Miksi järjestää juhlat?

Uusimmassa podcastissa juttelemme Katrin kanssa juhlien järjestämisestä. Oletteko miettineet miksi juhlitaan? Usein juhlistetaan elämän merkkipaaluja ja käännekohtia: häitä, synttäreitä, tupaantuliaisia ja valmistujaisia. Sitten on sellaisia juhlia, joita järjestetään muuten vain, juhlimisen ilosta. Mielestäni kannattaa vakavasti harkita, kannattaako juhlia järjestää velvollisuudesta. Väkisin järjestetyt juhlat eivät yleensä ole kivoja kenestäkään – isäntäväki on valmiiksi stressaantunutta ja vieraat vaivaantuneita. En oikein välitä niistäkään juhlista, jotka järjestetään vain siksi että niin ”kuuluu” tehdä, tai että joku muu odottaa, että juhlat järjestetään.

Minun juhlafilosofiani on, että juhlissa on tarkoitus nauttia ja iloita elämästä! Tavata mukavia ihmisiä, nauttia tunnelmasta, ruoasta ja juomasta ja kaiken kaikkiaan unohtaa arki. Jos itse järjestän juhlat, teen kaikkeni että vieraat viihtyisivät. Se vaatii jonkin verran etukäteissuunnittelua ja valmistautumista (joista puhun podcastissa) mutta maksaa vaivan. On ihanaa hyvästellä vieraita, jotka ovat onnellisempia kotiin lähtiessään kuin juhliin tullessaan.

2 vastausta artikkeliin ”Miksi järjestää juhlat?

  1. Näitä on ilo kuunnella, koska teillä on hyvinkin erilaisia näkemyksiä asioista mutta keskustelette niistä todella kannustavassa hengessä ilman negatiivista vertailua – asioiden toimivuuden eikä ”paremmuuden” mukaan.

    Hauskaa on myös se kun tässä kun on kuunnellut podcasteja ja saanut hieman käsitystä ajatuksistanne ja tavoistanne osaa jo odottaa joitain reaktioita. Lopussa alkoi hymyilyttää kun Katri oli heti innokkaana suunnittelemassa että järjestää tänä kesänä kahdet, ehkä kolmetkin pikkujuhlat ja testaa pohdittuja juttuja =)

    Olisikin kiva vaikka vuodenvaihteessa (tai muussa luontevalta tuntuvassa kohdassa) saada yksi lähetys jossa voisitte päivittää tilannetta aiempien teemojen osalta, miten mielipiteiden vaihto on käytännössä vaikuttanut käyttäytymismalleihinne vai onko se vaikuttanut mitenkään.

    • Kiitos palautteesta ja hyvästä ideasta! Meillä on mielessä tulevia aiheita, ja tuo ehdottamasi katsaus taaksepäin laitetaan listalle. Siihen voisi palata vaikka esim. siinä vaiheessa, kun podcasteja on 6kk takana.

      Mutta tosi mukavaa että näitä on kiva kuunnella. Voin ehkä tässä tunnustaa, että meillä on yleensä tosi hauskaa kun teemme näitä. Olemme aidosti innoissamme omista jutuistamme 🙂 ja on hirveän hausaa jos ne kolahtavat jollekin muullekin!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)