Kierrätysautot jälleen liikkeelle

Huomio sinä, joka asut Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Kirkkonummella. Pian koittaa jälleen se aika keväästä, kun HSY:n kierrätysautot lähtevät kierroksilleen. Autot lähtevät liikkeelle Helsingissä ja Espoossa ensi maanantaina 31.3. ja muissa paikoissa vähän myöhemmin keväällä. Tarkista aikataulut ja tarkemmat ohjeet täältä!

Kierrätysautot ovat loistava palvelu. Niiden avulla voit hankkiutua eroon ongelmajätteistä, elektroniikkaromusta ja metalliromusta ilman, että tarvitsisi ajella Sortti-asemalle saakka. Kuormakaupalla jätettä ei sentään oteta vastaan, peräkärrykuormat täytyy edelleen itse viedä jäteasemille. Mutta esimerkiksi sähkölaitteita otetaan vastaan 3 per asiakas. Eli voit esimerkiksi viedä paikalle vanhan jääkaapin, jos sellainen sattuu nurkissa pyörimään. Samoin nyt on oivallinen tilaisuus hankkiutua eroon esimerkiksi remontista jääneistä maalipöntöistä, käytetyistä pattereista, energiansäästölampuista ja epämääräisistä kemikaaleista.

Oma asuinalueeni kuuluu reitin alkupäähän, joten minulla on nyt viikko aikaa käydä läpi kaikki kierrätystä odottavat varastot. Ainakin kaksi pilalle käytettyä pannua on lähdössä tuonne. Samoin yksi hajonnut läppäri, jonka unohdin ottaa viime vuonna mukaan. Elektroniikkavarastot on aiheellista käydä läpi muutenkin, sillä luulen että vuoden aikana on taas kertynyt tarpeettomia latureita, johtoja ynnä muita. Sitten pitää vielä haalia käytety paristot ja palaveet energiansäästölamput esille jostain. Tiedän että niitä on, kun vain muistaisin missä.

Viime vuonna hyödynsin autoja ensimmäistä kertaa, ja silloin kuskasin paikalle aikamoisen satsin kaikenlaista. Oli todella hätkähdyttävää nähdä etenkin se elektroniikkaroinan määrä, joka siirtolavalle kertyi. Alle puolessa tunnissa lava oli puolillaan lähinnä tietotekniikkaan liittyvää tavaraa, joka oli käynyt ihmisille tarpeettomaksi. Ei voinut olla miettimättä, mikä määrä vastaavaa kertyy esimerkiksi koko Suomen tasolla, kun muutaman korttelin säteellä romua löytyi jo kuutioittain.

Edellisen vuoden kokemuksesta vinkiksi antaisin, että kannattaa olla ajoissa paikalla, mutta   pitkällä pinnalla varustettuna. Paikalla on todennäköisesti muutama muukin, ja ainakin viimeksi omaa vuoroa joutui odottamaan. HSY:n työntekijät nimittäin tarkastavat, että jätteet menevät oikeisiin paikkoihin, eikä systeemi ole sen vuoksi kaikkein nopein. Joten varaa aikaa jonottamiseen.

Jos siis olet kaupunkilainen ja nurkissasi pyörii kierrätettävää jätettä, käytä tämä tilaisuus hyödyksesi.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kierrätysautot jälleen liikkeelle

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)