Viikon vinkit: lastenvaatteita, tiskirättejä ja pakkausmerkintöjä

Helsingin Uutiset kirjoitti jo marraskuussa lastenvaatteita hamstraavista äideistä. Ilmeisesti on ihmisiä, joille tietty merkki on niin tärkeä, että käytetystäkin ollaan valmiita maksamaan aika isoja summia. Ottamatta kantaa asiaan sen kummemmin, tämä on ihan mielenkiintoinen näkökulma taannoiseen lastenvaatekeskusteluun. Kiinnostava havainto tulee Terhi Wilskalta jutun faktalaatikossa, jossa todetaan lapsen olevan sijaiskuluttaja. Kaikki äidit eivät koe oikeaksi hyväksytyksi ostaa itselleen, joten sitten ostetaan lapselle, koska kukaan ei voi kritisoida äitiä joka haluaa pukea lapsensa hyvin.

Kestorätit ovat periaatteessa hyvä idea tiskirätteinä, mutta vain jos niitä pesee tarpeeksi usein ja silloinkin kuumassa vedessä. Kestorätti – samoin kuin kertakäyttöinenkin – muuttuu nopeasti bakteeripesäksi. Itselläni on käytössä vajaat kymmenkunta kestorättiä (ei mitään itse virkattuja vaan normaaleja kaupasta ostettuja), joista yksi on käytössä viikon tai enintään kaksi kerrallaan. Pesuun heitän ne lakanapyykin mukana, eli 60-90°C. (YLE)

Melko kattava lista erilaisista elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä ja niiden selityksistä. (Makuja.fi)

 

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: lastenvaatteita, tiskirättejä ja pakkausmerkintöjä

  1. Lapsiperheen äitinä on tosi vaikeaa kuvitella, että kukaan pitäisi samaa tiskirättiä käytössä kahta päivää peräkkäin. Mä pidän niitä reikäisiä sifonetteja epähygieenisyyden huippuna. Oonkohan mä ainoa, joka todella nakkaa rätin pyykkiin joka päivä?? Ilmankos niitä onkin iso kasa.

    • Luulenpa, että kuulut vähemmistöön 🙂 Itse luotan omiin aisteihini, ja rätti lentää pyykkiin siinä vaiheessa kun se alkaa joko näyttää tai tuoksahtaa likaiselta. Mutta toisaalta tiskirättiä ei meillä välttämättä ihan joka päivä käytetä (juu, sellainen on ihan mahdollista), niin kerta päivässä olisi turhan tiuha tahti. Kymmenkunta rättiä riittää hyvin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)