Parhaat päätökset

Olen blogia kirjoittaessa kokeillut erilaisia projekteja ja muuttanut omia toimintatapojani fiksummiksi. Aina yritykset eivät onnistu, mutta välillä syntyy uusia rutiineja, jotka ilahduttavat itseäni. Ajattelin jakaa niistä muutaman.

Muovipussien vähentäminen. Viime keväänä yritin yhden viikon kieltäytyä kaikista muovipusseista. Muistelen että viikko ei ihan mennyt putkeen, mutta se valpastutti ja seurauksena on, että meille kertyy muovipusseja huomattavasti vähemmän kuin ennen. Nykyisin minulla on lähes aina kestokassi mukana ruokakaupassa. Kieltäydyn kaikista pikkupusseista, ja hedelmäpussienkin kanssa on pientä edistystä tapahtunut. Olen nimittäin ruvennut mättämään hedelmiä ja vihanneksia samaan pussiin ja liimailen vain useamman lapun siihen päälle. Kaiken kaikkiaan olen tosi iloinen siitä, että olen tässä pienessä asiassa onnistunut muuttamaan rutiinejani.

Jääkaapin järjestys. Kun äskettäin pesin jääkaapin, järjestin samalla kaikki ruuat takaisin omille paikoilleen, joista ne olivat kesän aikana päässeet lipeämään. Selkeä ja pysyvä järjestys jääkaapissa on vähentänyt ruokahävikkiä melkoisesti. Se helpottaa kauppalista tekemistä, kun yhdellä silmäyksellä näen mitä kaapissa on ja mitä puuttuu. Epäilen, että puolisoni on edelleen autuaan tietämätön siitä, että jääkaapissa on jokin tietty järjestys, mutta sekään ei haittaa. Väärällä hyllyllä oleva tavara on helppo laittaa omalle paikalleen. Sitä paitsi olen kirjoittanut hyllyihin, mitä minnekin kuuluu.

Sekajätteen vähentäminen. Kun lisäsin roskakaappiin yhden pussin metallijätteelle, tulee lähes kaikki keittiöjäte kierrätettyä tavalla tai toisella. Tästäkin pienestä parannuksesta olen tosi ylpeä.

Myrkyttömät siivousaineet. Aloin ensin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa ja siitä innostuneena myös myrkyttömiä siivousaineita. Olen löytänyt toimivia ja hyväntuoksuisia aineita, enkä vaihda niitä enää muihin. Jos joku tietää hajuttoman ja ”luonnollisen” pyykinpesuaineen, vinkatkaa ihmeessä. En halua, että pyykki tuoksuu miltään, ja ymmärtääkseni kaikissa luontaisaineissa on joku tuoksu. Pesupähkinät menevät jo liian hippiosastolle, en jaksa uskoa että ne puhdistaisivat ruokatahroja lastenvaatteista – vai puhdistavatko kuitenkin?

8 vastausta artikkeliin ”Parhaat päätökset

 1. Methodin nestemäinen pyykinpesuaine on minusta erittäin hyvä. Ei tuoksu miltään ja pesee puhtaaksi,on riittoisakin. Saa ainakin Stockalta ja nettikaupoista.

  • Eikö siinä ole joku tuoksu? Onko tämä se pikkuinen pullo? Methodista on sen verran hyviä kokemuksia, että täytyy varmaan kokeilla pyykinpesuainettakin.

  • Minäkin suosittelen Methodin Free+Clear-pesuainetta. Ohjeen mukaan ainetta annostellaan 4 pumppausta per koneellinen, mutta minä olen käyttänyt 2, enintään 3 pumppausta ja pyykki tulee puhtaaksi. En ole Suomesta löytänyt täyttöpakkausta eli se on täytynyt tilata iHerbistä.

 2. Kyllä, pieni pullo. Tiivistettyä tavaraa. Minulla on free & clear, joka on tuoksuton (harmaa pullo).

 3. Parasta on itselläni jo vuosia käytössä ollut Hyvä Pyykki, saa pk-seudulla rautakaupoista. Ei hajustetta, ei fosfaattia ei zeoliittia ja mikä tärkeintä, kone ei haise. Kannattaa kokeilla!

  • TÄmä oli minulle uusi tuote, täytyy laittaa muistiin ja tarkistaa seuraavalla rautakauppareissulla. Noita Methodin tuotteita saa yllättäen myös rautakaupoista, ainakin isommista S- ja/tai K-ryhmien rautakaupoista.

 4. Minä tykkään Lumme-pyykinpesuaineista (ainakin sensitive on hajusteeton, mutta minusta se valkopyykkikään ei tuoksu miltään). Fosfaatiton, zeoliititon, ympäristömerkki. Ainut miinus siitä, että meidän isossa perheessä pakkauskoko voisi olla isompi. Mutta olen ollut tyytyväinen pesutulokseen.

  • Kiva kuulla että on hajusteetonkin vaihtoehto. Olen nimittäin kuullut että näissä Lumme-aineissa on aika voimakas ominaistuoksu, ja siksi olen jättänyt ostamatta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)