Viikon vinkit: tavara tekee onnelliseksi ja mainettaan parempi pasta

Tutkimuksen mukaan tavaran ostaminen lisää onnellisuutta – noin puoleksi tunniksi. Väittäisin tutkimuksen kuitenkin olevan väärässä, sillä hyvistä  ostoksista voi kyllä olla onnellinen vuosikausia. Esimerkiksi suurin osa lattioillamme olevista matoista on sellaisia, joiden olemassaolosta nautin päivittäin. Ne on ostettu harkiten ja siksi ovatkin onnistuneita ostoksia. Linkin uutisessa on myös yleistä raivaamiseen liittyvää asiaa. (YLE)

Mielenkiintoinen uutinen, jossa vertaillaan ruoan terveys- ja ympäristövaikutuksia. Pasta ei olekaan pahasta! (Hyvä uutinen esimerkiksi minulle.) Kerrotaan myös, että suurin osa ei mieti kaupassa valitsemiensa tuotteiden ilmastovaikutuksia. Täytyy myöntää, etten minäkään sitä kovin usein pohdi. Ruoan valinta on ihan tarpeeksi haastavaa muidenkin parametrien osalta. (YLE)

Kumpikaan uutinen ei ole aivan tuore, mutta niissä on mielestäni kiintoisaa asiaa, joka ei ole mitenkään vanhentunutta. Näitä kiinnostavia linkkejä tulee vastaan vähän väliä, enkä ehdi linkittää niitä välttämättä juuri sillä viikolla kun ne ovat vastaan tulleet. Viikon vinkit kokoaa siis yhteen kaikenlaista mielestäni kiinnostavaa, mutta ei mitenkään reaaliajassa. Tämä siis tiedoksi, mikäli joku uusi lukija ihmettelee, miksi kirjoitan jo menneistä uutisista.

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Viikon vinkit: tavara tekee onnelliseksi ja mainettaan parempi pasta

  1. Mitä vähemmän tavaraa omistaa niin sitä todennäköisempää on, että se on sellaista mikä tekee onnelliseksi ja näinhän sen pitäisikin olla; ympärillämme pitäisi olla esineitä, jotka ovat tärkeitä ja jotka kohottavat mielialaamme. Myös tila — tyhjä sellainen — on jotain mikä vaikuttaa virkeyteemme ja päivittäiseen tyytyväisyyteemme: http://minimalisti.net/tyhjyyden-ylistys/

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)