. Mä keksin tällä kerralla hyvän kikan! Ruksasin kuvastosta muutaman tuotteen, johon oikeasti oli tarve ja ale hyvä, ja laitoin miehen tilaamaan! Hän kun tosiaan ostaa vain sen, mitä tarvitaan, eikä sorru heräteostoksiin 🙂

  • Kuulostaa hyvältä! Mä tein kaksi ”heräteostosta”. Toinen oli kiharrin, jota olin katsellut ja harkinnut jo varmaan vuoden verran. Nyt oli niin hyvä tarjous että kannatti mielestäni ostaa. Toinen oli sellaiset värisieppariliinat, joita laitetaan pyykin sekaan kun pesee jotain värjäävää. En ole ikinä kokeillut ja näitä on minulle kehuttu, joten nyt kun muutamalla eurolla sai, päätin kokeilla 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)