Tiskikoneen luovaa käyttöä

Keksin jälleen, mitä muuta kuin astioita voi pestä tiskikoneessa. Kampoja! Siis tavallisia hiusten kampaamiseen tarkoitettuja muovisia kampoja. Olen vilkuillut omiani viime aikoina sillä silmällä, että aika likaisilta näyttävät. Sain päähäni kokeilla, mitä tapahtuisi, jos kamman laittaisi tiskikoneeseen muun tiskin sekaan. Puhdasta tuli! Erittäin kätevää. Inhoan nimittäin sekä likaisia kampoja, mutta myös niiden pesemistä. Ikinä ei tunnu kaikki töhkä lähtevän sieltä piikkien välistä.

Mutta tällä kertaa pääsin vähällä, ja pesutulos oli priima. Laitoin kamman haarukoiden ja veitsien kanssa koriin pystyyn, ja se pysyi siinä hyvin paikallaan. Tämä keino toimii tietenkin vain muovisille kammoille, älkää kokeilko puuvartisten tai metallisten kanssa. Muutenkaan en ota mitään vastuuta kikan toimivuudesta – eihän noista koskaan tiedä. Mutta itse aion laittaa seuraavaan koneelliseen kaikki loputkin huushollista löytyvät kammat mukaan.

10 vastausta artikkeliin ”Tiskikoneen luovaa käyttöä

 1. Kampoja mäkin olen pessyt tiskikoneessa, ne kun on kamalan vaikeita muuten saada puhtaaksi. Ja duplot on toinen, mitkä on kätevä pestä tiskikoneessa, jos pesun tarvetta on.

  • Hauskaa että joku muukin on keksinyt saman idean! Pistin juuri neljä uutta kampaa koneeseen. Yhdessä on metallinen piikki, saa nähdä mitä sille käy.

 2. eikö pesukone kävisi yhtä hyvin. Jotenkin tuntuisi hygienisemmältä – nimittäin niitten astioitten kannalta….?

  • Ehkä ne voisi pesupussissa laittaa, mutta sitten ne kolisisi siellä linkouksen mukana… ei kuulosta niin kätevältä. En oikein näe mikä on hygieniaongelma, koska kaikki tiskithän on likaisia? Ajattele nyt, samassa koneessa pestään astioita, jotka ovat käyneet muiden ihmisten suussa... Mutta ei se häiritse ketään, koska sitten kun kone on valmis, kaikki on puhdasta. Konetiskiaine on sellaista myrkkyä, että pari kampaa tuskin aiheuttaa mitään hirveää terveysriskiä 🙂

 3. Mäkin pesen kokomuovisen Tangle Teezer -hiusharjani astianpesukoneessa! Irtohiukset vaan pois ja harja koneeseen. TT on muuten tässäkin suhteessa tosi hyvä hiusharja, koska tavalliset hiusharjat on tosi vaikeita pitää puhtaina ja harjaa täytyy vaihtaa aika usein. Mulla on TT ollut käytössä jo monta vuotta ja ikä näkyy vain naarmuina.

  • Olen harkinnut tuollaisen ostamista, koska vanha harja alkaa tulla tiensä päähän. Se tosin onkin jo 15 vuotta vanha. Ehkä seuraavasta alennusmyynnistä ostan, viime syksynä noita oli sekä sokoksella että stockalla alessa.

 4. Olen miettinyt tätä samaa, mutta jostain syystä se on tuntunut… erikoiselta. Kampa on vähän niin kuin oma hygieniatuote ja minulla on ainakin ollut joku kynnys laittaa se astioiden mukana pesuun. Mutta kai pitää kokemuksista rohkaistua. Pitäähän se paikkaansa, että kaikki koneessa on likaista. 🙂

  • Otetaan keksitty mutta ällö esimerkki: kumpaa nuolaisisit mieluummin – omaa kampaa vai vieraan ihmisen suussa ollutta haarukkaa? Siellä ne kuitenkin uivat samassa pesuvedessä molemmat, niiden omien astioiden joukossa. Eikä ne astiat ällötä yhtään kun kone on valmis, vaikka siellä onkin pesty muiden suussa kulkeneita ruokailuvälineitä samassa koneessa. Tästä johtuen en näe, että kampa olisi NIIN epähygieninen, etteikö sitä voisi pestä astioiden mukana. Päänahasta voi irrota vähän likaa, rasvaa ja ehkä kuolleita ihosoluja. Ihan samaa kamaa, mitä suussakin on, paitsi että suussa on takuulla vielä enemmän bakteereita, esim. kariesta. Ja onhan siellä samassa koneessa ne ruoanjämätkin, eikä niistä ole kammassa jälkeäkään, päästä ei löydy kalanruotoja konepesun jälkeen… 🙂 Uskon omia aistejani, ja totean että tiskiaine on sellaista myrkkyä yhdistettynä erittäin kuumaan pesuveteen ja höyryyn, että kyllä niillä puhdasta tulee.

   • Minä myös pesen kammat astianpesukoneessa. Ja jos oikein alkaa miettiä eri pesuvaihtoehtoja, eipä tuo vaatteiden seassakaan peseminen kovin houkuta. Miettikääpäs mitä kaikkea niistä löytyy… Tiskikone on sentään melko viaton paikka. Eikä kamman lika nyt ole mitenkään kauheinta mahdollista.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)