Luonnonkosmetiikkaa, josta pidän

Olen viimein törmännyt luonnonkosmetiikkaan, josta voin sanoa pitäväni varauksetta. Kyseessä on EkoPharma, jonka tuotteisiin tutustuin kosmetologini kautta. Sarja on suomalainen, ja nettisivujen mukaan tuotteet jopa valmistetaan Suomessa, mikä on kivaa plussaa. Sarja on kuitenkin tarkoitettu ammattilaiskäyttöön, joten sitä saa ostaa ainoastaan kosmetologeilta.

Nettisivuilla höpistään kaikenlaista tyypillistä vaikuttavista aineista ja valmistuksessa käytetystä teknolgiasta, joihin en ota sen enempää kantaa. Sen sijaan voin kertoa, miksi tykkään näistä: kahta tuotetta (seerumi ja kosteusvoide) nyt pari kuukautta käyttäneenä voin todeta vihdoinkin löytäneeni luonnonkosmetiikkasarjan, joka ei tuoksu oikeastaan millekään. Sen lisäksi tuotteet tuntuvat toimivan erittäin hyvin. Pakkaukset ovat lasisia pumppupulloja, joissa aineet pysyvät hygienisinä, mutta kuluttaja näkee jatkuvasti, paljonko tuotetta on jäljellä. Tällä suppealla otoksella voin siis sanoa pitäväni tuotteista kovasti, ja kunhan edelliset loppuvat, aion kokeilla myös sarjan puhdistustuotteita.

Lisäksi on toinenkin tuotemerkki, joka ei toistaiseksi ole aiheuttanut pettymyksiä, nimittäin Dr. Hauschka. Tämä on vähän yllättävää, sillä silloin kun ensimmäisen kerran kun kuulin tästä merkistä, pidin sitä hörhöilynä. Nyt olen kuitenkin kokeillut eri tuotteita (ts. mitä on kulloinkin sattunut alessa olemaan) ja huomannut, että biodynaamisesti viljellyt raaka- aineet tai ei, tuotteet tuntuvat toimivan. Näissä on EkoPharmaa voimakkaammat tuoksut, mutta tähän mennessä en ole törmännyt epämiellyttäviin. Tuotteet myös tuntuvat tekevän sen, mitä lupaavat. Hintataso ei ole halvimmasta päästä, mutta yleensä ostan kaikki tuotteet alesta joka tapauksessa. EkoPharma taitaa olla Dr. Hauschkan kanssa aika saman hintainen.

Kriteerini luonnonkosmetiikalle eivät siis ole kovin moninaiset. Haluan vain, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan vaatimukset sisällöltään, ei tuoksu liikaa tai pahalle, ja toimii tarkoitetussa käytössä. Satunnaisotannalla olen kokeillut lukuisia merkkejä, mutta nyt näyttää siltä, että olen löytänyt itseäni miellyttävät sarjat. Näiden lisäksi kiinnostaisi vielä kokeilla Estelle & Thild -tuotteita, mutta koska tällä hetkellä ei ole mitään erityisiä puutteita kylppärin kaapissa, kokeilu jää jonnekin tulevaisuuteen.

Olen iloinen, että olen löytänyt näiltä merkeiltä hyviä tuotteita. Sellainen jatkuva hakuammunta on nimittäin rasittavaa, ja jos sattuu menemään pieleen, saa epämiellyttävän tuotteen kanssa kärvistellä vaikka kuinka pitkään. En nimittäin pysty heittämään pois sinänsä hyvää tuotetta, joka ei vain vastaa toiveitani. Onneksi jämäprojektin myötä olenkin jo päässyt melkein kaikista hutiostoksista eroon, ja jatkossa pysyttelen näissä hyviksi todetuissa.

Mikä on teidän suosikkimerkkinne?

12 vastausta artikkeliin ”Luonnonkosmetiikkaa, josta pidän

 1. Suosikki riippuu vähän käyttökohteesta. Hiusbalsamit Madaralta usein, mutta muitakin hyviä löytyy. Naamaan menee luomuarganöljyä ja edelleen Madaraa. Podi tykkää Cattierin sheabutterista. Shampoita on luonnonkosmetiikan puolella miljoona kivaa ja yritän käyttää niitä kaikkia 😀 Nyt on menossa setti Providaa. Huulirasvat on kai Laveraa ja jotain toista tuttua.

  Tuolla on sitten laatikollinen avaamattomia joka lähtöön, siellä pitäisi olla myös merkkejä joita en oo ennen käyttänyt. Aikuisena on kivaa kun voi järjestää itselleen joulun milloin vaan! Jos olisi pakko valita yksi merkki mist otan kaiken tarvittavan, kai se sitten olisi Madara. Nyt on kyllä tullut myös paljon uusia sarjoja joista en tiedä mitään, en ole kokeillut enkä tiedä kuinka kattavasti hoitaisivat ihmisen eri osia.

  • Etenkin hiustuotteet kiinnostavat luonnonkosmetiikan puolelta, koska vähitellen alkaa ihonhoitopuoli olla hallussa. Olen saanut hyviä vinkkejä Karkkipäivä-blogista, mutta jos noita Madaran tuotteita sattuu tulemaan sopivasti alessa vastaan, voisin kokeilla niitä. Onko sulla joku erikoissuosikki? Ostin nyt Laveran hoitoaineen 3+1 päiviltä, mutta huomasin harmikseni, että Karkkipäivän Sanni ei ollut siitä tykännyt. Tähän saakka olen kokeillut vain Estelle & Thildin sampoota, joka oli ihan ok, mutta hiukan kallis, ja Santen sampoota, joka on mielestäni tosi huono. Se kuivattaa hiuspohjaa niin, että näyttää kuin olisi hilsettä, yäk. Mutta johtuu selvästi sampoosta, koska eri tuotetta käyttämällä ongelmaa ei ole. Joten mulla on haussa hyvä luonnonkosmetiikan sampoo ja hoitoaine normaaleille, käsittelemättömille hiuksille. Ideoita?

 2. Olen ollut tosi huoleton hiustuotteissa, harvoin katson mikä on kuiville ja mikä normaaleille hiuksille. Madaran hoitsikoista olen käyttänyt kai kaikkia. Tavallisesti mulla on myös Santen hoitsikoita. Auberg on sarja, jonka muistan noin jokatoinen vuosi, siitäkin shampoota ja hoitoo, tykkään niistä kovasti. Nyt varastossa on myös Schonenbergin rosmariinishampoo ja Cattierin shampoo, en ole vielä korkannut. Ja tosiaan, nuo Providan shampoot on olleet mieluisia kans. Santen shampoot on sopineet mulle. Veikkaan että olen käyttänyt myös Weledan hiustuotteita ties minkä verran vaikkei niitä nyt olekaan kotona. Hirvee lista, liekö siinä edes kaikki 😉

  • Ilmeisesti sulle sopii mikä vaan 🙂 Noita Santen tuotteita kartan jatkossa, koska se ei selvästikään toiminut. MAdaraa on muutkin kehuneet, mutta tuoksumaailma ei oikein kolahda.

 3. Minä tykkään Crazy Rumors -merkkisistä huulirasvoista, L’Atélier des Délices -kasvovesistä ja pari kasvorasvaakin ovat olleet tosi hyviä ja Patykan putsari on ollut ihanan hellävarainen, mutta puhdistava. Origin -merkiltä en ole vielä huonoa tuotetta ostanut (kokeillut 4-5 erilaista kasvo- ja vartalotuotetta). Sukin kokeilemani pari tuotetta ovat olleet kanssa hyviä, mutta lasipurkeissa ja rikoin valitettavasti molemmat ennen kuin tuotteet ovat ehtineet loppua. Estelle & Thildin kasvovoide on ollut kanssa ihan hyvä. Hiustuotteissa kokeilin joskus Santea enkä ole sen jälkeen uskaltanut mitään hiusluonnonkosmetiikkaa ostaa, koska se oli niin huono. Madaran tuotteet ovat olleet ihan hyviä, mutta niiden tuoksuista en ole tykännyt.

  Lisäksi minulla on jostain syystä sellainen käsitys, että Freemanin tuotteet ovat jotenkin jos ei luonnontuotteita, niin jollain abstraktilla tavalla ”hyviä”. Olenkohan mainonnan uhri? Mutta niistä olen kanssa tykännyt. 🙂

  • Kiitos vinkeistä! Freemanista en osaa sanoa juuta enkä jaata, brändi ei ole hirveästi puhutellut koskaan. Luonnonmukaisuus selviäisi INCIstä, jos sitä vilkaisisi. Mä olen pitänyt niitä sellaisena bulkkki-tuotteina, voin olla väärässäkin. Onkohan joku käyttänyt ja tietää enemmän?

   Mulla on ollut kokeilussa Patykan kasvovesi ja kesällä oli L’atelier des delices kasvovoide. Molemmat ovat mielestäni ihan ok, mutta eivät täysin hintansa väärtejä. Eli kalliita siihen nähden mitä rahalla sai. Epäilen, että Patykassa se pahvipakkaus pullon ympärillä maksoi jo ison osan siitä tuotteen hinnasta… pakkaus oli tosi hienoa designia, mutta roskiskamaa välittömästi kun tuote otetaan käytöön, joten en välitä maksaa siitä ylimääräistä. Hauschkan kasvovesi on ollut yhtä hyvä, ja epäilen että halvemmilta luonnonkosmetiikan merkeiltä löytyisi hyviä myös, kasvovedet on aika samanlaisia loppujen lopuksi. Kun sopiva tarjous tulee, kokeilen Melvitaa tai Estelle & Thildiä.

   Olen tällä hetkellä ihastunut EkoPharmaan siinä määrin, että aion jatkaa sen käyttöä ihonhoitopuolella. Madarassa sama ongelma, en tykkää tuoksusta, ja Santessa samoin. Kokeilin yhden suihkugeelin SAntelta myös, ja olen todella iloinen kun se eilen loppui! Nyt pääsen käyttämään ihanan tuoksuista Body Shopin tuotetta, joka lienee luonnonkosmetiikasta kaukana, mutta ah niin ihana käyttää 🙂 🙂

   • Patykallakin on käsittääkseni halvempi sarja ja kalliimpi sarja. Olen kokeillut vain sitä halvempaa. 🙂

    Aah, Body Shopin suihkugeelit ovat kyllä mahtavia! 😀

 4. Kaikkia sampoita on tullut koettua, mutta meidän perheessä käytetään niin arkista vaihtoehtoa kuin Erittäin hieno suomalaista -sampoota. Ei ole luonnon kosmetiikka, mutta työllistääpä suomalaisia ja on meillä koettua ainoaksi, joka kunnolla pesee hiukset eikä sisällä silikoneja. Aina kokeilen joitakin muita, mutta palaan takaisin.
  Hoitoaineissa nyt käytössä Tallinnan ekokaupasta ostettu Urtekram No Perfume Mild Conditioner ja olen ollut tosi tyytyväinen. Ja vaikka mullakin huonoja kokemuksia Santesta, oon ollut tyytyväinen Berliinin ekopuodista ostettuun Sante schaumkur balm care hiuksiin jätettävään hoito-aineeseen: http://www.sante.de/en/produkte/haarpflege-und-styling/haarpflege/schaumkur-balm-care

  • Pitääkin joskus vilkaista tuon sampoon sisällystä. En ole muistaakseni koskaan käyttänyt sitä, mutta imago on kieltämättä aika maanläheinen. Urtekarmista ei ole mitään kokemuksia, mutta kiva kuulla hyviä vinkkejä. Santeltakin varmaan löytyisi jotain sopivaa, jos kahlaisi kaikki tuotteet läpi. Tähän saakka oon vaan mennyt niin satunnaisotannalla, että ei ole tullut minulle sopivia vastaan.

   • Toki voit vaikka lainata multa joskus noita hoito-aineita ja testata, miten sopivat sulle.

 5. Mun on pitänyt jo pitkään kommentoida johonkin raivaus- & kosmetiikkapostaukseen yhden kierrätysidean.

  Mä ja mun ystävä käytetään ja kokeillaan mielellään luonnonkosmetiikkaa, joten välillä tulee väkisinkin huteja. Meillä on onneksi todella erityppiset ihot, joten jos joku tuote ei toimi mun iholla yhtään, se hyvinkin voi olla loistava mu ystävälle – ja tietysti päinvastoin.

  Eipä tarvitse heittää kalliita (tai edullisiakaan) purkkeja pois, toinenkin saa testata uutta tuotetta eikä tarvise itse kärvistellä sen epäsopivan tuotteen kanssa. Win-win-win.

  • Teillä on toimiva kierrätysrinki! Olen lahjoitellut epäsopivaa kosmetiikkaa pois aina silloin tällöin, jos halukas ottaja on ilmaantunut paikalle. Olen myös ottanut vastaan jotain toiselle sopimatonta, mutta ainakin nyt kaapissa on yksi kasvovesi, joka ei sovi minullekaan, täysi pullo. Täytyy miettiä kenelle sen toimittaisin eteenpäin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)