Viikon vinkit: kylmäpesu, soodavinkki ja siisteyshuijaamista

Ensimmäinen joulukuuta lähtien täytyy uusissa pesukoneissa olla 20 asteen pesuohjelma. Kylmäpesu säästää yhdessä pesussa energiaa, mutta se ei pese vaatteita puhtaiksi. Etenkin ihmisestä peräisin oleva lika ei lähde alhaisissa lämpötiloissa. Itse pesen liinavaatteet aina vähintään 60 asteessa, mutta yleensä yhdeksässäkympissä. /Helsingin Uutiset)

Soodavinkki suoraan Martoilta: näin saat mukeista tummentumat pois. (Iltasanomat)

MTV3 listaa lukuisia vinkkejä, joilla koti ”huijataan” siistiksi pikavauhtia. Vinkit perustuvat lähinnä siihen, että sotkut ja liat piilotetaan toisten tavaroiden alle. Koti siistiytyy nopeasti, mutta tämä on sitä niin sanottua survomista, jonka seurauksena pidemmän päälle entistä hurjempi kaaos valtaa kodin…

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: kylmäpesu, soodavinkki ja siisteyshuijaamista

  1. Taidan todellakin olla survoja…ja olen tosi kyllästynyt siihen. Meillä on ihan liikaa tavaraa ja niillä ei kunnon säilytyspaikkoja. Jotenkin en vain saa tätä huushollia kasaan, vaikka olen jo vuoden karsinut tavaraa ja lopettanut ostamisen lähes kokonaan. Apua, hukun sekamelskaan!

    • Elefantti syödään pienissä paloissa, joten sinulla on toivoa! Ota työn alle pieni osa kerrallaan, niin raivaaminen edistyy. Oletko kiinnittänyt huomiota siihen, että tavaraa tulee helposti myös muutenkin kuin ostamalla? Sukulaiset tyrkyttävät yhtä ja toista, lapset kantavat tuotoksiaan tarhoista ja kouluista, ja erinäistä mainossäläkää kertyy huomaamatta. Tsemppiä urakkaan!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)