Järjestystä lisää

Tutkaillessani keittiön syvää ja leveää laatikkoa, huomasin että sen yläpuolella oleva matala mutta yhtä leveä laatikko kaipasi samantyyppistä muodonmuutosta. Harvemmin käytettävät laatikot pysyvät pitkään siisteinä, mutta sitten kun erehtyy jotain laittamaan väärään paikkaan, sekasorto alkaa salakavalasti kasvaa. Muotonsa puolesta tämäkin on ollut vähän hankala laatikko, ja siksi olen säilyttänyt siellä hienompia kahvilusikoita, piparkakkumuotteja ja sen sellaista tavaraa.

Aloitin tyhjentämällä koko laatikon ja pyyhkimällä pohjan. Sen jälkeen reippauden puuskassa kiillotin muutaman tummuneen hopealusikan. Katsoin myös, että kaikki olivat siististi omissa laatikoissaan ja muovipusseissa, jotteivät heti pääse tummumaan uudelleen. Sen jälkeen aloin oikeastaan ensimmäistä kertaa miettiä missä järjestyksessä tavarat kannattaisi laatikkoon laittaa.

Lopputulos oli, että järjestys muuttui aikalailla. Samalla tuli lisää tilaa, kun oli aikaa hieman sovitella ja asetella tavaroita tehokkaimpaan järjestykseen. Sain laatikkoon mahtumaan mm. yhden ison ja laakean mutta matalan vuoan, jota on ollut aiemmin tosi hanaka saada fiksusti muiden vuokien joukkoon toiseen laatikkoon. Lisäksi jatkossa löydän kaiken huomattavasti helpommin. Karsiminen jäi varsin vähäiseksi, kiertoon lähti ainoastaan yksi kauha ja yksi pariton pikkulusikka. Tilaa tuli lisää siis ainoastaan järkevämmällä järjestelyllä.

2 vastausta artikkeliin ”Järjestystä lisää

  1. Totta joka sana! Juuri siivoilin arkistokaapin hyllyjä: Papereita meni kyllä paljon poistoon (sähkösopimuksia vuodelta 2007..) ja tyhjiä kansioita 6kpl. Mutta muutama hylly siistiytyi ja tilaa tuli paljon jo pelkällä järjestelemisellä. Ja todellakin pätee kodin joka kohteessa!

    Kiitos kivasta ja hyödyllisestä blogista. Turhan tavaran poistaminen todellakin parantaa elämänlaatua uskomattoman paljon. Hirvittää ajatella, paljonko olen poistanut tavaraa viimeisen vuoden aikana, mitään en ole kaivannut. Hirvittää siis siinä mielessä, mitä tarpeetonta roinaa kodissamme säilöimme. Koti on vielä kaukana minimalistisuudesta enkä siihen pyrikään, mutta alamme olla lähempänä tavoitetta: kaikki tavara löytyy tarvittaessa, omistamme vain mitä tarvitsemme tai rakastamme.

    • Ole hyvä, mukava että viihdyt! Mulla on jonkinlainen järjestelyvimma meneillään, eilen siivosin liinavaatekaapin, josta tosin en heittänyt mitään pois.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)