Viikon vinkit: selviytymisohjeita eri tilanteisiin

Tiesittekö, että on olemassa valtakunnallinen neuvontanumero, joka kertoo minne pitää soittaa jos ei itse tiedä? Virallisten nettisivujen mukaan ”Neuvomme sinut oikeaan palveluun, autamme sähköisessä asioinnissa ja vastaamme yleisluontoisiin kysymyksiin julkisista palveluista. Kansalaisneuvonnassa ei voi saada vireille viranomaisasioita – sen sijaan opastamme sinut viranomaisen luokse.” En ollut aiemmin tällaisesta palvelusta kuullutkaan, mutta hyvä tietää että tämäkin on olemassa. Etenkin silloin kun ei itse jaksa tai ehdi selvittää asioita, olettaisin että tämä numero auttaa. Se numero on siis 0295 000. Tässä vielä YLEn uutinen aiheesta.

Mitä tehdä, kun kerrostalossa palaa? Tiesittekö esimerkiksi, että jos rapussa on savua, pitää yleenaä pysytellä omassa asunnossa eikä lähteä savun sekaan seikkailemaan? Tarkempia ohjeita linkin takaa. (YLE)

Etelä-Suomen Sanomat on listannut, mitä tarvikkeita kotitalouksissa tulisi olla erilaisten hätätilanteiden varalta. Tässä blogissa on kirjoitettu ja keskusteltu aiheesta viimeksi tammikuussa 2013. Keskustelu lähti liikkeelle tästä kirjoituksesta, jossa kyselin näkemyksiä hätätilavarastosta, ja omaa jatkopohdiskelua aiheesta löytyy täältä.

 

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)