Selitys haiseville vaatteille?

Täytyy myöntää, että Nextin asiakaspalvelu on tehokas. Sain vastauksen vuorokauden sisällä kyselyyni. Se oli äärimmäisen kohtelias ja vuolaasti asiaa pahoitteleva, jopa suorastaan huvittavuuteen asti. Tässä lainaus vastauksesta:

I do appreciate your concerns but I can confirm that there are no chemicals that are added to any of our clothing.

The smell could possibly be from our packaging and this would not be harmful to children or nature.

I am also sorry to hear that after washing the items they still have a strong smell.  This is certainly not how we expect our clothing orders to be and I can advise you that you are free to return the items for a full refund if you did not want to keep this order. 

Mitähän tästä nyt sanoisi. Firma väittää, että haju johtuu vain pakkauksista, ei vaatteiden kemikaaleista. Voiko muovipussista tarttua niin vahva haju vaatteisiin? Kai se on mahdollista, sen puolesta puhuisi, että sukkisten haju oli erilainen, ja ne olivat erilaisessa muovissa. Toisaalta mitä ihmeen myrkkyjä niissä pusseissa sitten olisi, jos vaatteisiin tarttuu niistä niin voimakas tuoksu? En ole ihan täysin vakuuttunut tästä. Tuo yksi lause vaan ei mielestäni vielä ole riittävän uskottavaa. Olisin kaivannut perusteluja, tietoa valmistusprosessista ja muuta faktaa väitteen tueksi.

Plussaa on, että saisin palauttaa nuo jo avatut ja pestyt vaatteet täyttä korvausta vastaan, mutta en aio sitä tehdä. Tarkkanenäinen ystäväni ei eilen haistanut puhtaissa vaatteissa enää juuri mitään, joten eiköhän se seuraavassa pesussa häviä kokonaan. Voipi olla, että annan firmalle vielä toisen mahdollisuuden.

2 vastausta artikkeliin ”Selitys haiseville vaatteille?

  1. Olen pohtinut samaa ongelmaa, miksi jotkut lastenvaatteet haisevat uutena pahalle. Kesällä minulle kävi niin, että tilasin eräästä nettikaupasta lastenvaatteita, ja niissä oli paha haju. Kahden pesun jälkeen vaatteessa oli edelleen paha haju. Yllättäin huomasin, että samoja vaatteita oli myynnissä paikallisessa tavaratalossa, mutta tuotteet eivät haisseet millekään, kun kävin siellä niitä nuuhkimassa. Tästä päättelin, että nettiputiikin varastoinnissa tai pakkaamisessa on vikaa. Haistelen aina vaateostokset sen varalta, jos niitä on säilytetty esim. homeelta haisevissa tiloissa tai löyhkäävät voimakkaille kemikaaleille.

    • Ilmeisesti tässäkin oli kyse niistä pakkauksista. Katsotaan onko seuraavassa tilauksessa sama ongelma. Jäin tässä miettimään, mitä niissä pakkauksissa sitten oikein on, että hajusta tulee niin voimakas.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)