Kantistuote loppu ennen aikojaan

Stocka jaksaa ärsyttää säännöllisin väliajoin. Nettikauppa nyt on tunnetusti äärimmäisen huono, mutta eilen meni hermot myös kaupassa asioidessa. Yritin nimittäin mennä ostamaan kanta-asiakastuotetta, erästä vaatetta. Eilen oli siis 12.3. eli uusi kantisvihko on ollut voimassa alle kaksi viikkoa ja kuuta on vielä reilusti yli puolet jäljellä. Keskustan liikkeessä kävi ilmi, että kyseistä tuotetta oli tasan kaksi kappaletta jäljellä, eikä kumpikaan tietenkään sattunut olemaan juuri sitä kokoa, jonka olisin halunnut.

Voisi kuvitella, että rekki oli vain väliaikaisesti tyhjä, mutta myyjä kertoi että ei niitä tule lisää. Kaikki on siinä mitä on. Hän kuitenkin onnistui paikallistamaan Tapiolasta ja Tampereelta halutut koot, ja tilasi ne minulle keskustaan. Kiva että sentään sellainen on mahdollista, mutta miettikää nyt – kuukautta on kulunut alle puolet, ja kanta-asiakastuote on jo loppu käytännössä koko maasta.

Minusta tuo on täydellistä asiakkaan aliarvioimista. Ovatko kantistuotteetkin muuttuneet jonkinlaisiksi sisäänheittotuotteiksi, joiden perässä pitää todellakin juosta liikkeeseen heti ensimmäisenä päivänä, jos haluaa saada omansa? Ymmärrän tämän logiikan jossain hulluilla päivillä, mutta en tässä tapauksessa. Tiedän, että sisäänostaja tasapainottelee määrän ja menekin välillä. Ymmärtäisin myös, että jos olisi esimerkiksi kuun 29. päivä, jäljellä ei enää olisi kovin laajaa valikoimaa.

Olen kuvitellut kantistuotteiden olevan hyvä syy liittyä kanta-asiakkaaksi, siis että asiakas saa jotain ekstraa. Kanta-asiakasvihkossa sanotaan, että tarjous on voimassa kuun loppuun, tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Ilmeisesti tavaran ei tarvitse Stockalla riittää kovin pitkään. Mutta tosiasia on, että en viitsi ruveta ryntäilemään minnekään siitä syystä, että tuote saattaa loppua viikossa. Sen sijaan vien rahani luultavasti johonkin toimivaan nettikauppaan, josta saa samoja tuotteita samalla hinnalla. Stockkalla on ollut hyvä brändi pitkään, mutta kun verkkokauppa tökkii eikä tavaroita saa edes kaupasta, niin ei ihme että asiakkaat kaikkoavat.

 

14 vastausta artikkeliin ”Kantistuote loppu ennen aikojaan

 1. Tätä tekstiä en ihan tajua, vaikka muut kirjoittamasi jutut Stockan palvelusta ovat olleet selvästi aiheesta. Kuten kirjoititkin, sisäänostaja taiteilee menekin kanssa ja se joudutaan ennustamaan etukäteen. Tilaukset tehdään myöskin paljon etukäteen, joten ei melkein missään tapauksessa ole mahdollista tilata lisää mitään kun kyse on vaatteista, joiden sesonki on niin lyhyt. Varsinkin, kun tällaisessa tapauksessa on luultavasti sovittu jostain tietystä määrästä tavarantoimittajan kanssa.

  Kaikissa kanta-asiakasvihkoissa sanotaan, että tarjoukset ovat voimassa kuun loppuun tai niin kaukan kuin tuotteita riittää. Joskus se tarkoittaa sitä, että paikalla on oltava kuun ensimmäisinä päivinä, eikä asiassa ainakaan itselleni ole mitään ihmeellistä.

  • Aloin pohtia, olenkohan mä aina ymmärtänyt kanta-asiakastarjousten pointin ihan väärin. Ehkä olen? Kun kantisvihko ilmestyy aina kuun alussa, olen siitä päätellyt, että kyseiset tuotteet ovat tarjouksessa sen kuun ajan. Olen myös aina ajatellut, että nämä ovat ns. ihan normaaleja tuotteita, joita kaikki muut saavat ostaa tavalliseen hintaan. Esim. hullut päivät on eri asia, koska siellä erikseen toitetaan, että niitä tavaroita on vain rajatun ajan saatavilla, ei ennen eikä jälkeen. Mutta kantistuotteet ovat käsittääkseni valikoimassa muutenkin, ja välillä vain tarjouksessa. Niinpä voisi olettaa, että niitä myös saadaan lisää, jos menekki olisikin yllättävän suurta. Mutta olenko tässä kohdassa väärässä? Ovatko kanta-asiakastuotteetkin sellaisia, että niitä tilataan vain tarjousaikaa varten? Jos näin on, olisi mielestäni aiheellista kertoa siitä asiakkaalle.

   Tuo kerran kuukaudessa ilmestyvä vihko ohjaa minusta ajatukset vahvasti siihen, että tuotetta on tarjolla koko kuukauden. Kuten sanoin, ymmärrän jos loppukuusta alkaa väri- tai kokovalikoima kutistua, mutta olin kyllä aivan hämmästynyt siitä, että joku tavara oli lähes loppu reilun viikon jälkeen. Jos tavaraa ei ole tarkoituskaan tilata kuin pariksi viikoksi, miksei tarjouksiakaan lähetetä joka toinen viikko? Asiakkaana minua ärsyttää suuresti, että kauppa mainostaa jotain, ja kun menen paikalle tuotetta ei saakaan.

   Stockan palvelusta vielä sen verran, että myyjä hoiti homman oikein hyvin, ja todennäköisesti saan kuin saankin haluamani, joudun vain menemään liikkeeseen kahdesti saman asian takia. Lähinnä minua ärsyttää Stockan konserni, jossa mielestäni tehdään outoja ratkaisuja.

   • Tietenkin ne ovat tarjouksessa sen kuukauden ajan _niin kauan kuin tavaraa riittää_. Kyllähän ne saattavat olla valimoimissa muutenkin olevia tuotteita, näin varmaan esimerkiksi joidenkin jatkuvien tilauksien astiastojen tms. samoina vuodesta toiseen pysyvien tuotteiden kohdalla. Mutta kyllä mun ymmärtääkseni jokaista kantis-tuotetta tilataan aina joku tietty erä, niin että se on mahdollista heti tilauksen jälkeen myydä kanta-asiakkaille edullisempaan hintaan. Ja muut voivat sitten ostaa normaalihinnalla. Tosiaan kuten alempi kommentoija sanoi, niin joskus on tarjottu samaa alennusta jostain vastaavasta tuotteesta, mikä on musta reilua. Mutta ei vaan ole mitenkään mahdollista tilata niin paljon tuotteita, että ne varmasti riittäisivät kuun loppuun, sillä menekki ei ole koskaan varmaa.

    • Jos todella on niin kuin sanot, niin sitten minusta olisi asiallista mainita kantisvihossa, että tuotteita on rajallinen määrä.

     • No eikö siellä just mainita se ”niin kauan kuin tavaraa riittää”?

 2. Yhdyn edelliseen kommentoijaan siinä, etten ihan ymmärrä tämän kirjoituksen pointtia. Ymmärrän että ärsyttää mutta tämä kirjoitus kuulostaa enemmän nimenomaan ärsytykseltä, eikä niinkään vakavalta ongelmalta yhtiön toiminnassa.

  Olen vanha stokkalainen/ nykyinen kausityöläinen ja olen nähnyt sekä tapauksia, joissa helmikuun kantistuotteet loppuvat 31.1., koska kyseinen tuote onkin juuri sen talven hitti kuin myös tilanteita, joissa kantistuotteita ei mene yhtään, edes 70% alennuksella. Vaikea noita tosiaan on arvioida. Varmaan Stokkalla taloudellisen tilanteen vuoksi ollaan todella varovaisia tilausmäärien kanssa.

  Lisäksi Stokkaan ykkösprioriteettihan on se, että palvelu on hyvää, mitä se sun tapauksessa ilmeisesti olikin(ja mistä annoitkin kiitosta).Tuollaisissa tilanteissa ainakin ennen pyrittiin suosittelemaan korvaavaa tuotetta, josta tarvittaessa luvattiin myös kantistuotetta vastaava alennus. Tosin en tiedä, ovatko nämä jutut niin kuin ennen enkä tiedä, onko laajan valikoiman lisäksi enää oikein muita syitä käydä stokkalla kun palvelun laatu ja asiakaspalvelijoiden määrä vähän ovat mitä ovat.

  Mutta Stokka ei kyllä ole ainoa jolla on näitä ongelmia kantistuotteiden kanssa. Olen nyt 3.3. lähtien käynyt 3-4 kertaa Sokoksella kytistelemässä yhtä kantistuotetta, jota en ole vielä löytänyt. Järkevää käytöstä multa? Ei todellakaan. 😀

  • Olet ihan oikeassa, teksti oli ärsytyksen vallassa kirjoitettu. Sehän ei tunnetusti ole se rakentavin hetki, joten sanakäänteet olivat aika kärkeviä. Mutta edelleen olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että MINUN mielestäni kantistuotteiden pitäisi riittää ainakin yli kuun puolen välin.

   Kirjoituksen pointti olisi siis kertoa, että minusta on kummallista että kantistuote loppuu kesken. Sille voi tietysti olla hyviä syitä (kuten näissä kommenteissa on jo kerrotukin – ymmärrän ja hyväksyn ne kyllä), mutta siitä huolimatta asiassa on mielestäni virhe, koska minusta niiden pitäisi riittää 🙂 Tässä omassa blogissa on se hyvä puoli, että täällä voi vapautuneesti avautua kaikista ärsytyksen aiheista 🙂

 3. Onko tarpeen olla Stocmannin kanta-asiakas? Jos ei kyttäisi tarjouksia, jäisikö energiaa muuhun, tärkeämpään?

 4. Aika vanhaan juttuun kommentti, mutta menin tänään 2.9. ostamaan syyskuun kanta-asiakastuotetta, joka oli myyty loppuun, kun oli myyjän sanojen mukaan tehnyt kauppansa jo niin hyvin etukäteen. Koen kyllä tulleeni huijatuksi, vaikka myyntiehdoissa kuinka lukee, että niin kauan kuin tavaraa riittää.

  • Tämä on ihan käsittämätöntä mielestäni. Tiedän muitakin joille on käynyt samoin. Siis mikä järki tällaisessa toiminnassa?

 5. Päivitysilmoitus: Stockmann. En tajua. | Jennin Arkijärki

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)