Patykaa väärässä pullossa

Jatketaan aiheesta kosmetiikan ”väärinkäyttö”. Tykkään käyttää kasvovesiä mutta minusta on aina tuntunut suurelta tuhlaukselta kaataa ainetta ensin vanuun ja vasta sitten pyyhkiä kasvoja vanulla. Suurin osa tuotteestahan päätyy silloin pumpulin mukana roskikseen! Mitä kalliimpi tuote, sitä suurempi harmi. Sitten löysin Dr. Hauschkan kasvoveden, joka oli pumppupullossa. Sitä sumuteltiin suoraan kasvoille, ja ihmetteilin vain miksei kukaan ole keksinyt tätä aiemmin.

Käytin (ihan miellyttävän) tuotteen loppuun, ja siirryin sitten kokeilemaan Joliesta ostamaani kasvovettä. Patykaa mainostettiin liikkeessä todelliseksi luksusmerkiksi, ja olin innokas kokeilemaan. Sarjan kosteusvoide oli naurettavan kallis, mutta kasvovesi mahtui budjettiin. Tein ensin niin kuin pakkauksessa neuvottiin, eli perinteiseen tyyliin tuote siirrettiin kasvoille vanun kautta. Mutta pian kyllästyin kalliin aineen hukkaamiseen ja vanujen kanssa sähläämiseen ja täytin Dr. Hauschkalta tyhjentyneen pullon uudella sisällöllä. Nyt suihkuttelen kasvovettä tyytyväisenä aamuin illoin. Käyttö on erittäin helppoa, ja jokainen pisara jää kasvoille eikä päädy roskikseen. Koska pullo on ennestäänkin ollut kasvovedelle tarkoitettu, se on tiivis ja neste tulee sieltä ihanan tasaisena sumuna ulos.

WP_000953

Edellisen postauksen kommenttiin vastatessani tajusin, että tätähän pitää soveltaa muuallakin. Tämä on sitä paitsi aivan mahtavaa kierrätystä, voin kierrättää pakkauksia itse itselleni. Aion seuraavaksi täyttää loppumaisillaan olevan apteekin öljypullon sillä aiemmin mainitulla vauvaöljyllä. Samalla mietin, mitä muuta voisi uudelleenkäyttää tällä tavoin.

Onko teillä kokemusta pakkausten uusiokäytöstä omassa kodissa?

12 vastausta artikkeliin ”Patykaa väärässä pullossa

 1. Meillä on lähinnä perinteiset(?) muoviset margariini-, jäätelö- ym. rasiat marjojen, papujen jne. pakastamiseen ja joistain elintarvikkeista jääneet lasipurkit toimivat teen, pähkinöiden, siementen tai muiden irtotavarana ostettujen kuiva-aineiden pakkauksina. Eli ruuan suhteen paljon pakkausten uusiokäyttöä.
  Kosmetiikan suhteen pieniä puteleita oon täytellyt matkustamista varten isommista pakkauksista, eli en osta matkoille aina uusia pikku puteleita. Ja tietysti jotain aineita saa ostettua muutenkin täyttöpulloon, tosin harmillisesti pesuaineita ei saa enää ”irtona” myydä.

  • Noita pieniä purkkeja minäkin olen säästellyt ja käyttänyt uudelleen. Lasipurkkeja olen säästänyt maltillisesti, mutta niissä on vähän tilaongelma, kovin paljoa niitä ei ole mahdollisuutta säilytellä. Tuota ruokien muovipakkausten uusiokäyttöä en vielä oikein hallitse.

 2. Mul on sokeri ja suola olleet jo vuosia Frezza-maitokahvipurkeissa. Lasiset purkit, etskat jäljellä. Sokrua ja suolaa tarvii niin harvoin, että mitä väliä. Ai miten ne erottaa? Sokari on ruskeampaa, raakasokrua 🙂

  • Minulla on tarve liottaa etiketit irti kaikista kierrätyspurkeista 🙂 Jotenkin mua häiritsee ne vanhat etiketit, vaikka eihän niistä varsinaisesti haittaa ole. Tosin kasvovesipulloon jätin etiketin paikalleen, koska siinä lukee ”kasvovesi”, mikä taas on hyödyllistä jos pullossa todella on kasvovettä jatkossakin.

  • Kasvovesi on sellainen kosmetiikkatuote, joka viimeistelee ihonpuhdistuksen. Sen tehtävänä on poistaa kasvoilta viimeiset meikinrippeet ja palauttaa ihon pH ennalleen tömäkämpien puhdistusaineiden jälkeen, jotka poistavat meikin, mutta usein myös kaiken muunkin. Kasvovesissä on usein myös kosteuttavia ainesosia, tai rasvaisen ihon kasvovesissä voi olla alkoholia. Kasvovesien tarpeellisuudesta käydään ilmeisesti joillakin foorumeilla kiivastakin keskustelua. Voi olla että ilmankin pärjää hyvin, mutta pidän siitä raikkaasta fiiliksestä, joka iholle tulee, kun sille suihkuttelee kasvovettä. Myös kosteusvoide tuntuu imeytyvän nopeammin,kun iho on vähän kostea. En meikkaa läheskään joka päivä, joten kasvovedellä on lähinnä virkistävä ja kosteuttava vaikutus puhdistuksen sijaan.

   • ”… kasvovedellä on lähinnä virkistävä ja kosteuttava vaikutus puhdistuksen sijaan.”

    Kuulostaa saippuavedellä pesun lintsaamiselta. Ja funktioltaan samalta kuin astianpesukoneen huuhteluaine.

    • En ikinä pese kasvoja saippualla, se on ihan liian tujua kamaa. Jos ei ole kunnon puhdistusainetta, käytän mieluummin jotain rasvaa, aqualania tai vastaavaa. Kuiva iho ei siedä saippuaa, siitä menee kaikki vaan hullumpaan suuntaa.

 3. Itse ainakin olen jo vuosia käyttänyt kasvovettä, joka suihkutetaan suoraan kasvoille. Kyseessä on Favoran toner spray. Ei keksintö siis mikään uusi ole 😉

 4. Päivitysilmoitus: Kosmetiikkapäivitys ja uusia suosikkeja | Arkijärki

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)