Viikon vinkit 18/2013: sähköromun kierrätystä, auton takapenkki ja arjen pieniä tekoja

Jatkoa edelliseen kirjoitukseen: eteinen ei enää haise roskikselle, mutta kylläkin tolulle. Ojasta allikkoon… mutta ainakin on puhdasta. Ja sitten viikon vinkkeihin.

Pääkaupunkiseutulaiset, Kaapelitehtaalla on vielä tänään kierrätystapahtuma Kierrätystehdas. Tarkempi ohjelma täällä.

Sähköromujen kierrätys muuttui juuri helpommaksi. Isot kaupat ottavat nykyisin vastaan pienikokoista sähkö- ja elektroniikkajätettä, kuten rikkimenneitä keittiökapineita, vanhoja latureita ja sen sellaista. Isot koneet, kuten jääkaapit ja pakastimet täytyy edelleen kuskata asianmukaiselle kaatopaikalle, ellei sitten sovi uutta ostettaessa, että liike hoitaa vanhan poiskuljetuksen. (MTV3)

YLE uutisoi, että takapenkki on auton likaisin paikka. Jos meinaa tehdä kevätsiivouksen, voisi auton putsaaminen sisältä olla yksi hyvä idea. Imuroin auton lattiat ja penkit muutaman kerran vuodessa, ja hiekan lisäksi sieltä löytyy yleensä aina rusinoita….

Sininen keskitie -blogissa on pohdittu arjen ekotekoja. Paljon hyviä esimerkkejä siitä, miten  jokainen voi tehdä pieniä asioita joka päivä, jotka kuitenkin vuositasolla alkavat jo tuntua. Blogin kirjoittaja haastoi lukijansa listaamaan omia tapojaan, ja sen voisin tosiaankin tehdä.

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 18/2013: sähköromun kierrätystä, auton takapenkki ja arjen pieniä tekoja

 1. ”Paljon hyviä esimerkkejä siitä, miten jokainen voi tehdä pieniä asioita joka päivä, jotka kuitenkin vuositasolla alkavat jo tuntua.”

  ”Toinen jalka haudassa” näkyy jo siinä, että ”YLE PUHE” on mielestäni oikein mielenkiintoinen kanava. Viimeksi kun kuuntelin maailmanpelastusohjelmaa, niin ohjelman suomalainen tietokirjailija totesi kaksi asiaa:

  – laturi seinässä ympäri vuoden on täysin turha asia, mutta vastaa yhtä (1) minuuttia autoilua.
  (oma kommenttini: kumpikohan olisi helpompi tinkiä?)

  Neljä laturia seinässä ympäri vuoden olisi kuitattavissa ihan vain sillä, että ajaa henkilöautolla neljä minuuttia vähemmän vuodessa. Ei paha rasti?

  Pentti Linkolan elämäntapa on mahdollistunut viimeiset parikymmentä vuotta sillä, että hän on käyttänyt _jonkun muun_ henkilö- tai pakettiautoa.
  (aivan oma kommenttini, hemmo on niin tekopyhä saarnatessaan ylikansoituksesta ja ei ole eliminoinut itseään).

  ”Noista pienistä jokapäiväisistä asioista” kysyttäessä tämä tietokirjailija totesi äärimmäisen fiksusti:
  ”tärkein asia mitä voit tehdä arjessasi on äänestää”.

  Vaikka itse olen niin vanha, että aion jättää tulevaisuuden huolehtimisen muille (ja keskittyä oman hyvinvointini maksimointiin), niin kyllä toi hemmo oli täysin oikeassa.

  Jos haluat talouden kasvua, niin silloin sitoudut käytännössä maapallon hyvinvoinnin…

  • ”Tärkein asia mitä voit tehdä on äänestää” —Tässä on perspektiivi kohdallaan! Kyllä. Tosin sanoisin niin, että ei sitä silti kannata lopettaa lajittelua, jos on siihen mahdollisuus, vaikka äänestäisikin. Kaikki jutut lasketaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)