Komerossa on kaikkea

Aloitin rästiprojektit komeron siivouksesta. Kävi ilmi että pääsin helpommalla kuin kuvittelin. Hyllyille oli kertynyt sellainen pintakerros sotkua, mutta sen alla kaikki olikin itse asiassa ihan hyvässä järjestyksessä. Selvisin siis kevyemmällä järjestelyllä kuin luulin. Siinä tavaroita siirrellessäni ihmettelin samalla mitä kaikkea yhteen aika pieneen komeroon saa mahtumaan. Koska muiden koteihin on kiva kurkistella, tässäpä huviksenne lista tavaroista joita komerossa säilytetään:

 • Siivoustarvikkeet
 • Kukkaruukkuja, lannoitetta yms. viherkasvijuttuja
 • Kenkiä yhden telineellisen verran
 • tyhjät paperikassit, jotka on jaettu lahjatarkoitukseen sekä kierrätykseen meneviin
 • Työkalut sekä tärpättiä, liimoja ym. Kemikaaleja
 • Lastentarvikkeita
 • Kynttilät
 • Varapatterit, jatkojohdot, varalamput yms. sähkötarvikkeet
 • pakkausmateriaaleja kuten kuplamuovia, kelmua yms.
 • Takuupaperit ja käyttöohjeet
 • kausisomisteita, kuten ilmapalloja
 • Sekalaisia tavaroita joille ei ole muutakaan paikkaa, kuten korjausta odottavia leluja yms
 • Kaksi trolleyta ja yksi iso putkikassi
 • kausivaatteita tangolla roikkumassa
 • Kirkasvalolamppu
 • Kasseja: juutti-, -kangas ja kuitukasseja sekä IKEAn sinisiä kasseja
 • jätesäkkejä, minigrip-pusseja, sekä uusia että käytettyjä
 • Liukuestemattoja
 • Laatikollinen vanhoja valokuvia
 • Urheiluvälineitä
 • talouspaperia
 • höyrypesuri

Nämä mä kaikki muistin ulkoa, mutta todennäköisesti unohdin jotain joukosta. Määrä on silti hämmästyttävä, sillä komero ei ole suurensuuri. Lattiapintaa on sen verran, että lattialle mahtuu pölynimuri ja kassillinen kierrätykseen menevää paperia. Jos molemmat ovat omilla paikoillaan, komeroon ei enää mahdu itse sisälle. Hyllyjä on muistaakseni seitsemän ja katossa on tanko. Mahtumisen salaisuus onkin organisointi. Kaikki mahdollinen on koreissa, kotelossa, pusseissa tai läpinäkyvissä muovilaatikoissa. Irrallaan hyllyillä on mahdollisimman vähän tavaraa. Sillä tavalla hyllyjen tila tulee maksimoitua ja järjestyskin paranee. Myös lattia on kokonaan hyödynnetty ja seinillä on koukkuja.

Sanotaanko vielä, että tykkään komerosta hirveästi. Sinne on helppo saada järkevästi säilytykseen tavaraa, jolle olisi muuten vaikea keksiä paikkaa. Haastavinta on estää tilaa joutumasta kaaokseen, sillä aina ei jaksaisi laittaa tavaroita täsmälleen omalle paikalleen, vaan kiireessä tavarat tuppaavat jäämään hyllyjen reunoille. Pienellä tsempillä järjestys pysyy ja komero onkin meidän huushollissa kuitenkin avan korvaamaton. Mietin vain, miten aiemmin olen onnistunut tulemaan toimeen ilman?

6 vastausta artikkeliin ”Komerossa on kaikkea

 1. Mikä ei kuulu joukkoon? 🙂 -vanhat valokuvat (josko eivät ehkä kausivaatteetkaan). Muut ovat käyttötavaroita, suuri osa sellaisia jotka myöhemmin hyödynnetään. Mutta valokuvat..kuulostaa ettei niiden arvoa ole hyödynnetty, tai onko sitten tuossa valikoimassa sellaisia otoksia joita ei välttämättä tarvisikaan. Joskushan meillä on tuplaotoksia samoista tilanteista eri kameralla, ja säilytämme ehkä myös jonkin ajanjakson kuvia joita emme ehkä haluakaan muistella.

  Hyvä että olet tyytyväinen kuiten komeroratkaisuusi, se lienee tärkeintä. Itse siirtäisin kuvat albumeihin tai muuhun merkityksellisempään boksiin, ja siirtäisiin makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Samoin vaatteet vähentäisin sellaiseen määrään että myös säilytettävät kausivaatteet mahtuvat samaan paikkaan muiden kanssa, yläkaappeihin tai vaatekaappien alaosiin säilytyslaatikoissaan. No siinäpä vain näkökulmaa.

  • Kiitos ideoista! Valokuvat ovat vanhoja. Siis niiltä ajoilta kun vielä otettiin valokuvia… Haluan nostalgiasyistä säilyttää mutta olen liian laiska laittamaan albumiin. Joten siellä ne kököttää vaikkei paikka olekaan loogisin mahdollinen. Parempaakaan paikkaa ei oikein ole, ellei vinttiin onnistuisi raivaamaan lisää tilaa.

   Kausivaatteista: ajatuksesi on hyvä mutta ei käytännössä onnistu. Riippuville vaatteille ei ole tarpeeksi tilaa. Kuten olen jossain vaiheessa maininnut, meillä on aika paljon takkeja. Tähän asti olen Puhunut vain omistani, mutta puolisolla on takkeja vähintään yhtä paljon kuin minulla. Mutta minusta komero on ihan hyvä paikka säilyttää kausivaatteita. Siellä ne eivät ole kenenkään tiellä.

 2. Meillä on keittiössä yksi kaappi, jossa säilytetään koreissa kaikenlaista sekalaista vara-avaimista passeihin : )

  Jahkaannuin karsimisvinkkien toivossa lukemaan mm.” Mistä näitä tavaroita tulee?” trilogiasi. Siinä oli hyviä pointteja! Lapset saavat ja tuovat myös sitä sälää koko ajan.

  Meillä on käynnissä viimeinen puristus kodin saamiseksi sujuvan arjen mahdollistajaksi. Onko sinulla hyviä vinkkejä?

  • Mun resepti sujuvaan arkeen on rutiinit, suunnittelu ja ennakointi. Niillä pärjää mielestäni aika pitkälle!

 3. Hauska lista komeron sisällöstä 🙂 Aloin mielessäni heti miettiä, miltä näyttäisi lista esimerkiksi meidän vaatehuoneen sisällöstä tai työhuoneessa olevan käsityö/askartelutarvikekaappini sisällöstä…

  • Huomaan, että unohdin makuupussin ja retkipatjan, sekä kertakäyttöastiat. Enkä luetellut yksittäisiä pikkuesineitä kuten taskulamppua yms. Mutta hirveä määrä tavaraa sinne mahtuu joka tapauksessa!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)