Tavarapaaston tulokset

On aika tehdä yhteenveto siitä, kuinka paljon raivasin tavaroita pois laskiaisen ja pääsiäisen välillä. Tässä koko lista:
 1. Hammastahna (kuivunut käyttökelvottomaksi, vaikka korkki on ollut kiinni, roskiin)
 2. Pieneksi jääneitä lastenvaatteita (myyntiin kirppikselle)
 3. Ruokalappu (loppuun käytetty, energiajätteeseen)
 4. Kaksi vanhaa julistetta (paperikeräykseen)
 5. Leikkuulauta (puuta, käyristynyt pilalle, energiajätteeseen)
 6. Tarpeettomaksi käynyt elektroninen mötikkä (palautettu liikkeeseen)
 7. Neule (palautettu alkuperäiselle omistajalleen)
 8. Neljä DVD-elokuvaa (annettu eteenpäin)
 9. Astiakaapin lisähylly (annettu eteepäin)
 10. Lelukoppa (rikkoutui eikä korjaaminen onnistunut, energiajätteeseen)
 11. Kaksi istuinalustaa parvekkeelta (menivät pilalle talvella, energiajätteeseen)
 12. Japanilainen keittokirja (annettu pois)
 13. Toinen vanha keittokirja (annettu pois)
 14. Noin parikymmentä muovista kukkaruukkua (annettu eteenpäin)
 15. Aikakauslehtiä (paperikeräykseen)
 16. Kuivunut kenkälankki (roskiin)
 17. Pilaantunut deodorantti (roskiin)
 18. 3 sarjakuvakirjaa (annettu eteenpäin)
 19. Läjä toimimattomia kyniä (roskiin)
 20. Vanha kannettava (ongelmajätekeräykseen)
 21. 2 rautapataa (metallikeräykseen)
 22. Talvikengät (rikki, roskiin)
 23. Säilytyskori (huonokuntoinen, roskiin)
 24. Muoviastioita (rikki, energiajätteeseen)
 25. Kymmenittäin vanhoja vaatteita (kierrätykseen, pari kpl mökille varavaatteeksi)
 26. Useita kuihtuneita parveke- ym. kasveja (biojätteeseen)

On silmiinpistävää, miten paljon listalla on rikkinäisiä tavaroita. Tunnistan tämän kyllä: en meinaa raatsia heittää pois ”vähän” rikkinäistä tavaraa. Ajattelen että voihan sitä vielä käyttää. Todellisuudessa en kuitenkaan käytä, säilyttelen vain. Nämä tarpeettomat tavarat jäävät keräämäään pölyä ja pyörimään kaappiin. Oli vapauttavaa laittaa niitä roskiin, etenkin kuin vain murto-osa oli sekajätettä.

Näiden lisäksi käytin loppuun runsaasti vajaita kosmetiikkapakkauksia ja kosmetiikan näytepakkauksia. Alkuperäisestä jämäprojektista jäljellä on enää aurinkorasvoja ja hiustuotteita. Kaikki muu on käytetty loppuun. Näytepakkauksia taitaa olla jäljellä enää pari kappaletta.

Lisäksi on mainittava, että jos ei yllätyksiä ilmaannu, vanhat vaatekaapit viedään huomenna pois – uuteen kotiin! Onnistuin siis kierrättämään ne, mutta en juhli ennen kuin pakettiauton perävalot näkyvät. Kokonaisuudessaan meiltä poistui paaston aikana kymmenittäin esineitä, jos yksittäiset tavarat lasketaan erikseen. Kun heti ensimmäisen viikon aikana virittäytyi raivausmielentilaan, alkoi äkkiä huomata kaikenlaista turhaa ympärillään. Eikä tämä tähän lopu! Seuraavaksi käyn kirjahyllyn kimppuun.

6 vastausta artikkeliin ”Tavarapaaston tulokset

 1. Onneksi olkoon urakasta!

  Erityisen hienoa on, että olet jaksanut miettiä, minne mikäkin tavara menee, ja sekajätekuorma kaatopaikalle on ollut minimaalinen.

  Jos siivousinto jatkuu, vinkkaan yhden paikan ylimääräiselle kierrätettävälle tavaralle: Kierrätystehdas on Kaapelilla 26.-27.4., siellä on mm. ilmaistori, SER-keräys ja vaarallisen jätteen keräys. http://www.kierratystehdas.fi

  Itselläni on kaapissa lähdössä kassillinen vaatetta ja kodintekstiilejä, toinen lehtiä ja kirjoja, ja tiedä mitä tässä vielä viikonloppuun mennessä löytyy.

  Kiva lukea näitä sivujasi, ne kannustavat monessa asiassa!

  • Kiitoksia 🙂 Kierrätystehdas onkin hyvä vinkki. Itse en paikalle pääse, mutta jos joltakulta meni HSY:n autojen kierros ohi, niin tuonne voisi viedä samaa kamaa.

   Raivaamisessa energiajäte on kyllä pelastus, onneksi useimmat roskat menevät sinne.

 2. Olen huomannut saman tuon vähän rikkinäisten tavaroiden kohdalla. Itse en ole niin hanakka säästämään niitä mutta mies…. aina sanoo, että mä korjaan sen ja sitten puolen vuoden päästä kun kysyn, että korjaatko ja en saa kunnon vastausta niin en enää odota päivää kauempaa, vaan heitän pois.

  Olen tässä talven aikana siivonnut äitini huushollia ja kaappeja ja sieltä vasta ”vähän rikkinäistä” tai ihan käyttökelvotonta tavaraa löytyikin….
  Siivosin vai selvät roskat pois ja silti pois heitettävää tavaraa löytyi valtavasti.
  60 luvun alusta lähtien ja vanhempaakin tavaraa. Olen kerännyt motivaatiota kahden vintin siivoamiseen, jospa se löytyisi nyt kun ilmat ovat lämminneet.

  Oman asunnon raivausinto on valitettavasti hiukan hyytynyt.
  Odottavia projekteja on nuorimman kohta 11v tytön huone ”leluraivauksineen”, huone on totaalisen täynnä pienten tyttöjen leluja ja muuta roinaa ja huone vaatis perusteellisen tyhjennyksen ja raivauksen.
  Sekä kodinhoitohuone käsityöprojekteineen ja kankaineen. Kankaita en millään raatsisi heittää pois, kun ”niitä voi joskus tarvita”.

  Keittiö on onneksi aika ”timangissa” kunnossa samoin vaatekaappi, tosin pyrin niitä molempia aika ajoin käymään läpi ihan noiden rikki menneiden tavaroiden ja vaatteiden osalta ainakin…

  Jotenkin epäilen tällä hetkellä, että nämä projektit jäävät väkisinkin syksyyn, koska pihahommat kutittelee mukavasti näillä ilmoilla.

  • Se mitä tiedän olet jo raivannut omaa kotiasi valtavasti, ja vielä muiden koteja päälle. Älä ota stressiä, hylly kerrallaan vaan. Silloin kun huvittaa. Omassa kodissa saa onneksi raivata tai olla raivaamatta ihan miten itseä huvittaa!

 3. Kiitos mielenkiintoisesta paastojuttusarjasta 🙂 Meillä on lähes identtinen lista hävitettävää tavaraa kotona. Ja varmasti monella muullakin. Hassua miten samanlaisia tavaroita ihmiset säilyttävät, ja vielä rikkinäisiä 😉

  • Ole hyvä 🙂
   Minusta tuntuu, että ihmisten tavaraan liittyvät ongelmat ovat aika samanlaisia. Toisaalta se on aika lohdullista, ainakaan ei ole roiniensa kanssa yksin! Arvelen että suunnilleen samassa elämäntilanteessa olevilla on samanlaista ylimääräistä tavaraa. Kerran luin jostain iltapäivälehdestä listan, missä ammattiraivaajat kertoivat mitä ylimääräistä ihmiset yleensä säilyttelevät. Listalla oli mm. kukkamaljakoita ja pöytäliinoja, mikä mielestäni kertoo enemmän raivaajien asiakaskunnasta kuin siitä, mitä ihmiset yleisesti ottaen hamstraavat.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)