Kosmetiikan karsimista

Kylppärin kaapista lähti pitkästä aikaa yksi tuote suoraan roskiin. Olin säilyttänyt tätä lähinnä tunnesyistä:

WP_000933

 

Kyllä, myös aurinkorasvaa voi säästellä tunnesyistä! Tämän rasvan tuoksu tuo mieleen monia lämpimiä muistoja. Kirjaimellisesti. Putelissa ei tosin ollut enää juuri mitään. Tuote on ostettu muistaakseni vuonna 2008 alkuvuodesta, joten tuskinpa suojakertoimistakaan oli enää paljoa jäljellä. Nostalgiasyistä tämä oli säästynyt aiemmissa raivauksissa, mutta nyt totesin sen vievän aivan suotta tilaa hyllyllä.

Aurinkorasvojen kanssa on muuten aina vähän hankalaa. Palan tosi herkästi ja saan helposti aurinkoihottumaa, joten välttelen suoraa auringonpaistetta kesällä ja suojaudun usein vaatteilla, hatuilla ja huiveilla. (Olen joskus jopa harkinnut aurinkovarjon hankkimista!) En ikinä ota aurinkoa, enkä juurikaan liikuskele uimarannoilla. Käytän aurinkosuojaa siis etupäässä kasvojen, kaulan ja käsien ihon suojaamiseen. Niihin ei kerralla saa paljoa kulumaan vaikka kuinka reilusti laittaisi, joten kesän jälkeen jää aina puolityhjiä rasvapurkkeja kaappiin. Olen käyttänyt samaa tuotetta pari vuotta hyvällä menestyksellä, sillä eivät ne tunnu härskiintyvän eikä suojaustehokaan ole laimentunut. Mutta silti vähän arveluttaa, onko rasva kunnossa. Toisaalta tuntuisi hölmöltä heittää puolikasta pulloa roskiinkaan. Mitenhän tämä kannattaisi ratkaista?

Jatkossa tilanne kuitenkin parantuu, sillä päätin siirtyä lasten aurinkorasvojen käyttäjäksi. Niissä on minulle sopivan korkea suojakerroin, eikä sekään haittaa että parabeenit ja muut turhuudet puuttuvat. Joten jos koko perhe pärjäisi yhdellä ainoalla aurinkorasvalla, olisi ehkä mahdollista jopa saada yksi purkki vuodessa käytettyä?

3 vastausta artikkeliin ”Kosmetiikan karsimista

  1. juu tuo on hyvä ajatus valita aurinkosuoja joka sopii kaikille. Olen myös huomannut käytännössä etteivät ne yhtikäs miksikään mene parissa vuodessa jos kolmannessakaan..Pakko se on jokin varmuuspäivä heilläkin antaa, ja ehkä jotkin hyvin ohuet geelit saattaisivat suorassa auringossa koostumukseltaan muuttua. Jos ajattelee niitä karmeita sisältöjä niin miten voisikaan sellainen kemia pilaantua..Yksi varteenotettava vaihtoehto on valmistaa kahdesta-neljästä raaka-aineesta juuri itselleen sopiva määrä aina tuoreeltaan. Mahdollisesti kokeilen tuota muista syistä itse. Ohjeita löytyy netistä.

    • Mä en kyllä luottaisi itse tehtyihin aurinkosuojiin. En usko että itse pystyisi valmistamaan +50 kertoimista voidetta ylipäätään? Paitsi tietenkin laittamalla vaatteita päälle 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)