Nettiostoksia ja nettitelevisiota

Suomessa on on ollut mahdollista palauttaa netistä ostetut tuotteet ilman kuluja. Tämä tosin on käsittääkseni koskenut vain kotimaisia nettikauppoja. Nyt lainsäädäntö on muuttumassa, ja kesällä tämä automaattinen oikeus poistuu. Mutta on silti mahdollista, että käytännössä tilanne pysyy ennallaan, se riippuu yrityksen omasta politiikasta. (MTV3)

Äskeisessä artikkelissa on linkki toiseen uutiseen, jossa kerrotaan, että ”zalando-sukupolvi” palauttaa nettiostoksiaan holtittomaan tahtiin, ja tämä jää aina kauppiaan tappioksi. Netistä ostaminen ei ole sama kuin kaupasta, koska tuotetta ei voi hypistellä. Toisaalta kunnolliset kokotaulukot, valokuvat ja muut tiedot vähentävät virheostosten riskiä, joten siinä on kyllä nettikaupoillakin aihetta katsoa peiliin. (MTV3)

Digitoday on vertaillut nettitelevisiopalveluita. En itse käytä näistä mitään, mutta palveluiden idea on hyvä, sillä ne vähentävät ostettavien tavaroiden määrää. Olin aikoinaan innoissani Netflixin tulosta Suomeen, mutta petyin valikoimaan. Sieltä puuttuu kaikki ne herkut, joiden takia USAssa palvelusta niin paljon tykkäsin. Joten tilaan nyt sen sijaan BBC Global -palvelua, joka taas vastaa tarpeitani erittäin hyvin.

Yksi vastaus artikkeliin ”Nettiostoksia ja nettitelevisiota

  1. Itselläni jäisi nettishoppailu todella vähiin, jos palautuksesta joutuisi maksamaan. Tämän takia tilaan yleensä vain sellaisista nettikaupoista, jotka mahdollistavat ilmaisen palautuksen. En tilaa huvikseni tavaroita, vaan parhaan käsityksen mukaan. Joskus vain tavara osoittautuu oikeassa elämässä ihan erilaiseksi millaiseksi sen olin kuvitellut verkkokaupan kuvauksen ja kuvien perusteella. Kaipaan erityisesti tarkempia koko- ja materiaalikuvauksia sekä selkeämpiä kuvia erityisesti mustista vaatteista. Jos vaatetta on myynnissä jonkun toisen värisenä kuin mustana, niin katson yleensä yksityiskohdat siitä, koska mustien vaatteiden kuvat on usein todella huonoja.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)