Pallot ilmassa, ainakin vielä

Blogissa on ollut viime ja tällä viikolla tavallista hiljaisempaa. Se johtuu siitä, että sekä työ- että muussa elämässä on niin sanotusti vähän tilanteet päällä. Koska kaikkea ei ehdi, jostain on pakko tinkiä. Aiheita olisi mielessä vaikka kuinka (miksi niitä aina tuleekin mieleen juuri silloin kun ei ehdi kirjoittaa?), mutta aika ei riitä, koska yöunistani en tingi.

Törmäsin äskettäin uutiseen muovikassittomasta marraskuusta. Onko tämä jokin yleinen perinne, vai äskettäin keksitty? Haluaisin osallistua mutta tiedän jo nyt että tämä hetki ei edesauta onnistumista. Jos kaikki pallot pysyvät ilmassa muutenkin vain juuri ja juuri, niin siinä jää muovikassit toissijaisiksi. Mutta asia on tärkeä ja sellainen, johon itse pystyisin helposti vaikuttamaan. Pidetään mielessä ja palataan ensi viikolla.

Olen myös lueskellut Noora Shinglerin Marjoja & maskaraa -kirjaa. En ole ehtinyt syventyä siihen kovin tarkasti, mutta yleiskuva on käynyt selville. Kirja on ollut monessa suhteessa erilainen kuin odotin. Joistain asioista pidin, mutta toisaalta olen Nooran kanssa joistakin asioista niin eri mieltä, että osaan sisältöä suhtaudun aika suurella kriittisyydellä. Kirjoitan tästä pidemmin kun ehdin syventyä kirjaan paremmin.

Tällaisia kuulumisia siis tällä hetkellä. Seuraavan kerran palaan varmuudella sunnuntain linkkivinkkien muodossa. Ensi viikolla toivottavasti paremmalla ajalla ja energialla!

2 vastausta artikkeliin ”Pallot ilmassa, ainakin vielä

  1. Kiitos hyvästä ja asiallisesta blogista. Tätä on ollut mukava seurata; pidän blogisi yksinkertaisesta ulkoasusta ilman turhia krumeluureja ja kirjoitat täyttä asiaa. Tästä saa inspiraatiota oman perheen tavaravuorien taltuttamiseen…mikä kylläkin tuntuu olevan mahdoton tehtävä, kun muilla perheenjäsenillä (isä ja 8, 11, 12 ja 15 v. lapset) on jatkuva halu vain kasvattaa vuoria.

    Mutta tuohon muovikassiasiaan haluaisin esittää vähän toisenlaisen näkökulman, josta juttua esim. täällä http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/48203-jattiyllatys-ekoteon-tekeekin-muovipussin-ostaja . Eli menee aikalailla lillukanvarsiksi muovisten kauppakassien välttely. Muovikassi on saanut huonon maineensa ilmeisesti niiltä ajoilta, kun jätteet kuskattiin kaatopaikoille tai jätettiin luontoon ja tottahan on, että ne eivät siellä hajoa ja jäävät roskaamaan luontoa. Roskatessaankaan niistä ei liene sen suurempaa haittaa luonnolle kuin se roskaus. Mutta ainakin täällä meillä kuivajäte menee poltettavaksi ja siellähän siitä muovipussista otetaan vielä energia talteen, joten en pidä muovipussien välttelyä kovinkaan ekologisena tekona.

  2. Itse käytän surutta muovikasseja, mutta kauppakassina yksi yksilö palvelee vähintään viisi kertaa (en laske niitä likaisille lattioille esim. kaupassa tai rapussa) ja sitten pullojen roudauksessa noin kolmisen kertaa, kunnes viimeisen hyvästin aika on roskapussina.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)