Todellinen löytö roskakatoksesta

Dyykkasin tänään, ekan kerran pitkiin, pitkiin aikoihin. Eikä löytö ollut ihan mikä tahansa, vaan kokonainen kylpyhuoneen kaapisto! Siellä se nökötti biojätteiden ja energiajakeen välissä hyllyllään lappu, jossa luki SAA OTTAA. Pikatarkistus osoitti, että kaapisto oli erittäin hyvässä kunnossa. Ei kolhuja eikä naarmuja. Ei lohjenneita paloja, ei silmiinpistävää likaa. Näytti olevan Ikeasta peräisin. Vähän vanhempaa mallistoa, koska netistä ei enää vastaavaa löytynyt. Kuusi metallista jalkaa ja valkoiset vetimettömät ovet. Erittäin siisti ja hyväkuntoinen kaapisto.

Kaarsin takaisin kotiin, tein pikaisen mittauksen vessassa, nappasin mittanauhan taskuun ja palasin ulos mittaamaan kaappia. Se osoittautui juuri sopivan kokoiseksi, joten mitäpä siinä sen enempää miettimään. Naapurin ystävällisellä avulla sain kaapin kannettua kotiin. Siellä kävi ilmi, että mittaukseni oli ollut hiukan ylimalkainen, sillä peilikaapin sivussa ollut hylly jouduttiin irrottamaan seinästä, jotta uusi kaapisto mahtui paikalleen. Se ei kuitenkaan ollut menetys, sillä kaapiston mukana tuli hyllytilaa moninkertaisesti lisää. Samalla koko vessan olemus muuttui jotenkin järkevämmäksi. En ole tähän asti ajatellut, että vessoja voisi sen kummemmin sisustaa, mutta näköjään kalusteiden vaihto ja uudelleen sijoittelu voi parantaa myös vessan ulkonäköä ja toimivuutta.

Tarkemmin löytööni tutustuessa huomasin, että ovissa on vähän sormenjälkiä. Muovisista lokerikoista yksi oli hiukan kärsinyt, ihan kuin lokerikon pohja olisi joskus altistunut kuumuudelle tai jollekin syövyttävälle aineelle pieneltä alueelta. En osaa kuvitella mikä sen on voinut aiheuttaa, mutta kyse on pintavauriosta, joka ei vaikuta käyttöön mitenkään. Lisäksi kaapissa on vielä toistaiseksi erilaisia hajuja. Yhdessä osassa on selvästi pidetty pesuaineita, ja toisessa osassa jotain, mikä haisee ehkä suitsukkeilta? Mikä on hiukan erikoista, koska kyseessä on selvästi kylppärin kaappi. Olen nyt ripotellut hyllyt täyteen soodaa, joten katsotaan mitä hajuille on tapahtunut 24 tunnin päästä.

Joka tapauksessa olen mahdottoman tyytyväinen, että satuin tuon kaapiston löytämään. Kierrätettyä säilytystilaa ilmaiseksi! Voiko parempaa löytöä olla 🙂

4 vastausta artikkeliin ”Todellinen löytö roskakatoksesta

  1. Joku oli hylännyt meidän oven eteen ehjät Elfat. Korkea hyllykkö ja matala hyllykkö, kaikkiin korit. Kuului vips vaan kun ne lähti meille kotiin. Olin näistä vähintään yhtä iloinen kuin sä omasta löydöstäsi! Olemme onnekkaita! 😀

    • Yleensä vastustan impulsseja raahata kotiin kaikkea kamaa roskalavoilta, mutta nyt oli niin hyvä kaappaus että kannatti!

  2. Suitsukefiilis voi tulla esim. santelipuuöljystä tms eteerisestä öljystä, jota käytetään usein suitsukkeissa.

    • Joo, tuo on selvästi ollut kylppärissä ennenkin, joten siellä on varmaan ollut jotain kosmetiikkaa tai muuta tuoksuvaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)