Sitä vaan oon miettiny,

että jos laittaisin tuonne sivupalkkiin jonkun toimivan sähköpostiosoitteen, niin alkaisikohan sinne tipahdella postia kaupallisilta tahoilta? En ole ikinä saanut mitään ns. blogin kautta, en kutsuja enkä tavaraa. Jossain vaiheessa hieman ihmettelin tätä, mutta sitten tajusin, että eihän minulle voi lähettää mitään, koska en ole antanut minkäänlaisia yhteystietoja. Aina sillon tällöin aprikoin, pitäisikö tuonne kuitenkin joku meiliosoite tyrkätä.

Epäselvää tosin on, kuka haluaisi tehdä yhteistyötä blogin kanssa, jossa ei ole kuvia ja jossa pyritään tavaroista pikemminkin eroon kuin halutaan uusia. Kukaan blogia pitempään seurannut ei varmaan kuvittele, että jättäisin kriittiset arviot kirjoittamatta, jos aihetta olisi. Huvikseni tein kuitenkin listan asioista, joita voisin testata jos joku tarjoaisi:

 • Painepesuri. Parvekkeen rallit kaipaisivat taas pesua, enkä jaksaisi jynssätä käsin.
 • Robotti-imuri. Mielellään Tekniikan Maailman testivoittaja.
 • Myrkyttömät siivousaineet. Nämä kiinnostavat aina, mutta jos ne eivät toimi kunnolla, haluaisin mahdollisuuden palauttaa tuotteet takaisin lähettäjälle, luonnollisesti lähettäjän kustannuksella.
 • Luonnonkosmetiikka. Mutta varsin maltillisessa määrin, ja samalla ehdolla kuin siivousaineiden yhteydessä.
 • Ruokakauppojen nettipalvelut. Nämä kiinnostavat, tosin testailla voi omillakin rahoilla.
 • Voisin myös tutustua kuluttamista, tavaroista, arjenhallintaa ja muita vastaavia aiheita käsitteleviin kirjoihin. Paitsi että saan ne kirjastosta joka tapauksessa.

Listasta näkee, että aika moni mainostaja taitaisi vetää vesiperän. Että ehkä tuo kaupallinen yhteistyö ei kuitenkaan ole se Arkijärjen ydinjuttu. Vaikka tietysti jos joku vakavarainen kustantaja haluaisi välttämättä tehdän blogin teksteistä kirjan, tai Hesari haluaisi minusta vakituisen kolumnistin, niin sitten saattaisin harkita. Kuitenkin pahoin pelkään, että näitä ehdotuksia ei meiliini ilmestyisi, vaikka osoite sivupalkista löytyisikin… 🙂

6 vastausta artikkeliin ”Sitä vaan oon miettiny,

 1. Ha haa. Mä oon saanut yhden yhteydenoton, ja se tuli sinänsä sympaattiselta pikkufirmalta. Yhteydenotosta kuitenkin huomasi, ettei lähettäjä ollut lukenut blogiani lainkaan, kun kuvitteli minun olevan halukas yhteistyöhön 🙂

  Mä linkkaan aika usein Hesarin sivuille, ja voisin laatulehtenä heitä mainostaakin. Tai siis tavallaan teen sitä jo, kun käytän Hesaria lähteenä niin paljon. Mutta että rahaa vastaan.. En tiedä, ehkä siinä ei voisi välttyä ajatukselta, sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

  • Tuo olisi varmaan älyttömän ärsyttävää, että saisi jotain ehdotuksia tahoilta, jotka eivät ole viitsineet perehtyä blogiin ollenkaan. Tosin varmaan ilmiantaisin ne heti esimerkkinä huonosta markkinoinnista 🙂

   En lähtisi suoraan mainostamaan mitään, se ei oikein sovi blogin henkeen. Tai ehkä saattaisin mainostaa jotain mahtavaa palvelua, jonka olisin itse hyväksi todennut. Mutta kun seurailee noita suosittuja muoti/äitiys/lifestyle -blogeja, niin niissä tuntuu tämän tästä vilahtelevan erinäisiä tuotteita, jotka on tavalla tai toisella ”saatu blogin kautta”. Joten tästä aloin pohtia, mitä minusta olisi hauskaa saada ilmaiseksi testiin, ja painepesuri ja robotti-imuri tulivat ekana mieleen 😀 Kertoo varmaan jotain mun mielenlaadusta… Mutta tietenkin kirjoittaisin rehellisen arvion, yhteistyötahon riskinä siis on, etten pitäisikään tuotteesta.

   Sen sijaan markkinointiyhteistyö, jossa joku taho maksaisi minulle jotain jotta kirjoittaisin heistä jotakin on todella vieras ajatus. Sille tielle en lähtisi ollenkaan. Kokisin sen aivan liian rajoittavana Eri juttu olisi, jos se Hesari (tai kyllä joku laadukas aikakauslehtikin kävisi, heh) maksaisi erillisistä kolumneista tms.

   • Hei, näin viestintäkonsulttina haluaisin kommentoida, että yhteystietojen ilmoittaminen blogissa olisi erittäin tervetullutta. Moni bloggaaja tänä päivänä toivoo pystyvänsä kasvattamaan blogiaan ja mahdollisesti tekemään siitä jopa kokopäivätyön, tai ainakin saamaan jotain vastinetta kaikelle käyttämälleen ajalle. Mutta kuinka kontaktoida bloggaajaa, joka yksityisyyssyihin vedoten ei halua vastaanottaa minkäänlaista yhteydenottoa? Sähköposti on kuitenkin täysin hallittavissa oleva kommunikoinnin väline, ja se mahdollistaa yhteydenotot niin lukijalle yksityisen palautteen muodossa kuin mahdolliselle yhteistyökumppanillekin molempia osapuolia hyödyttävän tarjouksen muodossa. Toki se on sitten bloggaajan itsensä käsissä päättää, onko yhteistyö mielenkiintoinen. Ja luonnollisesti mahdolliset tuotearvioinnit tulee kirjoittaa totuudenmukaisesti, omaa linjaa noudattaen. Usein myös bloggaajia haluttaisiin kutsua erilaisiin tiedotustilaisuuksiin, mutta tämäkin on joskus hankalaa ilman yhteystietoja. Lämpimästi siis suosittelen mahdollistamaan sähköpostikontaktoinnin. 🙂

    • Kiitos kommentistasi. Arvelisin kuitenkin bloggaajien olevan niin fiksuja, että jos todella haluavat yhteydenottoja, he tekevät siitä vastapuolelle helppoa. Minun yhteystietojani ei löydy, koska en oikeastaan ole halunnut niitä yhteydenottoja. Ensinnäkin en varsinaisesti kaipaa lisää uusia tavaroita, kun yritän päästä näistä vanhoistakin jotenkin eroon. Toiseksi kun seurailee muita blogeja, näkee miten monenlaista markkinoijaa on liikenteessä, ja monet heistä varsin epäammattimaisia. Tunnen viestinnän ja markkinoinnin aloja muutenkin jonkin verran, enkä ole hirveän kiinnostunut siitä, mitä blogien pitäjille tuntuu tällä hetkellä olevan tuolta saralta tarjolla. Kaupalliset tiedotustilaisuudet, jossa tarjolla on lasi skumppaa, lautasellinen hedelmäsalaattia ja rautaisannos tuote/brändimainontaa eivät houkuttele. Ehkä siinä vaiheessa, jos joku tulisi tarjoamaan ohjattua kierrosta Tilastokeskukseen tai mahdollisuutta haastatella Terhi-Anna Wilskaa mistä tahansa, saattaisin höristää korviani. Mutta näitä tuskin on lähiaikoina tarjolla.

     Ja lopuksi: kommenttilaatikko on tässä blogissa avoin, sitä kauttahan minut tarvittaessa tavoittaa. Sähköpostiosoitteesta (joka siis ei näy muille kuin minulle) näen jo suoraan, millaiselta taholta yhteydenotto tulee. Voin sitten sen perusteella itse harkita, haluanko tutustua tarjoukseen lähemmin vai en. Toistaiseksi mennään näin, mutta en mene takuuseen etteikö linja saattaisi jossain vaiheessa muuttua, ja sähköpostiosoite sivupalkkiin ilmaantua. Sekään ei vielä takaa, että reagoisin lähetettyihin meileihin mitenkään. Paitsi tietysti ilmiantamalla ärsyttävimmät varoittavina esimerkkeinä 🙂

 2. Olisi hauskaa tietää millaisia yhteydenottoja saisit, jos sinulla olisi sähköpostiosoite näkyvillä. Tosin blogin aihepiiri on sellainen, että kaikenmaailman hilavitkutinkauppiaat tuskin kiinnostuu. Toisaalta luulisi, etät joku toimivia säilytysratkaisuja tarjoava firma olisi ihan looginen yhteistyö 😉

  Itse tykkään lukea ihmisten hyvistä kokemuksista jostain palvelusta/tavarasta, mutta nykyään skippaan kaiken, missä lukee sisältöyhteistyö. Tuntuu, että totta kai silloin palvellaan paremmin, kun tiedetään, että tästä tullaan kirjoittamaan. Monet bloggaajat sanovat, että mielipide on aina rehellinen, mutta melko vähän kriittisiä kirjoituksia olen lukenut. Tai sitten he ovat vain paljon positiivisempia ihmisiä kuin meikäläinen ja kaikki on oikeasti toimivaa/hyvää. 😀

  • Säilytysratkaisut! Ehdottomasti. Tällä hetkelläkin haussa olisi tyylikkäitä valkoisia säilytyslaatikoita.

   Mutta mulla on vähän sama fiilis noista sisältöyhteistyöjutuista. Vastikään törmäsin eräässä ruokablogissa sellaiseen, aiheena valmispuurot. Oli niin kaukana blogin normaalista aihepiiristä, että en viitsinyt edes aloittaa lukemista. Jonkun bloggaajan olen nähnyt sanova, ettei halua esitellä kriittisä juttuja blogissaan, koska haluaa pitää positiivista virettä yllä. Tietysti jokaisen oma valinta ,mutta en tiedä onko tuokaan hyvä vaihtoehto. Mun mielestä pitää sekä kiittää että kritisoida aina kun on aihetta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)