Viikon vinkit: muovipusseja ja kodinkoneita

YLE uutisoi, että Kesko vähentää pikkupussien tarjoamista liikkeissään. Tämä on positiivinen uutinen. Niitä pikkupusseja ei todellakaan tarvitse pakasteiden ympärille. Toki on järkevää panna esimerkiksi mahdollisesti vuotava kalapakkaus pussiin, jotteivät muut ruoat pilaannu, mutta sellainen systemaattinen pussien tyrkyttäminen on aivan turhaa. Nyt kun vielä saadaan hedelmäosastoille pelkkiä paperi- ja biohajoavia pusseja, ollaan jo aika pitkällä.

Toinen kiinnstava uutinen YLEllä kertoo, että iso osa kodinkoneiden vioista johtuu huonosta hoidosta. Ei siis aina olekaan niin, että vikaantunut kone olisi huonolaatuinen, vaan syy voi olla myös omistajassa. Kaikkien koneiden puhdistus on jutun mukaan kunnossapidon a ja o, tietysti sen lisäksi että noudatetaan käyttöohjeita. Olen itse putsannut pyykkikoneen noin kerran vuodessa, mutta näköjään voisi pestä ahkeramminkin. Tässä jutussa oli monia hyviä vinkkejä, suosittelen.

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Viikon vinkit: muovipusseja ja kodinkoneita

  1. Minua harmittavat nuo hedelmäosastojen biohajoavat pussit. Ne ovat lähes poikkeuksetta rikkoutuneet kotiinkuljetuksen aikana, eikä niitä voi sen vuoksi käyttää biojätteen keräämiseen. Muoviset hedelmäpussit meillä käytetään kissanhiekkapusseiksi, niihin tulevat reiät teippaan umpeen. (Tuli muuten vasta nyt mieleeni, että nuo pussit voisi käyttää uudelleen, elleivät ne niin pahoin reikiinny, etteivät ne kestä enää hedelmien kuljetusta. Ei hajuakaan miksen tätä ole koskaan aiemmin tullut ajatelleeksi!) Meillä on käytössä pari kestohedelmäpussia, jotka ovat muuten aivan mainioita, mutta tarrat eivät pysy niissä kiinni. Siihen kun jonkun kikan vielä keksisi.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)