Viikon vinkit: veroja, siivouspalveluja ja ohjelmavinkki

Veroilmoitusten jättöpäivä lähenee, joten tämä artikkeli tulee hyvään saumaan. Iltasanomat listaa tyypillisiä vähennyksiä ja arkipäivän verosuunnittelua, joita jokaisen kannattaa hyödyntää. Muistakaa tehdä vähennykset, ettette joudu maksamaan veroja enempää kuin on pakko. Suomessa on mahdollista saada monenlaisia huojennuksia, mutta niistä täytyy huolehtia itse. Systeemi voi tuntua työläältä ja pelottavalta, mutta Verohallinnolla on oikeasti toimivat nettisivut ja erinomainen puhelinpalvelu. Sekä lisäksi vahva intressi siihen, että kansalaiset hoitavat asiansa kerralla oikein, se vähentää työtä myös Verohallinnon puolella.

YLEn jutussa kerrotaan, että suomalaiset eivät enää häpeä käyttää siivouspalveluita. Meillä on vähän vieläkin vallalla käsittämätön itse tekemisen kulttuuri, jossa palveluiden ostamista pidetään jotenkin pröystäilynä. Se on ihan pölhöä, koska palveluiden ostaminen jos mikä on fiksua rahankäyttöä. Henkilökohtaisesti investoin paljon mieluummin siivoojaan kuin uuteen pölynimuriin. Siivooja on ekologisempi ja kansantaloudelle parempi vaihtoehto! Ja siivouspalveluista saa kotitalousvähennyksen.

Ja jälleen uutisoidaan suomalaisista vaatteista, jotka valmistetaan huonoissa oloissa kehitysmaissa. Maanantaina 14.4. MOT esittää aiheesta ohjelman, jonka aion katsoa. Toivon kovasti, että ohjelmassa mainitaan mitkä merkit tähän syyllistyvät, jotta voisin tehdä valistuneita ostopäätöksiä. Jos nimiä ei mainita, olen todella pettynyt.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)