Rakastatko jännitystä vai helppoutta?

Uusi podcast on netissä! Tässä jaksossa juttelemme rutiineista. Aihe on hedelmällinen sillä minä tykkään niistä – Katri taas on ikänsä karttanut niitä, joskin viime vuosina alkanut taipua siihen, että tietyissä tilanteissa niistä voi olla iloa.

Katri kiteyttää ohjelmassa rutiinien hyvät ja huonot puolet erittäin hyvin. Oikeastaan kysymys on nimittäin siitä, mitä elämässä eniten arvostaa. Rutiinien paras puoli on se, että ne helpottavat elämää. Ilman rutiineja elämisessä  parasta lienee se, että aina voi elää jännityksessä, koska milloinkaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Minä olen aina asettanut helppouden jännityksen edelle, joten en ole nähnyt rutiineja koskaan ongelmana. Päinvastoin – silloin pääsee ajattelemaan vapaasti vaikka tekeekin samalla jotain hyödyllistä.

5 vastausta artikkeliin ”Rakastatko jännitystä vai helppoutta?

 1. Näitä on kiva kuunnella mutta täytyy sanoa että kun lyhensitte lähetyksen pituuden 20 minuuttiin oli se mielestäni oikea suunta – itse asiassa toivoin että ajan asian voisi tiivistää vaikka varttiin. Näin pelkkänä audioraitana kun ei voi edes kelata eteenpäin jos ei olisikaan ihan niin paljoa aikaa käytettävänä kuunteluun. Siis vertailukohtana vaikka teksti jota voi selata tai lukea omaan tahtiinsa.

  • Kiitos palautteesta! Tällä kerralla tuli vähän pidempi, ja tätäkin on editoitu alkuperäisestä 🙂 Olemme Katrin kanssa varsin puheliaita naisia. Yritämme pysyä 20 minuutissa, mutta päätimme että sisältö saa ajaa muodon ohi, mikäli asia tuntuu olennaiselta. Olemme kuitenkin saaneet paljon palautetta, että 20 minuuttia on parempi kuin 30 minuuttia, joten yritämme kyllä aina pysyä sen rajoissa.

   Tuota ääniraitaa voi kelata sillä tavalla eteenpäin, että ottaa hiirellä kiinni siitä palkista, joka osoittaa missä vaiheessa ohjelmaa ollaan menossa, ja raahaa sitä eteenpäin (tai taaksepäin jos haluaa kuunnella uudelleen jonkun kohdan). Ohjelman voi myös pysäyttää missä kohdassa haluaa, ja jatkaa siitä myöhemmin. Kiitos että kuuntelet ohjelmaamme! Meillä on aina hauskaa sitä tehdessä, toivottavasti myös kuulijoille välittyy positiivisuutta.

   • Jos kelaa esim. kirjoitettua sivua eteenpäin voi samalla pikaisesti silmäillä koko sisällön mutta audiomuodossa on se huono puoli että sitten jää jotain kuulematta – eli joutuu kelaamaan sokkona… Ja sitä en halua tehdä, koska teitä on mukava kuunnella =)

    • Ahaa – olin ymmärtänyt sinut vähän väärin. Totta kyllä, että audiosta ei voi etukäteen tietää mitä sieltä on tulossa. Mutta mukava kuulla että olet tykännyt podcasteista!

 2. Rakastan helppoutta eli olen kyllä ehdottomasti rutiinien puolella. Kyllä huomaa heti, kun rutiineista joskus alkaa pahasti lipsumaan. Erityisesti mulle käy näin, jos olen matkoilla tai jos on liikaa ilta- ja viikonloppumenoja.

  Asia korostuu mun mielestä vielä enemmän lapsiperheissä, en minäkään mikään rutiinien ystävä ollut kun lapsia ei vielä ollut. Nyt kun lapsia on kolme on pakko omien hermojen säästämiseksi olla määrätyt rutiinit. Toisaalta omista rutiineista olis helpompi pitää kiinni jos porukkaa olis vähemmän… =)

  Olen samaa mieltä myös tuosta, että takaisin palautuminen on hankalaa jos rutiineista pahasti lipsuu. Parhaiten palautuminen (esim. pyykkivuoren nujertaminen) onnistuu mielestäni sillä, että tekee joka päivä hiukan asian eteen. Yleensä tilanne purkautuu vajaassa viikossa, jos jaksaa vaan pikkupala kerrallaan hommaa työstää. Ja olen kyllä huomannut myös sen, että edes pienen homman tekeminen ja homman aloittaminen auttaa myös mielialaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)