Lokakuun ruokabudjetti

Lokakuu alkoi ja samalla alkoi mielenkiintoinen testi. Tämä on siis ensimmäinen kerta koskaan, kun teen minkäänlaista ruokarahoihin liittyvää suunnittelua. Taustalla on viisi viikkoa kestänyt seurantajakso, jonka tuloksena selvisi että ruokaan menee reilu satanen viikossa. Koska olen kilpailuhenkinen ihminen, päätin heti yrittää tuon summan alittamista. Kilpailen siis nerokkaasti itseäni vastaan, mutta väliäkö tuolla. Samat kiksit siitä saa kuitenkin.

Säännöt ovat seuraavat:

 • Tavoitteena on, että lokakuun viimeinen päivä rahaa on kulunut ruokaan ja päivittäistarvikkeisiin korkeintaan 400€
 • Pakastimen ja jääkaapin sisältöä saa vapaasti hyödyntää. En ole täyttänyt niitä tätä projektia silmällä pitäen, eli tilanne on ns. normaali.

Jotta pysyisin kärryillä rahanmenosta, olen tänään nostanut 350€ käteistä (50€ on varaus korttiostoksille, niitä on tällä viikolla tulossa.) Näen siis jatkuvasti paljonko rahaa on jäljellä, eikä tarvitse säästellä kuitteja. Lompakkoni sattuu olemaan tähän tarkoitukseen täydellinen, sillä siinä kaksi lokeroa kolikoille ja kaksi seteleille. Ruokarahat on helppo pitää erillään muista rahoista.

Nyt muuten tajusin, että tästä tulee ekstrahaasteellinen juttu. Meille on tulossa lauantaina 6 ihmistä syömään. Täytyypä hieman miettiä, onnistuuko tuolla budjetilla. Ehkä, jos pihistelen seuraavan viikon tosi tiukalla budjetilla? Vai pitäisikö varata tuolle vierailulle vähän ylimääräistä budjettiin vai meneekö se silloin huijaamisen puolelle?

Tästä muuten seuraa se, että ruokahävikkiä ei saa tapahtua. Muuten käy kalliiksi. Ehkä tämä onkin se systeemi, jolla vihdoinkin saan hävikin kuriin? Toivottavasti ainakin. Hyvät päätökset eivät ole sillä saralla riittävästi auttaneet. Haasteellista tulee siis olemaan, koska olen itse virittänyt budjetin nyt normaalia tiukemmalle. Toisaalta samalla erittäin mielenkiintoista. Raportoin tässä kuun aikana miten sujuu ja kuun lopussa nähdään onnistuiko.

6 vastausta artikkeliin ”Lokakuun ruokabudjetti

  • Juu, ihan noin vähällä ei kyllä tulla toimeen. Korjasin tekstiin oikean sanan. Eli reilu satanen on mennyt viikossa (keskimäärin) ja nyt tavoitteena on ettei kuussa menisi 400€ enempää.

 1. Oletko jo miettinyt mitä tarjoat vieraille? Siinäkin voi päästä sekä halvalla ja helpolla, kuitenkin lopputuloksen ollessa maukas.

  Esimerkiksi uuniperunat kahdella täytteellä ja salaattia, ei tule kalliiksi ja on helppo tehdä. Samoin lohkoperunat itsetehtynä tai vaikka syksyn sadosta sienirisotto.

  • Tarjottavia mietin minäkin. Niissä voi päästä edullisesti kun käyttää vähän vaivaa suunnitteluun. Eikä herkullisuudesta tarvitse säästellä! Itse tehden ja kasvisvoittoista tulee edulliseksi. Itse suunnittelin juuri brunssin, joka on tosi monipuolinen mutta edullinen. Mm. itse tehdyt karjalanapiirakat, sipulipiirakka, sienimunakasrulla, pestomarinoidut uunikasvikset ja omenapiirakka. Hauska nähdä, pysytkö tavoitteessasi, ei varmaan ihan mahdoton ole!

   • Tuo sinun menu kuulostaa todella hyvältä! Ja kaikki kasvista. Siinä on minulla vielä opettelua, että opin laittamaan kunnollisia kasvisruokia, etenkin ilman reseptejä! Ja kiitos tsempistä. Käyn sun blogissa vakoilemassa hyviä ohjeita 🙂

  • en ole vielä päättänyt. Uuniperunat voisi olla hyvä idea. Perunat eivät paljoa maksa. Tosin risottokin tuli tänään mieleen, maun takia enemmänkin kuin hinnan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)