Ähky

Hullut Päivät eivät ole vielä edes alkaneet, ja minulla on jo tavaraähky. Se tuli pelkästään kuvastoa selaamalla. Siellä on ihan järkyttävän paljon tavaraa! Ja aivan varmasti niitä kaikkia ostetaan. Puuh. Väsyttää pelkkä ajatus. Kuka sitä kaikkea tarvitsee? Itse bongasin kuvastosta yhden levyn, jonka olin aikonut ostaa joka tapauksessa sekä yhden mekon, jota ajattelin käydä sovittamassa. Siinä kaikki.

Tein muuten tänä vuonna kuvastosta mielenkiintoisia huomioita. Esimerkiksi sen, että Sokoksella ja Stockalla näyttää olevan paljon samoja tuotteita myynnissä. Bongasin molemmista Methodin siivousaineita ja samaa luonnonkosmetiikkaa. Varmaan on muutakin, mutta nämä sattuivat silmiin, koska ne olivat ostoslistalla jo viime viikolla. Hinnat kuitenkin vaihtelevat, mikä on positiivista, sillä se kertoo siitä että ainakin ko. kaupat hinnoittelevat tavaransa itse. Method näytti olevan Stockalla kalliimpaa, mutta kosmetiikat halvempia.

Toinen havainto liittyy siihen, että kuvasto kertoo kampanjoiden olevan todellakin massoille suunnattuja. Esitellyistä vaatteista varmaan 95% oli mustia tai tummia yleissävyltään. Oletan sen johtuvan siitä, että valtaosa suomalaisista haluaa pukeutua äärimmäisen neutraalisti, ja mieluiten juuri mustaan. Katukuva vahvistaa havaintoa. Eikä siinä mitään, jokainen pukeutuu juuri niin kuin haluaa. Mutta jos on vastikään nähnyt paljon vaivaa uudistaakseen vaatekaappiaan värikkäämmäksi, näillä kampanjoilla on melko vähän tarjottavaa…

Lopuksi ihmettelin sitä, miten samanlaisia tavaroita oli myynnissä. Katsokaa vaikka kenkiä, huiveja tai huonekaluja? Sivu toisensa jälkeen lähes identtisiä tuotteita. Mistä ne erot tulevat? Tuotemerkistä? Materiaalista? Jopa samalla sivulla saattaa olla kahdet melkein samanlaiset tuotteet vierekkäin. En ihan tajua tätä logiikkaa. Miksi haluaisin valita kymmenen mustan untuvatakin väliltä? Enkä muuten edes liioittele. Sivulle 126 mennessä kuvastossa on esitelty 10 lähes samanlaista naisten toppatakkia. Lähden siitä, että eri sivuilla esiintyy eri takki. En jaksanut laskea pidemmälle. Siis mikä on noiden kaikkien pointti?

Ja vielä yksi asia: blogiin on löydetty jälleen kerran hakusanoilla, joissa yhdistyy Stockmann ja infrapunasauna. Hakijoille tiedoksi, sellaisen saa ostetuksi itselleen perjantaina, lisätietoja sivulta 213.  Tästä blogista ei valitettavasti löydy tämän enempää tietoa, sillä koko asia on minulle edelleen suuri mysteeri. Ihanko oikeasti joku tarvitsee infrapunasaunaa itselleen…?

4 vastausta artikkeliin Ӏhky

 1. Ajattelin hankkia Stockan hulluilta päiviltä itselleni neuletakin. Päätin etukäteen vieläpä, että käyn siellä vain keskiviikkona (haen lentolippuja) enkä lähde joka aamu neuletakkeja vertailemaan. Listasin kaikki keskiviikkona kuvastossa olevay neuletakit ja niitä oli pal-jon! Jäin pohtimaan tuota samaa asiaa, miksi noin paljon samanlaisia tuotteita eri merkeiltä? Tulevatko ne kaikki edes myydyksi, kun pakkohan noiden välillä on tehdä jo etukäteen karsintaa. En jaksa kaikki niitä käydä tutkailemassa.

  • En ole selvästikään yksin tämän ihmetyksen kanssa. Olisi kiva, jos joku kaupan alan asiantuntija avaisi vähän tätä mysteeriä. Miksi niin monta samanlaista? Pari kolme samantyyppistä tuotetta ymmärrän, tai samanlaisia eri päivinä, mutta samana päivänä monta samanlaista tuotetta on ihan mysteeri.

 2. Stockan hullut päivät olen jo vuosia kiertänyt kaukaa, ei vaan jaksa… Toki ymmärrän jos sieltä jonkun vakituisesti käyttämänsä tuotteen edullisesti löytää, sen sieltä käy ostamassa, mutta muuten koko hommahan perustuu siihen, että menee hakemaan sen yhden tuotteen ja tulee ostaneeksi kaikkea muutakin.

  Täytyy kyllä tunnustaa, että viime viikolla kävin ostamassa kasvorasvaa ja aurinkopuuteria Sokoksen vastaavilta päiviltä, mutta ne purkit sitten kestääkin mulla ainakin loppuvuoden, todennäköisesti hiukan pidempäänkin. Ja tuo mitä aikasemmin sanoin siitä,että aina jotain muuta tarttuu mukaan kuin mitä menit ostamaan, ostin myös itselleni ja tytöille ripsivärit, kun tiesin meidän niitä tarvitsevan ja edullisesti mieluiset sain. Todella tarkkana saa olla, ettei sorru heräteostoksiin itsekukin….

  Ja juuri tuota ”pikkukamaa” esim kosmetiikkaa ostetaan todella paljon molemmista kamppiksista. Itse kun olen hiukan vähentänyt kaikenlaisten kosmetiikkatuotteiden käytöä en vaan jaksa enää ymmärtää sitä, että esim. sen tuhatta rasvaa ja suihkusaippuaa eri tuoksuisina löytyy ja tarjotaan. Toki itsekin käytä perusjuttuja, kuten saippuaa, rasvoja ym, mutta vain muutamaa hyvin, itselle sopivaa tuotetta.

  Pääsin muuten aitiopaikalle tämän Stockan Hullujen päivien kanssa, olen koko viikon Stockalla aamuisin ”täyttämässä laareja” talkoohommana, teemme hommaa tyttöjen harrastuksen varainhankintana. Tänä aamuna mm. asettelin myyntipöydälle ainakin kahtakymmentä erilaista suihkusaippuaa ja rasvaa, siinä sitä valinnan varaa riittää…Muuten ajattelin kyllä tänäkin vuonna kiertää tämän kaukaa,

  • Ehdottomasti ne ylimääräiset houkutukset on se juttu noissa kamppiksissa. HOukuttelevasti esillelaitetut tavararöykkiöt vetävät varmasti ihmisiä puoleensa. Sitä tulee puolivahingossa ostaneeksi kaikenlaista, kun kerran sopivasti vastaan sattui. Olen kyllä ainakin keskiviikkona menossa, juuri noita aiemmin mainittuja tuotteita katsomaan. Enkä mene takuuseen, ettenkö mitään muuta ostaisi, mutta tarkoitus ei ole lähteä varsinaisesti shoppailemaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)