Vaaterumbaa, -sambaa ja -jenkkaa

Olin unohtanut, miten nopeasti vauvat kasvavat. Nehän kasvaa monta senttiä parissa kuukaudessa! Juu, ei pitäisi olla uutinen, mutta olipa nyt kuitenkin päässyt unohtumaan muutamassa vuodessa. Joka tapauksessa tämä johtaa jatkuvaan lastenvaaterumbaan. Oman lisänsä tuo kauden vaihtuminen kesästä syksyyn ja talveen, mikä tarkoittaa karsimista ja pakkaamista myös isomman lapsen vaatevarastossa sekä tietysti omassa myös.

Tuntuu, että parin viime viikon aikana olen vähän väliä siirrellyt lastenvaatteita paikasta toiseen. Vauvan pienimmät vaatteet ovat jo jääneet pieniksi, joten niitä on siirretty pois laatikosta. Tilalle on etsitty uusia isompia, esikoisen peruja suurin osa. Pieneksi jääneet olen jakanut kahteen paikkaan. Äitiyspakkauksen laatikkoon säilön muutamia merkityksellisimpiä vaatekertoja muistoiksi ja menneisyyden aarteiksi. Loput taas pinotaan kierrätettäviksi ja myyntiin. Isommista vaatteista on taas karsittu jo ennen käyttöönottoa muutama kulahtanut pois – en silloin ensimmäisellä kierroksella jaksanut lajitella juuri mitään vaan koin helpoimmaksi vain säästää kaiken.

Isomman lapsen kaapista on pitänyt noukkia pois kesävaatteita ja kesän aikana pieneksi jääneitä sukkia ynnä muuta. Nekin on lajiteltava kahteen, niihin jotka haluan säästää kuopuksen pidettäviksi ja niihin jotka voi kierrättää eteenpäin. Jotain täysin loppuunpidettyä olen heittänyt suoraan roskikseenkin. Sitten näille kaikille vaatteille on pitänyt keksiä järkevä säilytyspaikka. Se on vaatinut erinäisten säilytyslaatikoiden tyhjentämistä ja uudelleen täyttämistä. Nyt näyttää siltä, että kaikkiin mahdollisiin ryhmiin kuuluvilla lastenvaatteilla on kuitenkin oma paikkansa. Se helpottaa jatkossa, kun ei tarvitse jatkuvati miettiä, mihin mitäkin laittaisi.

Nyt pitäisi vielä käydä oma vaatekaappi läpi samalla periaatteella. Hellevaatteet pois, ja syksyisempää tilalle. Kroppa ei ole vielä ihan samoissa mitoissa kuin vuosi sitten, joten oman haasteensa tuo sekin. Toisaalta osa tähän välivaiheeseen hankituista vaatteista on jo jäänyt liian isoiksi, joten ne pitäisi kierrättää eteenpäin. Olen vakavasti harkinnut Siivouspäivään osallistumista, vaikka keväällä urputinkin aiheesta. Josko kuitenkin kävisi vielä kerran kokeilemassa, olisiko vaatteille menekkiä. Onko kukaan saanut siellä hyviä, erittäin siistejä vaatteita kaupaksi?

Yksi vastaus artikkeliin ”Vaaterumbaa, -sambaa ja -jenkkaa

  1. Poikasten vaatteissa tosiaan riittää puuhasteltavaa tasaisin väliajoin. Just mietin itsekin, että eihän tästä ole kuin hetki kun siivosin lapsen vaatelaatikot vastaamaan nykytarvetta ja nyt on sama homma edessä taas. Meille on myös tulossa perheenlisäystä joulun hollilla. Olen säästänyt kaikki säästämisen arvoiset esikoisen vaatteet mutta ne on kaikki sekaisin laatikoissa kellarissa, kova tavoite olisi syksyn aikana käydä ne laatikot läpi ja järjestää koottain omiin pienempiin laatikoihin. Niin olis kätevää sitten vain hakea oikea laatikko kellarista kun tarve ilmenee… Vaan huoh jo valmiiks sitä hommaa… pitää varata lapsenvahti koko päiväksi varmaan, luulen että hommaan on hyvä varata aikaa enemmän kuin vähemmän niin tulee kerralla tehtyä!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)