Viikon Vinkit 33/2013: bakteereja, shampoopyykkiä ja tarjouksia

Bakteereja vilisee tietysti kaikkialla Iltalehti listasi pahimpia pöpöpesiä, ja yhteistä näille kaikille on, että sadat ihmiset käpälöivät niitä päivästä toiseen. En tiedä onko mahdollista tai edes tehokasta yrittää putsata ostoskärryjen kahvaa joka kerran kun menee kauppaan. Luulisin, että on helpompaa pestä tai desinfioida omat kätensä säännöllisesti. Lisäksi listasta puuttuu yksi lian keskittymä: kolikot.

Ilta-Sanomissa väitetään, että pyykit voi pakon edessä pestä myös shampoolla. Onko joku kokeillut tätä, toimiiko vinkki? Oletan, että shampookin on parempi kuin ei mitään, jos vaate on muuten vaarassa tuhoutua, mutta itse en lähtisi kovin kevein perustein kokeilemaan. Sen sijaan tiskiainetta voisin testata, luulisin että laimennettuna se voisi toimia paremmin?

Tarjousten kanssa kannattaa olla tarkkana. Fiksu ei tuijota alekylttiä, vaan tekee hintavertailuja. (Iltalehti)

2 vastausta artikkeliin ”Viikon Vinkit 33/2013: bakteereja, shampoopyykkiä ja tarjouksia

  1. Hmm. Kyllä mä olen pessyt shampoolla ja suihkugeeleillä alusvaatteita monastikin ilman ongelmia. Samoja sulfiitteja niissä on pesuaineina. Tietty jotkut saattavat olla niin hoitavia/öljyjä sisältäviä, etteivät ole kovin tehokkaita, mutta yleensä on onnistunut hyvin.

    • Hyvä tietää! Ajattelin että sampoot ovat tosiaan niin hoitavia, ettei niissä ole likaa irrottavia aineita nimeksikään. Mutta jatkossa voi siis turvautua tähänkin kikkaan, jos matkalla pitää saada äkkiä puhdasta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)