Kesäkaaos

Kuumuus aiheuttaa kaaosta. Koska ei vaan jaksa.

Loma lähestyy loppuaan ja minä odotan jo vähän viileämpiä säitä, eikä vähiten siksi että sitten jaksaisi taas tehdäkin jotain. Kodissa vallitsee aika ärsyttävä sekasotku tällä hetkellä: pyykkihuolto vaatii huomiota erinäisten reissujen jäljiltä. Monen päivän lehdet seikkailevat pitkin pöytiä sillä ajatuksella, että kenties ne ehtii lukea vielä lähiaikoina. Huolimattomasti purettujen kassien sisältö on levinnyt ympäriinsä väärille paikoille.

Mielessä oli useampi raivausprojekti kesäloman ajalle, mutta niistä toteutui vain murto-osa. Toisaalta hyvä niin, sillä senkin ajan tuli käyttäneeksi johonkin tärkeämpään. Toisaalta samat keskeneräiset hommelit häiritsevät nyt loman loppuvaiheessa ihan yhtä paljon kuin alussakin, joten pakko ne on jossain välissä hoitaa. Paha vain, että esimerkiksi jo neljä viikkoa sitten järkyttäväksi hässäkäksi diagnosoimani komero on entistä pahemmassa jamassa. Useampi matto kaipaa pesemistä, eräs piironki perusteellista järjestämistä ja olisi aika paljon tavaraa, josta haluaisin eroon tavalla tai toisella. Ai niin, se jääkaappikin on edelleen sulattamatta… Eikä tässä varmaan ole edes kaikki, nämä vain tulivat ensimmäisenä mieleen.

Loma on siis ihanaa, mutta arki se vasta ihanaa onkin. Silloin voi tehdä kaikkea sitä, mitä lomalla ei ehdi. Olen sillä tavalla outo, että tykkään rutiineista. Tiedän monia jotka eivät voi kestää samanlaisina toistuvia päiviä, mutta minulle rutiinit tuovat sekä vapautta että ryhtiä arkeen. Rutiinit vapauttavat aivokapasiteettia, kun koko ajan ei tarvitse miettiä mitä seuraavaksi. Toisaalta päämäärätön haahuilu vähenee, kun tietää mitä on tarkoitus saada päivän aikana valmiiksi.

Taidankin seuraavaksi tehdä vanhan kunnon LISTAN. Kirjoitan sille kaikki mahdolliset raivaamiseen, vähentämiseen ja siivoamiseen liittyvät asiat, jotka haluan hoitaa, sanotaanko nyt vaikka jouluun mennessä. Sitten valitsen siltä listalta joka päivä jonkun asian, jonka hoidan kuntoon. Kyllä tämä taas tästä. Ensi viikolla viimeistään.

6 vastausta artikkeliin ”Kesäkaaos

  1. Minullakin on kaikki ihan sekaisin, kun kaikki päivät on vietetty rannalla… Mutta, ihana arki saapuu pian! (Vaikka lomakin on ihanaa…) Ja lista on jo tehty, sen toteuttaminen alkaa heti kun loma loppuu.

  2. Niin on sama fiilis, reissut veivät kotiaikaa ja listaa pitää laatia, että saa edes jotkut suunnitellut hommat kondikseen. Jäi sellainen puoliksi ärsyyntynyt olo, kun projekteja ei saatu tehtyä ja miehen loma loppui… Omaa lomaa on jäljellä, mutta kaikista projekteista ei selviä yksin. Mutta ehkä se perheenä vietetty loma-aika on kuitenkin tärkeämpää. Täytyy olla vaan armollinen itselleen.

    • Päätin preferoida stressittömyyttä, ja unohtaa omat suunnitelmat tai siis niistä stressaamisen. Totesin että kiire ei ole, jos komero on ollut kaaoksessa monta kuukautta, pari viikkoa lisää ei tunnu missään…

  3. Itse en päässyt reissulle yhtään mihinkään mutta tehtävää-lista kutistui ihan silmissä (onneksi, koska loma loppui jo). Tiedä sitten kummasta olisi pitkällä tähtäimellä enemmän iloa, toivon että tuo tekemättömien töiden taakan nousu harteilta tuo keveyttä elämään =)

    • Ihan varmasti siitä on paljon iloa, ettei tekemättömät työt rassaa! Ei tässä ole oikeaa ja väärää, vaan tilanteen mukaan ja kukin tyylillään.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)