Lisää kokeiluja

Eilisestä menestyksestä innostuneena heitin tänään koneeseen lapsen kangastossut sekä oman lippikseni. Tossuissa on kumipohja, ja päällinen on kangasta. Irrotin niistä sisäpohjalliset ja laitoin ne pesupussiin. Lippikselle en tehnyt mitään. Pesin kaikki normaalissa 40° kirjopesussa muiden vaatteiden mukana. Pesuaineena edelleen nestemäinen LV, ei huuhteluainetta.

Sen enempää kengille kuin lippiksellekään ei tapahtunut mitään. Paitsi siis puhdistumista. Lippa ei vääntynyt tai lösähtänyt, kengät ovat saman näköiset kuin ennenkin. Tässä on siis heittäydytty vallan villiksi. Mutta kuten edellisen postauksen kommenteissa muutkin kertovat, pesulaput antavat suuntaviivat, joita voi harkiten noudattaa. Olen kerran tuhonnut yhden puseron pesemällä sen koneessa vastoin ohjeita. Alunperin joustava neule kutistui pieneksi huopatossuksi. En enää muista mitä materiaalia vaate oli. Kokemuksesta viisastuin kuitenkin sen verran, etten riskeeraa vaatteita, joiden menetys harmittaisi kovasti.

Olisi hauska kuulla lisää kokemuksia, mitä voi ja mitä ei voi pestä koneessa!

2 vastausta artikkeliin ”Lisää kokeiluja

    • Tässä linkissä hämmästyttävintä oli se, että siinä selvästi ehdotetaan lippisten pesemistä tiskikoneessa! Eipä olisi tullut mieleenkään. Meinaan testata mitä muille lippiksille käy, mutta ensimmäisen kokeilun perusteella luulen , että nekin pysyvät mallissaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)