Viikon vinkki: tarkista sähköiset reseptisi

Tämän viikon vinkki on nettisivu, jonka olemassaolosta kuulin itsekin vasta pari päivää sitten. Kyseessä on on kanta.fi -palvelu, jossa voi tarkastella omia sähköisiä reseptejä ja mahdollisesti muitakin  terveystietoja. Kuulin palvelusta apteekista ja ihmettelen ettei yksikään lääkäri ole tullut asiasta aiemmin maininneeksi.

Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla. Niillä pääsee henkilökohtaiselle oma kanta -sivulle, jossa näkee ainakin viimeisen kahden vuoden aikana määrätyt reseptit, niiden voimassaoloajan sekä paljonko lääkettä on reseptillä vielä jäljellä.

Tällainen palvelu on mielestäni oikein hyvä olla olemassa. Epäilen että tämä on vain samalla tavalla vähän tuntematon kuin kansalaisten neuvontanumerokin.

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkki: tarkista sähköiset reseptisi

  1. Toihan on paperiton resepti, johon Helsingin terveyskeskukset vihdoin pääsivät tänä vuonna…

    • Kyllä. Juuri sama. Mutta en tiennyt että ne ovat tällä tavalla sähköisesti tarkasteltavissa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)