Epähuomiossa hamstrattua

Ikea on nerokas kauppa. Sieltä on lähes mahdotonta poistua ostamatta mitään. Useimmiten sieltä ostaa ylimääräistä myös silloin, kun varsinainen syy vierailuun on jonkun tietyn esineen ostaminen. Tavara on älyttömän halpaa mutta kelvollista. Itse tulen aina ostaneeksi nimenomaan käytössä kuluvaa tavaraa  – en oikeastaan varastoon, vaan korvaamaan entisiä. Esimerkiksi sitä euron vessaharjaa on vaikea vastustaa. Ostan aina yhden uuden, ja heitän vierasvessasta vanhan pois. Kun liikkeessä tulee käytyä keskimäärin kerran tai korkeintaan kaksi vuodessa, harjan käyttösykli on juuri sopiva.

Pari päivää sitten havaitsin, että näiden käytännöllisten houkutusten ansiosta olin erehtynyt hamstraamaan paperiservettejä siinä määrin, että niitä riittää luultavasti ensi kesään saakka. Vessaharjan lisäksi Ikean valkoisten isojen paperiservettien hinta-laatu -suhde on aivan voittamaton. Niinpä olen napannut niitäkin aina jokaisella käynnillä yhden paketin. Minulla on kyllä kauniita kangasserviettejä, mutta käytän niitä vain juhlissa ja isommilla päivällisillä. Arkena paperiservetti on kätevä, jos ei halua olla pelkän talouspaperin varassa.

No, nyt meillä on siis kolme täyttä pakettia ja yksi vajaa. Olen näköjään joka kerralla päättänyt säilyttää niitä eri paikassa, joten en ole löytänyt niitä edellisiä. Sitten olen luullut että ne ovat loppu. Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että keittiön kaappeja täytyy organisoida vähän uusiksi. Myös varmaankin sen, että kotivarastot kannattaa tsekata, ennen kuin ostaa uutta. Mutta ehkä myös sen, että jos ei mene kauppaan liian usein, ei haittaa vaikka vahingossa vähän hamstraisikin.

8 vastausta artikkeliin ”Epähuomiossa hamstrattua

 1. Sama täällä 🙂 Ostan kylläkin värikkäitä. Tykkään kun ruokapöydällä on paperisia ruokaliinoja nätisti telineessä eikä talouspaperirullaa.

  • Mulla on valkoiset astiat, siksi tykkään niistä valkoisista serveteistä. Servettejä käytän ”arkivieraille”, eli kun on joku kylässä muttei mitään erityisempää kestitystä. On kuitnekin siistimpää kuin talouspaperi.

 2. Hei, minä taas en ymmärrä servettejä arkikäytössä, vaikka ovathan ne kauniimpia kuin talouspaperi tai meillä käytetty wc-paperi. Mieheni on innokas kotikokki ja hänellä saattoi mennä puoli rullaa talouspaperia käsien pyyhintään ym. kokkaillessa, vaikka keittiöpyyhkeet olivat helposti saatavilla. Kyllästyin talouspaperin älyttömään tuhlaukseen ja vaihdoin tilalle wc-paperin (valkoista, imukykyistä, siistiä). Nykyään mieheni käyttää keittiöpyyhkeitä ja pari palaa wc-paperia korvaa hyvin talouspaperin jotain pientä pyyhittäessä. Isompaa siivottaessa käytän tiskirättiä. Talouspaperia tarvitaan enää harvoin enkä omista edes servettejä. Kun ystävät tulevat kahville/syömään, keittiön sivupöydällä on talouspaperirulla. Aluksi wc-paperirulla keittiössä hieman häiritsi, mutta nyt olen jo tottunut siihen.

  • Tuli mieleen, että mitähän olisi tapahtunut, jos talouspaperi olisi poistettu keittiöstä kokonaan? Olisikohan niille pyyhkeille ollut sitten enemmän käyttöä? 🙂

   Täytyy sanoa, että olen niin tapoihini luutunut että vessapaperi keittiössä kieltämättä aiheuttaisi nieleskelyä – täysin epärationaalisesti tosin. Samaa kamaahan se on kuin talouspaperikin. Talouspaperia ei meillä hirveitä määriä kulu, mutta lapsen sotkuja siivotessa se on välillä kätevä. Siksi meillä sitä yleensä löytyy, vaikka periaatteessa pärjättäisiin ilmankin.

   • Mun mielestä wc- ja talouspaperi ovat ”eri kamaa”. Talouspaperi soveltuu esim. lihan pinnan kuivaamiseen ennen paistoa, mutta wc-paperi ei, koska murenee.

    • Lihan pinnan kuivaus on juuri se asia johon meillä talouspaperia harvoin tarvitaan. Kaikki muu kuivaus ja siivous onnistuu keittiöpyyhkeillä, tiskirätillä ja wc-paperilla. Myös ne lasten sotkut =)

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)