Voi Weleda

Tässä on hyvä esimerkki luonnonkosmetiikasta, josta oikeasti haluaisin tykätä mutta ei vaan onnistu. Mielikuvani Weledasta on, että se on laadukas ja perinteinen merkki. Tykkään niistä iloisenvärisistä pakkauksista myös. Mutta sitten alkaa tökkiä.

Ensimmäinen kokeilemani tuote oli villiruusu-sarjan vartalovoide. Ostin sen reilulla alennuksella Sokoksen 3+1 -päiviltä kokeilumielellä. Kyseessä on on hyvin nestemäinen, vaaleanpunainen kosteusemulsio. Se toimii ihan hyvin, mutta tuote on pakattu lasipulloon. En ihme kyllä ole onnistunut vielä pudottamaan ja hajottamaan pakkausta, mutta se johtuu ehkä siitä että olen varonut ihan hulluna. Minusta on älytöntä pakata rasvaa lasiin, koska kun tuotetta käyttää, sormista tulee liukkaat ja pullo on välittömässä vaarassa. Olin myös pettynyt tuoksuun. Pidän kaikenlaisista ruusupohjaisista tuotteista, mutta tässä tapauksessa tuoksu oli varsin pistävä, ei ollenkaan hennon kukkainen.

Seuraavaksi ostin tyrni-sarjasta käsivoiteen, jälleen jostain alesta, mahdollisesti Hulluilta päiviltä. Metallituubi oli tällä kertaa toimiva. Itse tuote on aika kevyt ja imeytyy nopeasti, eikä se ihan riitä talvikuiville käsilleni. Mutta se tuoksu! Se on tyrmäävä! Ei suorastaan vastenmielinen, mutta minulle aivan liian voimakas. En osaa kuvailla sitä kunnolla, mutta tämäkin on pistävä, ja jää myös käsiin rasvauksen jälkeen. Käytän tuotteen loppuun, mutta en voisi kuvitella ostavani uudelleen.

Annoin viimeisen mahdollisuuden vauvoille tarkoitetulle calendula-sarjalle, koska sitä mainostettiin miedolla tuoksulla ja herkälle iholle sopivana. Ostin siis kosteusvoiteen ihan itseäni varten. Tällä kertaa tuoksu ei tosiaan ollutkaan niin pistävä, mutta itse tuote ei toiminut. Se tuntui käytössä hyvin samalta kuin perinteinen Natusanin sinkkivoide, ja sellaista kosteusvoidetta en ollut hakemassa. Täytyy sanoa, etten kyllä välttämättä käyttäisi tätä vauvallekaan, tuote tuntuu tosi paksulta ja huonosti imeytyvältä, eikä erityisen kosteuttavalta.

Näin ollen on pakko todeta, että Weledaa ja minua ei valitettavasti ole tarkoitettu toisillemme. Mielestäni olen antanut sarjalle jo tarpeeksi monta mahdollisuutta, vaihdellut tuotelinjoja ja käyttänyt kutakin tuotetta pidemmän aikaa. Pidän edelleen Weledaa melko laadukkaana, mutta se ei vain vastaa omiin tarpeisiini. Koska hinta on toisaalta enemmän ylä- kuin alakanttiin, nämä jäävät jatkossa hyllyyn.

Onko joku muu tykännyt Weledasta?

14 vastausta artikkeliin ”Voi Weleda

 1. Weledan hiushommelit toimii ihan ok. Tuoksut taas on makuasia: musta Weledan tyrnituoksu on tosi kiva, mutta ruusu… ei. En kyl muutenkaan pidä ruusuntuoksusta kosmetiikassa, se tuo mieleen halvat venäläiset hajuvedet.

  • Nämä on niin makuasioita. Omasta mielestäni se tyrni on todellakin tyrmäävä! Sen sijaan useimmat ruusun tuoksut on ok.

 2. Minulla on Weledasta aika pitkälle samanlaisia kokemuksia. Oikein mikään kokeilemastani Weledan tuotteista ei miellyttänyt niin paljon, että olisin toistekin ostanut. Niissä on ollut yleensä todella voimakas tuoksu tai sitten epämiellyttävä koostumus. En pidä myöskään merkin brändi-ilmeestä. Weledan purkeista tulee sellainen täti-fiilis. ;D Yleisesti ottaen olen kokenut, että samalla rahalla saan yleensä joltain toiselta merkiltä paremman (ja paremman näköisen) tuotteen.

  • Olen niin low maintenance, että purkin ulkonäöllä on tosi vähän vaikutusta. Tärkeintä on että se toimii 🙂 Mutta kiva kuulla etten ole muuten kokemusteni kanssa yksin. Weleda edustaa hyvin näitä luonnonkosmetiikkaan liittyviä ongelmia. On aika vaikea tottua niihin tuoksuihin ja koostumuksiin, kun on aina käyttänyt ns. normikosmetiikkaa.

 3. Skin food on tuoksuton paksu lanoliinivoide, jota joskus tarvitsee. Minullakin voimakas tuoksumaailma tökkii, mutta luultavasti eri tuoksut. Mantelituotteissa tuoksu on mieto. Omat voiteeni imeytyvät paremmin, joten pitäydyn jatkossa omatekoisessa.

  • Testailin skin foodia kaupassa, koska sen nimeen niin monet vannovat, mutta en tykännyt koostumuksesta. Se oli liian jähmeää. Ostin Laveran vartalovoin sen sijaan, ja siihen olen ollut tyytyväinen sekä tuoksun että koostumuksen puolesta.

 4. Kokemukseni rajoituu muutamaan Welede sarja tuotteeseen; ruusu- sekä lime(tai sitruuna?) suihkusaippuoihin, huulirasvaan (calendula) ja ihoöljyyn. Nestemäiset suihkusaippuat olivat ihan hyviä, voimakas tuoksu oli vähän plussaa erityisesti sitrustuoksu oli todella virkistävä. Huulirasva oli erittäin huono, ei täyttänyt tehtäväänsa. Hoitoöljy, muistaakseni Laventeli oli pakattu vaaralliseen lasipulloon. Vauvojen tutteet ovat liian voimakkaita, ehkä suomessa vauvan kuluu tuoksua vauvalta eikä tuoksuöljyiltä 😉 Vaikka muutamat tuoteet olivat ihan OK mielestäni hinta ei vastaa laatua. Weledan hinnoilla tuoteen pitäisi olla ihan huippu hyvä! Jäi tunne että vaikka itsekkin ostin nuo -40 % alesta maksoin siltikin liikaa.

  • Minusta taas tuntuu, että tuotteet periaatteessa ovat ihan laadukkaita, mutta niiden ominaisuudet eivät vain ole minulle sopivia. Paras luonnonkosmetiikan huulirasva jota olen kokeillut, on muuten Inkuton huulirasva.

 5. Raskausaikana käytin kurinalaisesti sitä raskausarville tarkoitettua hoitoöljyä ja olin tosi tyytyväinen, ei tullut arpia, tuoksu oli musta ok, voimakkaampi kuin mitä yleensä vartalonhoidossa käytän, mutta ei paha. Vauvalle olen ostanut kuivan ihon hoitoon sitä Calendula kosteusvoidetta ja olen siihen melko tyytyväinen, tuoksu on tosin mustakin liian voimakas, kun on kyseessä vauvan tuote. Luulen että tämän purkin jälkeen etsin toisen, tuoksuttoman luomurasvan vauvalle. Omassa ihonhoidossa olen käyttänyt manteli-sarjaa, se oli tuoksultaan juuri sopivan mieto, mutta ei vastannut sitten kuitenkaan ihoni tarpeita pitemmän päälle. Ainoa säännöllisesti käyttämäni Welelda tuote on manteliöljy, sitä käytän silmämeikin poistoon, toimii täydellisesti. Sama ajatus kuin sulla, haluaisin tykätä ja käyttää enemmänkin, mutta kun ei niin ei.

  • Sivuhuomautuksena on pakko muistuttaa, että kaikille ei raskausarpia tule ollenkaan, rasvasi tai ei, tai sitten vain tiettyihin paikkoihin. Esim. mulle ei oo koskaan tullut raskausarpia mahaan (viisi täysiaikaista raskautta), muualle kylläkin 😀 Enkä siis oo rasvannut koskaan.

   Toisinsanoen rasvauksen tehoa voi siis itse testata eri raskauksien välillä (=toisessa rasvaa, toisessa ei), jos uskaltaa… 😀

 6. Vaikka en haluaisi sanoa tätä niin on pakko. Oon ite kans pettynyt tosi moniin Weledan tuotteisiin, vaikka haluaisin tykätä niistä. Skin food oli ihan katastrofi: tuoksu ja koostumus, yök. Ja samalla linjalla Jennin kanssa eli oon antanut merkille mahdollisuuksia toisensa jälkeen, mutta ei vain natsaa. Tosin Weledan huulirasva, jota joku parjasi tässä viestiketjussa, on mun mielestä ihana! Niin asiat on subjektiivisia meille kaikille. 😀

 7. Kommentoin nyt ihan muuta kuin Weledaa, mutta tuli mieleen tästä tekstistä. Nimittäin olen jonkun aikaa etsiskellyt palashampoota (no more plastic bottles for me). Vierastan voimakkaita tuoksuja, joten esim. Lushin tuotteet eivät tule kyseeseen. Pari palaa olen ostanut (korkeaa hintaa hieman nikotellen), mutta eivät ne ole sopineet. Joko aine ei ole lähtenyt tukasta muuten kuin nesteshampoolla pesemällä tai se on aiheuttanut kaameat kutinat päänahkaan. Tavan saippualla pestessä tukka taas ei ole tullut kuin puolipuhtaaksi.

  Mutta nyt tais löytyä aine minun piälle, eli Dove-palasaippua. Tukka on puhdas, siinä on mieto tuoksu ja päänahka on tyytyväinen. JES! Luomuahan se ei ole, mutta toistaiseksi en jaksa etsiä enempää.

  Mitähän tekisin sille tukkasaippualle, jolla olen pessyt ehkä kahdesti? Maksoi kahdeksan euroa 🙁

  • Lush on ihan omassa luokassaan noiden tuoksujen osalta. Koko kauppa lemuaa niin kauas, ettei sinne pysty edes menemään sisälle! Vaikka tiedän että monet kyllä tykkää niistä, ilmeisesti juuri tuoksujen vuoksi. Ihmiset on erilaisia.

   Voiko sillä tukkasaippualla pestä jotain muuta? TOimiiko käsisaippuana esim? Olen seurannut Karkkipäivä-blogissa palasampoo-kokeiluja, ja niiden kokemusten perusteella en olisi valmis vaihtamaan, vaikuttaa nimittäin tehottomalta tai äärimmäisen hankalalta. Dovea siellä ei kyllä ole kokeiltu 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)