Kuinka monta takkia ihminen tarvitsee?

Päätin tehdä yhden asian pois listalta roikkumasta, ja siirsin talvivaatteet ja -kengät odottamaan syksyä. Siirtäessäni kevyempiä takkeja naulakkoon, aloin ihmetellä kuinka monta niitä oikein omistinkaan. Haluatteko tietää?

 1. pinkki trenssi, klassinen leikkaus
 2. kirkkaanpunainen lyhyt kesätrenssi
 3. punainen kuoritakki
 4. nahkatakki
 5. valkoinen ohuehko urheilutakki
 6. musta urheilutakki (softcell)
 7. lyhyt, harmaa rock-henkinen pusakka (kangasta)
 8. villakangasviitta

Näiden lisäksi omistan vielä ainakin kolme hupparia, joita myös pidän kesäisin, sekä yhden vakosamettibleiserin, joka myös laskettaneen ulkovaatteeksi. Samoin sadeviitan, jota tosin käytän hyvin harvoin. Eikä tässä kaikki. Talvitakkeja en edes laskenut, mutta äkkiseltään ulkomuistista laskettuna niitä on viisi kuusi.

Jälleen tulee mieleen, kuinka anoppini kertoi lapsuudenkodistaan, jossa 6-henkisen perheen kaikki takit mahtuivat normaaliin naulakkosyvennykseen tangolle roikkumaan. Pitäisi kysyä, montako takkia kukin heistä omisti kesää ja talvea kohti, mutta arvelen että varmaan yhden. Minä omistan siis yksin enemmän takkeja, kuin kokonainen perhe yhteensä joskus 60-luvulla.

Periaatteessa voisin luopua jommasta kummasta (tai jopa molemmista) urheilutakeista, mutta sen vuoksi nähtävä vaiva on suurempi kuin saatava hyöty. Päätin siis elää tämän takkimäärän kanssa sopuisasti, kunnes joku takeista kuluu loppuun. Siinä vaiheessa voi sitten vähentää.

4 vastausta artikkeliin ”Kuinka monta takkia ihminen tarvitsee?

 1. Tuli tästä vain mieleen, kuinka joskus muutamia vuosia sitten törmäsin jossain muotiblogissa kirjoitukseen, jonka otsikko oli ”kahden takin taika” tms. ja jonka luulin tarkoittavan sitä, että ihminen pärjää kahdella takilla. Mutta juttu kertoikin kahden takin pitämisestä päällekäin, joka silloin oli trendikästä jossain. Itselläni kahteen takkiin on kyllä matkaa, mutta ei se mahdottomalta tuntuisi. Ja kun niitä kahta takkia käyttäisi päällekäin, niin olisi jo neljä erilaista takkivaihtoehtoa 😀

  • Kun takkeja on näin paljon, ehkä niitä tosiaan pitäisi ruveta pitämään päällekäin…? Tulisi ainakin enemmän käyttöä 🙂

    • Joo, miksei näinkin voisi toimia! Minä taidan kuitenkin olla niin konservatiivi, että kun ilmat kylmenee, vaihdan vain lämpimämpään takkiin. No, silläpä niitä sitten kertyykin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)